Új hozzászólás Aktív témák

  • Melorin

    addikt

    válasz denesdr #106675 üzenetére

    Ez egy házilag készült végfok csatornánként egy RCA bemenettel és hangfalkimenettel, naná hogy nincs pre-out :) Viszont a DAC-on van még analóg kimenet, oda lenne kötve a sub. Viszont így a teljes frekitartományt kiküldi minden hangszóróra ami nem szerencsés.

    Tudom, hogy olyan sub kéne ami megcsinálja a crossovert RCA vagy speaker csatlakozón keresztül, de amiket ajánlottak azon nincs ilyen csatlakozási lehetőség.
    A másik szempont amiért ez nagyon gázos megoldás, hogy rengeteg kábel kellene ehhez, és ennyi kábelt már nem lehet esztétikusan elvezetni az erősítőtől a subig:
    Az erősítő a TV alatt van és a 2 hangfal mellette. Na most onnan elvinni a szoba másik végére a jelet a subig, majd onnan vissza a hangfalakhoz...brrr.

    Tehát akkor mégegyszer a problémám: nem azzal van baj hogy nem tudom összekötni a subot mert nincs csatlakozó, hanem hogy a sima hangfalaim is megkapják a full tartományt, így együtt szólnának a subbal egy tartományban. A hangfalaim kb 60Hz-ig mennek le. Tehát a kérdésem az, hogy ha a subon beállítom a crossover potit mondjuk 55Hz-re akkor vajon milyen hangképet fogok kapni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák