Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    Topikgazda

    válasz denesdr #109026 üzenetére

    A tapasztalat az, hogy a Dirac nem olyan jó, mint a Cavern. Itt egy hallgatható összehasonlítás, hogy egy 100 milliós rendszeren melyik kalibráció mit csinált. Ez a videó egyébként tökéletesen összehasonlítja azt is, hogy mire elég pusztán a pénz, és mire az ingyenes DSP.

    A zajvágás egyszerűen annyi, hogy az eredetin volt zaj, a tömörítetten ez eltűnt. Azért van ez, mert a kódoló úgy tömörít, hogy fix mennyiségű részletet tud csak tárolni, és akkor az énekhang épp kimerítette az összes lehetőséget, ezért a zaj lemaradt. Teljes frekvenciás, a különbséget úgy hallod, ha kivonod őket egymásból Audacityvel.

    #109027 gordonfreemN: Te nagyon meg tudtad őrizni a hallásod, én 25 évesen már csak 17.5k-ig hallok, és az én koromban még ez is kiemelkedő. A 20+ átlag elvileg 15k, legalábbis ez a tankönyvi példa. Hifis fórum lévén valószínűleg a többségünk felette van, hiszen ha halljuk legalább a 16k-t, akkor el tudjuk különíteni az MP3-at mástól.

    #109034 Kacsasült: Igen. Ahogy egészséges szemmel is lehet valaki színvak, mert máshogy alakultak ki a fejében a színek, ugyanúgy érvényes a hasonló a hangra.

    #109037 Dißnäëß: Minek ide SSD, az én kisebb mennyiségű (~4000 párszáz darab) zenés gyűjteményem kemény 12 giga. :D

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák