Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz jodován #50290 üzenetére

    A "Hozzáférés megtagadva / letiltva" hibaüzenet jogosultsági problémára utal NTFS fájlrendszernél, ami nem meglepő, ha másik Windows, másik felhasználói fiók alól akarsz hozzáférni a meghajtó tartalmához. Vagyis szükség esetén a jogosultságokat kell beállítani, saját tulajdonba venni a mappát / teljes meghajtót. Ez megoldható grafikus felületen W7 (így) és W10 (így + így) alatt egyaránt, valamint parancssorban szintén. Viszont ha rendszermeghajtókról van szó, akkor azért nem kell összevissza se állítgatni, összekuszálva az alapértelmezett jogosultságokat!

    "viszont indítani nem indít."

    Ha SATA-n lettek telepítve az operációs rendszerek, ellenben a rendszermeghajtót USB-n csatlakoztatod, akkor nem meglepő, ha nem bootolnak. Ahhoz Windows esetében Windows To Go, vagy SATA local install to WTG install átkonvertálás kell, bár hardvertől és beállításoktól függően akár ezek nélkül is elindulhat. Viszont ezek hivatalosan az újabb (8.1, 10) Windowsoknál támogatottak, a 7-esnél nem.

    "A másik, hogy win7 / linux rendszer hdd-vel csinál valamit, mert ha visszateszem boot-lemeznek, nem indul róla a boot manager se."

    Normál esetben nyilván nem kellene attól, mert SATA helyett átmenetileg USB-n van csatlakoztatva a HDD / SSD. Ráadásul itt a bekapcsolt gyorsindítást sem lehet okolni, mint pl. az ilyen eseteknél, ha W7-ről van szó. Tehát ott vagy más is történt a felhasználó ténykedése által, vagy a dokkoló gányolt valamit össze USB-n. De mondjuk az nem derült ki, hogy a BIOS boot beállítások megfelelőek-e, visszahelyezés után egyáltalán nem indul a meghajtóról semmilyen OS, renderindítás javítása próbálva volt-e stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák