- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
Explorerbe van olyan beállítás, hogy ha nincs kapcsolat, akkor automatikusan csatlakozzon. Ez nincs bekapcsolva?
Ha nem megy az explorer, akkor semmilyen hálózati progi nem müx?
Pl ftp-progival nem tudsz csatlakozni, vagy mailt-lekérni valamivel?
Én sem ismerem a Vnet ADSL-t, de valaki mesélte, hogy a vnet ADSL-jét simán router nélkül meg tudta osztani házon belül egy switch segítségével.
Nos úgy tűnik, hogy egyes ADSL szolgáltatók olyan ADSL modemeket használnak, amelyek routerek is egyben, vagy legalábbis router funkciókkal is bírnak, pl DHCP, NAT...
Szvsz lehet, hogy neked is ilyen van. A te géped simán LAN-on felcsatlakozik a modemre, és a modem végzi el az ADSL csatlakozást, miközben téged meg NAT-ol.
Ez megmagyarázná miért van belső IP-d. És miért nem kell manuálisan csatlakoznod. Persze ha ez így van, akkor nem csak az IE-nek kéne mennie, hanem pl ha parancssorból indítasz egy telnet-et, vagy ftp-t, akkor annak is mennie kéne IE-től függetlenül.
[Szerkesztve] -
echo001
aktív tag
-
X-COM
nagyúr
válasz
Warlock_42 #35 üzenetére
ha jól tudom a prefix a dns név első tagja a suffix pedig ugyanezen név ''maradéka''
-
Warlock_42
senior tag
Nem egészen idevág:
Mi az a DNS elő és utótag? -
X-COM
nagyúr
-
klepto
addikt
Megynitottam, de nem tudom előcsalni a mappát. Pillanatra feljön egy dosos ablak, és el is tűnik. :U
Az ADSL esetében lehetséges, hogy fix ip címem van?
Szerk:
hülye voltam. Előhívtam az adatokat:
C:Documents and Settingsklepto>ipconfig/all
Windows IP konfiguráció
Állomásnév. . . . . . . . . . . . . . : klepto-dn4sb4v3
Elsődleges DNS-utótag . . . . . . . . :
Csomóponttípus . . . . . . . . . . . : Ismeretlen
IP útválasztás engedélyezve . . . . . : Nem
WINS-proxy engedélyezve . . . . . . . : Nem
Ethernet-adapter Helyi kapcsolat:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . . . : lan
Leírás. . . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8029(AS) PCI E
adapter
Fizikai cím . . . . . . . . . . . . . : 00-50-BF-E1-89-6A
DHCP engedélyezve . . . . . . . . . . : Igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
IP-cím. . . . . . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1
Alhálózati maszk. . . . . . . . . . . : 255.0.0.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . . . : 10.0.0.138
DHCP kiszolgáló . . . . . . . . . . . : 10.0.0.138
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . . . : 10.0.0.138
Bérleti jog kezdete . . . . . . . . . : 2004. május 18. 22:19:30
Bérleti jog vége. . . . . . . . . . . : 2004. május 19. 0:19:30
Ez mond valakinek valamit :F Elmagyarázná? :U
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
Na most jön belőlem elő ismét a LÁMA :U
Még soha nem keretsem elő, ezért kérlek még részletesebben írdd le.
Hol találom a parancssort?
A hálóm ADSL kapcsolat, és a W2k állította be autómatikusan. Előtte külön kellett telepítenem a szollgáltató lemezét, de valamibe belenyúltam, mert a W2K úgy állította be a netemet, hogy nem kell külön fellépnem, hanem az exploler megnyitásával lép fel autómatikusan. Ha becsukom az explolert, akkor nincs forgalmam, ebből gondolom, hogy akkor bontja a netet. Ezt az Everestben néztem meg. -
X-COM
nagyúr
parancssorban ipconfig /all ez kiírja adott interface-k ip címeit
ha natolt/proxyzott hálóról vagy, akkor a routeren rudod megnézni a külső címedet, vagy pl. a wigwam.sztaki.hu oldalon
arról tudnod kell ,hogy dinamikus vagy fix ip-d van, mert, ha fix akkor azt Neked kell beállítanod -
klepto
addikt
Hogy tudom a gépem ip címét megnézni, hogy milyen címmel kapcsolódtam a netre?
A másik kérdéesm pedig, hogy hogyan tudom megállapítani, hogy fix. ill. dinamikus ip címem van-e? -
finn
csendes tag
Nos megmondom a chat-en kedves öcsém elkezdett szórakozni.
én meg mentem volna fel a dolgaimat elintézni.
De kiírja h nem tudok felépni.
De nekem nagyon fontos lenne hogy eltudjak intézni ppár dolgot.
Nem nagyon szoktam én chatelni kb.havonta 1x-er.
Már írtam nekik levelet de semmi reagálás nem volt,s nem is lesz állítólag. -
finn
csendes tag
hali.
nos xp-m van igen...de a címet a szolgáltatótol kaptam.
kábel kapcsolatom van amúgy.
DE most megnéztem amit javasoltál,és betudok álítani más ip címet csak éppenségel nekem kell beírnom meg az alhálozatit meg bejelentkező dolgokat..
De nem tudom h fix vagy dinamikus az ip-m..sajna...mit tanácsolsz? -
Beck18
tag
Ilyenről még nem hallottam, de szerintem sokan örülnének egy ilyen proginak:) de ettől függetlenül is visszakereshető az emberke persze ne gondoljak egyből vm. illegálisra mi?:DDD
Aztán közben itt eszembe jutott, hogy ha az illető egy intraneten belül van akkor a belső hálón belül végülis megoldható lenne a dolog, szal lehetne még ezt a kérdést boncolgatni:)) mindenképp vm. pontosítás kéne hogy mit akar a kérdező, mert igy nehéz segíteni. -
Beck18
tag
Ha XP-d van, akkor start menü/beállítások/hálózati kapcsolatok/helyi kapcsolat/általános fül/TCP-IP protokoll/tulajdonságok. Itt a helyi hálózatnak tucc adni fix IP címet pl. arra jó hogy XP indulásnál ne kelljen kb. fél percet várni mire feláll a rendszer. Egyébként, ha nem fix IP-s a kapcsolatod, akkor ami a ''külvilág felé látszódik'' IP cím azt nem igen tudod megváltoztatni mivel azt szolgáltatód adja a kapcsolódáskor (dinamikus IP). Esetleg vm. proxy szerverre kapcsolódva tudod megváltoztatni, de az alapján is visszakereshető vagy.
Ja, és netkapcsolatod/op. rendszered ird le, hogy később az okosok is tudjanak segíteni.
[Szerkesztve] -
hezzo
tag
És miért kell mindjárt üvölteni? :F
Indulj el ezen a vonalon. http://www.inetprivacy.com/a4proxy/fake-ip-address.htm -
finn
csendes tag
ARRÓL LENNE SZÓ, HOGY A GÉPEM AZONOSÍTÓJÁT SZERETNÉM MEGVÁLTOZTATNI MINTHA EGY MÁSIK GÉP LENNE.
NORTON TÜFALAM VAN,HA ZE SZÁMÍT.
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
Aktív témák
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest