Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz razorbenke92 #78458 üzenetére

    Ilyen szempontból az elég szerencsétlen, sőt szokatlan "féloldalas" megoldás, más típusokhoz képest. Pedig, amikor először találkoztam vele, szimpatikusnak tűnt, hogy nem egy már csökkentett szekunder DC-t dolgoz fel ismét nagyobb feszültségre (ami veszteségekkel is jár), hanem a primer DC-ről közvetlenül konvertál egy külön trafón keresztül.

    Az viszont LED sajátosság, már amikor tönkre van, hogy látszólag nem szakadt, de amikor a driver rákapcsolja az üzemi áramot, azt már nem bírja. Olyan is van, hogy kis áramon még világít, vagy hol jó, hol nem jó, ilyenkor semmi nem biztos, ami nehezítheti néha a javítást is.

    #78449 hcl

    Konkrétan ilyen Vestel létezik kétkörös háttérrel is, de ez a driver egy ág szakadása esetén teljesen tilt, azaz elsötétül a kijelző. Egyébként nem hátrányos vagy kártékony az sem, ha egy soros kört alkot az egész háttér. Sokkal szomorúbb a kínai párhuzamosított LED-sávok élete, amikor egyik ág megszakad és emiatt a többire több áram jut.

    Samsung van olyan, ami tud féloldalasan világítani, de ott a step up konverterből is kettő van, így egymástól teljesen függetlenül működik két soros kör.

    Bár egy érdekesség, ott a tulajdonos szokta néha megoldani, amikor az egyik fele elsötétül, feljebb tolja a világítást, hogy a másik fele is szakadjon bele. Igaz, hogy "félhomályos" a kép, de mégis látszik valami.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák