-
IT café
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz zoltanz #45000 üzenetére
Nem lehet. Apámnak egy mono Sanyo szalagos magnója volt, 1968-as csúcsminőség (nem alap BRG kazettás kéttenyérnyi), amit be lehetett akkor itthon szerezni. Mi van ezen vitatkozni...?
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok!
Mi a különbség Pioneer A-10K és a A-20K közt egy belső képes se találtam a 10K-ról
Mert nem akarok sokat rákölteni A-10K is megfelelne ha microsystem és AV erősítő sztereó hangzását felülmúlja ..
Amit a A-10K várok : Tiszta hangzás , puhább hangzás ... A teljesítmény az jó a 50W
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz VipGamer #44997 üzenetére
A hangfalpárodat bizonyára érdemes lecserélni, ha jó hangminőségben akarsz zenét hallgatni, mert a jelenlegi hangdobozod a képekből és a korábbi leírásodból megítélhetően nem tűnik jó hangminőségűnek. De lecserélned az általad linkelt típusok egyikére se érdemes. Pontosabban, ha a házibulihangosítás az egyetlen célod, arra alkalmasak, de ez nem a hifi területe, mint ahogy az a két hangdoboz se hifi hangdoboz, hanem rendezvényhangosító.
(#45002) Dragon27 Ezektől inkább tiszta hangot kapsz, mint puhát. Ennyi pénzért ezeknél jobbakat is kaphatsz, más márkáktól. A "mikrosystemnél" persze tetemesen jobb.
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
Javaslom, hogy ezzel a problémáddal fordulj a a Nemzeti Kulturális Alaphoz!
-
contaxg
veterán
válasz schawo #44971 üzenetére
Így van...vannak pl. fejhallgatóbuzik, füllhallgatóbuzik, zenebuzik sőt net és fórumbuzik is vannak. Mindenféle buzulásból (buzgolkódásból) adódó buzik (buzgók) van. A fórumbuzik pl azok akik egész nap itt buzulnak ahelyett, hogy vmi értelmeset kezdenének az életükkel.
A nyelvi félreértésből adódó bakik témájában szegény jó nagyapám jut eszembe akinek egyszer azt mertem mondani, hogy ne hülyéskedj. Ezt Ő úgy értelmezte, hogy Ő hülye és miért mondok neki ilyeneket. Pfff.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
cekkk
veterán
válasz bajnokpityu #44995 üzenetére
Akkor marad gondolom a mac mini, mert ezekre nagyon nem tudsz hacintosh-t rárakni.
Bár ma már semmi nem lehetetlen. Majd utána olvasok, hogy lehet-e.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
monitor nélküli hasznalható oprendszerben gondolkodj inkbb amit lehet távvezerelni wifis telcsiről
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
cekkk
veterán
válasz contaxg #45012 üzenetére
Az a Fi amit linkeltem használható telcsiről.
Böngészőben
Egyébként jelenpillanatban van egy htpc-m, azon az xbmc-t valamint a foobart is tudom vezérelni a saját alkalmazásukkal. Viszont mint technikát szerető ember kipróbálnám ezt is, és annyival is több tapasztalatom lenne. -
cekkk
veterán
válasz bajnokpityu #45017 üzenetére
Ő tervezi az alaplapot és mindent?
PIre nem találtam most OSX-t. Ha majd a cimborád megépíti akkor arra kíváncsi leszek.
Az osx alatt van olyan lejátszó ami mobilról vezérelhető? -
cekkk
veterán
válasz bajnokpityu #45019 üzenetére
Ezeket már láttam.
Azt hittem komplett építésbe kezd. Gondolom(bár lehet nem így van), ha a benne lévő dolgok támogatottak a hackintos által akkor mindent mehet rá, win,osx, linux.
OSX alatt nincs akkora különbség a lejátszóprogramok hangja között? -
cekkk
veterán
válasz bajnokpityu #45021 üzenetére
Értem.
Majd akkor ha olyan szinten leszek akkor komolyabban ráfekszek erre. -
contaxg
veterán
Szívesen. Linux témaban elég jó lehetségek vannak, de csak keveseknek sikerül ezekkel kézzelfogható eredményt felmutatni. Ritka az olyan, aki ért az operációs rendszerhez és annak hangkezeléséhez és ezek mellett rendelkezik kellő audiós, söt villamosmérnöki gyakorlattal is.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz #10726912 #44993 üzenetére
"Lassan elég egy telefon internettel és boldogok: szól a yutubról vagy sd-ről a sokmilliós nézettségű sláger és közben csevegnek a fészbukon."
Ezzel a minőséggel nincs nagy baj, csak komoly hifi kell hozzá, hogy jól szóljon.
Én meg azzal vagyok meglőve, hogy mindent megunok, emlékszem a rendszerem olyan jól szólt először (újdonság ereje), hogy beleborsozott a hátam. Le kéne cserélni mert már nem érzem ezt, nem romlott el a semmi, csak megszoktam.
-
xtremetuning
addikt
válasz zoltanz #45026 üzenetére
Akkor ugorj át egy haverodhoz. Zenélj egy pár órát nála, aztán lesz happység, ha hazamész...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Auratech
őstag
válasz contaxg #45008 üzenetére
Tévedsz. Etimológiailag semmi köze a buzgólkodásnak a buzuláshoz.
etimológia
Nem írtam volna, csak téves az intuíciód. Félretájékoztat.Auratech Field Recording
-
priti
addikt
válasz schawo #44999 üzenetére
Ők megkapják az "adagjukat". A zenéből nem kell olyan sok. Aki játszik hangszeren aktívan, annak az bőven elég is lehet akár. A HiFi-hez csend kell. Az nem mindenkinek van. Én a nővéremből indulok ki, aki a zenét már általános iskolában kipipálta a zene tagozattal. Pici lányként a furulya lett a hangszere gondolom mert kicsi és könnyű és biztos emiatt a barátnő is azt választotta... Szóval mert praktikus volt és nem azért, mert az tetszett neki a legjobban, de akkor is tanult legalább valami hangszeren. Annyira nem szerette meg, inkább énekkarozott. Ő is kismagnózik most, de amikor meghall egy jobb minőségű hangforrást bárhol, akkor azért vágyódva megáll egy picit, hogy "ú ez szuper lenne"... és tisztában van azzal minden pillanatban, hogy amit hallgat, az nem úgy szól, ahogy szólhatna. Csak nála ez már szubjektív értékítélet. Döntés. Ő azt mondja, hogy azért nem vásárol HiFi-t, hogy utána arról is törölgethesse a port. Egyetlen élethelyzet van, amikor zenét hallgat. Amikor éppen főz. Áll a zubogó edények mellett és üvölt a fülébe a szagelszívó. Teljesen mindegy, hogy egy kismagnóból recseg valami, vagy áthallatszik a nappaliból egy HiFi minőség a konyhába, amiből lényegében semmit nem hall. Ha a 3 unokahúgom mellett csend venné körül (elképzelhetetlen), akkor tuti azt élvezné abban a pilanatban és nem a nappaliba rohanna bekapcsolni egy HiFi-t. Ha a legkisebbik elég nagy lesz ahhoz, hogy ne járjon a nyakára, akkor lehet hogy meglepem egy fülhallgatóval. Csak akkor ahhoz is kell már valami hordozható kütyü, amivel foglalkozni kell tudod... Ő meg az a típus, aki egy gombot hajlandó megnyomni, hogy bekapcsoljon a rádió és ennél az egy gombnyomásnál több időt arra nem akar/tud fordítani, hogy szóljon a zene. Ő nem fog zenét vásárolni menni, aztán feltölteni valami PC-vel valami kütyüre. Örül ha a háztartás és a munka mellett marad ideje venni egy nadrágot magának. Számára az teljesen életidegen, hogy egy zeneboltban belehallgasson lemezekbe és válogasson erre elszarva órákat. Szóval a fülhallgató is pikk-pakk bekerül a fiókba attól félek.
Hardverlesen
-
zoltanz
nagyúr
válasz xtremetuning #45027 üzenetére
Tervben van, csak az kell, hogy megfelelő legyen a csillagok állása.
-
contaxg
veterán
válasz zoltanz #45026 üzenetére
Nem a rendszereddel van gond, hanem a megközelítéssel. Nem a zenére figyelsz, hanem a hangok milyenségére. A jó zenét nem lehet megunni, de a jó rendszert igen...és a jó zene még egy agydugóval és egy mobillal is jó zene.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz zoltanz #45033 üzenetére
Gyere át hozzám és ígérem, hogy utána boldogan fogsz újra otthon zenét hallgatni
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz zoltanz #45033 üzenetére
ha van rá keret akkor fejleszd nyugodtan
csak ne az legyen a vége, hogy több időt töltesz olvasgatással, utánajárással, próbálgatással, beállítással, mint konkrét zenehallgatással.szerintem ha már a célhobbi 20-30%-t eléri a körítésre fordított idő, akkor megette a fene. Pontosabban akkor már a körítés a hobbi
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Auratech
őstag
-
zoltanz
nagyúr
válasz Zola007 #45035 üzenetére
"ha van rá keret akkor fejleszd nyugodtan
csak ne az legyen a vége, hogy több időt töltesz olvasgatással, utánajárással, próbálgatással, beállítással, mint konkrét zenehallgatással."Ami jobb az a baj már 6 számjegyű kategóriák (erősítő, hangfal), viszont annyi keretem van ami előrelépés lenne, hogy építek egy hangfalat, de az meg időigényes.
contaxg
Hol laksz? (piát én fizetem)
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
Peti66
senior tag
hmmm...Nő-nemű lény(-ek),csend és a "furulya"...nem is rossz dolog az...
[ Szerkesztve ]
Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
AMDFan
addikt
válasz zoltanz #45037 üzenetére
"Ami jobb az a baj már 6 számjegyű kategóriák (erősítő, hangfal)"
Be active De tényleg, az aktív cuccok egyik fő előnye pont az adott árból kihozható legjobb hang a legoptimálisabb tervezés eredményeképpen. 150-200-ért már elég jó dolgokat lehet kapni, és nem kell foglalkoznod az erősítő/hangfal közti szinergiával, megtették helyetted a mérnökök úgy, hogy az optimális legyen.
-
andorra
őstag
válasz AMDFan #45044 üzenetére
Már ott keződik a probléma, hogy nem az erősítő és a hangdoboz között kell legyen színergia, hanem a teljes rendszer és a hallgató ízlése között. Lehet, hogy a mérnökök egyformán mérnek, de, hogy nem egyformán hallanak és nem egyforma az ízlésük az azért elég valöszínű. Vele sem és egymással sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest