Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
Az eléggé erőlködik alatt azt értem, hogy kicsit lassabbnak érzem. Nem használhatatlan, csak vannak helyzetek, amikor nagyon dolgozik és nem érzem teljes értékűnek a teljesítményét.
Amúgy maga a vinyó SATA II, a táp meg új és kizárt, hogy kevés legyen.
@kovacszk: Hát, ez nem túl bíztató :S
-
djculture
félisten
win7 hez egy régebbi vinyó a 50 megás átvitelével alkalmatlan. Crystaldiskmark vagy hdtune progival megkéne mérni mit tud. Ha ilyen 50 mega körül van akkor alkalmatlan az újabb oprendszernek. Tapasztalataim szerint 75-80mega körül már oké.
Mondjuk oprendszernél a 4k olvasás/írás számit legjobban de egy régebbi vinyónál az is negyede tud lenni egy újabb típushoz képest.[ Szerkesztve ]
-
opti06
aktív tag
SOS, másolgatnom kellene egy külső winyóra, de elég érdekes dolog történt:
asztali gépen win7 64bit, nem látja, nem jelenik meg sajátgépben a winyó, total commander se látja, de mikor rádugom érzékeli is, meg minden lemezkezelő program látja, adatokat is közöl rőla stb.. (hard disk sentinel, eszközkezelő stb.)
bios is látja rendben.Laptopon viszont tökéletesen működik, másol olvas stb, megjelenik mindenhol, szóval winyóval kétlem, hogy baj lenne, valami winfosos probléma lesz, ötlet?
-
gyuri00
aktív tag
én most csatlakoztattam egy hdd -ét és a pc nem ismeri fel, mikor bedugom hangot ad ki észleli rádugtam csak nem látom a sajátgépbe ötlet fontos lenne köszi !
KELLEMES ÜNNEPEKET!
-
taltos
senior tag
Sziasztok!
A szülők vettek 2 éve egy Seagate Barracuda 7200.12 1TB -os merevlemezt, amire a boltban csak 1 év garanciát adtak. Kb. 1 hete tönkrement, de néztem a Seagate oldalán, és még 2012 nov. -ig él rá a garancia. A kérdésem az lenne, hogy mennyire macerás közvetlenül nekem gariztatni a Seagate-nél? Ha különösen hatalmas költségekbe nem kerül, akkor a mai merevlemezárakat elnézve még meg is érheti foglalkozni vele.
Esetleg valaki csinált már ilyesmit?
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz gyuri00 #22413 üzenetére
Nekem pont van ilyen és működik rendesen mindennel /pc, laptop, TV/. Rack-nek is használható, ha esetleg van másik 2,5" vinyód akkor ki tudod cserélni benne a HDD-t és így megnézni, hogy a vezérlője rossz-e vagy a HDD. Illetve ha a pc-be van szabad sata portod és sata táp csatlakozód akkor a vinyóját így is kipróbálhatod, hogy az megy e benne vagy másik rack-be. Más ötletem nincs, mert ezt simám fel kell ismernie bárminek formázás után ha rádugod.
[ Szerkesztve ]
-
nyokev12
csendes tag
Tisztelt Forumozók!
Van egy scsi Seagate baracuda ST1181677FCV vinyóm, de nem igazán tudom, hogy tudnám használni, egy normál gépben, segítséget kérnék tőletek a megoldáshoz.
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung HD204UI hdd, és van vele egy apró problémám, bár lehet, hogy inkább a sata vezérlő nem az igazi a lapon, vagy valami nincs jól beállítva.
Szóval néha amikor totalcommanderbe el akarom érni a vinyot, akkor így megfagy a tc, kidobja, hogy a meghajtó nem elérhető, közben hallom, hogy felpörög a vinyo, kattan egyet, és a kattanás után minden oké. Ez néha más programok is random eljátszák, hogy megakad az egész gép, vinyo felpörög, kattan egyet, és megy minden tovább. Van a gépbe egy kisebb satás seagate(ST3200822AS) is, és néha az is eljátsza, azért fura. Nincs esetleg valami ötletetek, hogy mitől lehet ez? Néha rohadtul idegesítő tud lenni... -
mosquetoo
tag
Hali 1 rövid gyors kérdésem lenne.
A Sata3 as csatlakozó kezeli a Sata2 es vinyót ? -
Tissz
csendes tag
Sziasztok!Nem találtam így gyorsba olyan topikot ami a problémámhoz a legközelebbi ezért ide fordulok segítségért. Adott egy régi 250Gb-os ide csatlakozós winchester egy gigabyte alaplap amin csak sata csatlakozok vannak és a probléma kiküszöbölésére egy átalakító ami az ide csatlakozást átalakítja sata csatlakozásra. Ezt a kis átalakítót beszereltem a leírtak alapján, de a számítógép még véletlenül sem akarja felismerni a winchester. Mi leeht a probléma?
-
djculture
félisten
Sajnos az hogy ezeket az átalakitókat nem mindegyik alapi vezérlő komálja. Én nem is ajánlom ezeket, jobb erre a célra egy pci os ide bővitő kártya. Gondolom rendesen raktad össze a floppy tápcsatin áramot is kap, innentöl ha nemlátja sokat nem tehetsz sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Tissz
csendes tag
Mindent rendesen összedugtam világít az állapotjelző fény is úgyhogy elméletileg minden okés. A boltban azt mondta az eladó, hogy lehet külön táp nem is kell az átalakítónak de a helyzet így is ugyanaz. :S Én sem szívesen vettem igénybe ezt, mert egy teljesen új gépbe kell valahogy bejátszanom a winchestert köszönhetően a hdd-k óriási áremelkedésének.emellett az ára töredéke volt egy pci bővítőnek...bár így hogy ez nem ér semmit tökmindegy már :S
[ Szerkesztve ]
-
littlerock
aktív tag
Sziasztok!
Egy rejtett partíció adatait (Win xp) hogyan tudom kinyerni, és utána az egész HDD-t egybe particionálni?
Egy régi laptop HDD-je lenne a filmek tárolóhelye a tv-hez...
Magyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...
-
liksoft
nagyúr
válasz littlerock #22428 üzenetére
Hogyan rejtett?
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
littlerock
aktív tag
válasz liksoft #22429 üzenetére
Szia!
Egy Acer laptop hdd-jéről van szó, és az azon lévő "telepítő" partícióról. ezen van az oprendszer telepítője. Mivel ez jogtiszta windows XP, és megvan a szériaszáma is, a szüleimnek pont jól jönne, a hdd-t meg a fent említettek szerint alkalmaznám.
A hdd most egy keretben van, usb-n kötöm a máasik laptopra, itt a partition magic, vagy a W7 lemezkezelője látja is, de nem tudok vele semmit se kezdeni...
Magyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...
-
spista222
addikt
válasz littlerock #22430 üzenetére
"W7 lemezkezelője látja is, de nem tudok vele semmit se kezdeni..."
Akkor ezek szerint ha belemész a lenmezkezelőbe jobb klikk arra a partícióra és ott minden szürke? Ha nem akkor rendelj hozzá egy betűjelet és működni fog. -
Tissz
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kisebb problémám (remélem kisebb ) vettem az alaplapomhoz egy pci-os kártyát amivel tudom használni az ide-s vinyómat. A rendszer felismerte a winchestert de windows telepítésénél a telepítő nem látja a merevlemezt. Indításkor van egy olyan képernyő ami után CTRL-J segítségével be tudok lépni egy menübe ahol látom a winchestert mellette a non raid feliratot.Látok opciókat de hiába nyomokr entert bármelyikre is azt írja ki a gép, hogy not enough drive ha jól emlékszem. Hogyan tudnám megoldani a legegyszerűbben hogy windowst tudjak telepíteni a winchesterre ezzel a megoldással ( a hdd-n van adat de törölhető rendszer nincs rajta). Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Tudja valaki, hogy melyik része a legmelegebb egy vinyónak?
Mert van aki azt mondja, hogy a motor, van, aki az elektronikára fogja, megint más azt szajkózza, hogy a burkolaton adja le a hőt. Most mi az igaz?https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
Imco
őstag
válasz littlerock #22432 üzenetére
Az nem win számára emészthető partició, ha jól emlékszem.
Másrészt az a win csak és kizárólag azzal a laptoppal jogtiszta.
Hiába küzdesz az átrakásával, akkor már bármit feltehetsz, ugyanaz a jogállása.
Partició Magicet nem használunk win7-hez mert fájni fog.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
Integrálni is tudod a drivert pl. nlite-tal.
A "not enough drive" arra vonatkozik, hogy raid kötetet akarsz létrehozni és ahhoz kevés az egy drive, mert mint tudjuk ahhoz legalább 2 kellene.Egyébként a korszerű lap, régi raid kártya, régi hdd, bootolható rendszer, nem szerencsés konfig. Sokszor elvérzik valami hardver "nem szeretemen", s ha el is indul, akkor sem mindig stabil.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
littlerock
aktív tag
Előbb kérdezek, utána próbálkozok. Valahogy jó lenne, legalább azt a majd 5 gigát hasznossá tenni. Amúgy gondoltam az otthoni wifire klónozom a régi Acer laptop Mac címét, aztán mehet a windows telepítés. Itt felmerül a kérdés, hogy egy akármilyen "kollégiumból rám maradt" XP-hez jó -e ez a szériaszám?
Sajnos a régi laptop elég ócska állapotban van valószínű ide vezérlő gondja van, meg a kijelzője is hol megy hol nem, rossz a dvd meghajtó, az egész nem ér fél kiló kenyeret...
ezért gondoltam, hogy legalább a HDD-t hasznosítom belőle, ha már volt hozzá külső házam.Magyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...
-
Imco
őstag
válasz littlerock #22438 üzenetére
Lehet hogy nem értelek.
Az ~ 5giga rejettt particiót gyakorlatilag bármilyan particionáló progival /easeus, paragon, acronis, win/ le tudod törölni, formázhatod. Ha van mögötte adat amit nem akarsz elveszteni azt azért mentsd, nehogy meglepi érjen!Az egész jogtiszta okfejtésed hibás, de erről itt nem nagyon beszélhetek.
Olvass utána!Szerintem...
Üdv! Imco
-
littlerock
aktív tag
a Win 7 -tel nem ment a dolog... most az easus-t telepítem, meglátjuk mi lesz...
Azt már hallottam, hogy a laptop, és a op rendszer elidegeníthetetlen, csak ugye a gyakorlati megvalósítás és szétválasztást ki a fene ellenőrzi? Egy jogtiszta XP gondolom ugyanúgy frissíti magát stb...
-
mg8248
csendes tag
Sziasztok,
Van egy 400GB-os Samsung HD401LJ típusú belső HDD-m, amit tárolásra használok. Olyan problémám van vele, hogy 20-30 perc után kikapcsol. A gép látja a fájl szerkezetet, de nem tudok semmit elindítani róla. Az energiagazdálkodásnál nincs beállítva a leállítás. Még felület tesztelés közben is leáll. Ashampoo HDD Control 2-vel tesztelem, amikor elindul a progi, akkor 100%-osnak jelzi a merevlemezt, de ha elindítok rajta egy felület tesztelést, akkor már leesnek 70-80% környékére az értékek. Hibás szektort nem talál, viszont a tesztelést nem tudja végig vinni, mert mint fentebb írtam leáll a vinyó.
Ötletek, mert nekem lövésem sincs? Válaszaitokat előre is köszi!
UI:
Ez Off lesz: XP-t tudok úgy telepíteni, hogy a telepítőfájlokat felmásolom a vinyóra, majd egy rendszerindító floppyval dos módban indítom a telepítést? Haverom hozott egy őskövületet, amin angol XP van és megkért, hogy cseréljem le magyarra. A gond ott kezdődik, hogy a CD meghajtó ami benne van nem jó (rossz a mechanikája), amit meg még belerakott sajátját, azt meg nem ismeri fel. Szóval meg lehet oldani?
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Ezt a Sentinel képet valaki elmagyarázná? Mert nem értem.
Felül azt írja 100/100-as a vinyó, de alul azt írja 2011.06.18-án 97%-os volt a kondíció.
De a kép pont 2011.06.18-án készült, a tálcán látszik a dátum.97%-os volt és aznap az eladó még feljavította valami programmal, hogy 100-nak tűnjön? Ilyen van?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz rayoliviero #22442 üzenetére
Meghatározott időközönként mér a HDS, beállítás kérdése. Nyilván abban az időpontban (óra:perc) 97%-os kondíciója volt a HDD-nek, míg későbbi időpontban megtekintve már nem.
Az, hogy így "ingadozik" a kondíció, az nem feltétlen jelent hibát, mert egyes HDD-k, ha nagyobb adatműveleteket "szenvedtek" el, akkor bizonyos SMART adatokat is megváltoztatnak, amelyeket pl a HDS a kondíció meghatározásához is használ, de ezek úgy mond regenerálódni szoktak. Akkor lenne gond, ha a kondíció szép lassan(vagy gyorsan) folyamatosan csökkenni kezdene.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
liksoft
nagyúr
válasz rayoliviero #22442 üzenetére
Vizsgálat alá vont szektortól lehet rosszabb a kondíció, ami ha a szektor hibátlannak minősül, visszaállhat akár 100-ra is.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
rayoliviero
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #22443 üzenetére
Így akkor szerinted be merjem vállalni ezt a vinyót?
Mert használtan árulják, több éves, gari pedig már lejárt bőven.
-
félisten
válasz rayoliviero #22445 üzenetére
Én ebben a döntésedben nem tudok segíteni, ugyanis Én ahhoz a "fajhoz" tartozom, aki semmilyen műszaki/számtek eszközt nem vesz használtan
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
rayoliviero
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #22446 üzenetére
Értem. Kérni fogok tőle egy mai Sentinel képet.
-
swoody
senior tag
Sziasztok
Van egy Seagate ST3500320AS 500gb vinyóm. A bolti 3 éves gararancia lejárt és marad a gyártói, ami elvieg 5 év.
Hogyan kell elképzelni a gyárói garanciát? Postán elküldöm nekik ők meg kicserélik?A hiba:
-A lemez felületén található 131 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
-A lemez önteszt során talált 5 hibás szektort. /Gondolom ez a bad sector/
-Teljesitmény 100%
-Kondició 23% -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Van egy 80Gb-s vinyóm, ami ketté van particionálva egy 20-as rendszerre, meg a maradékra.
Most viszont szeretném növelni a rendszer 20Gb-ját 30-ra, viszont a maradékon is van adat.
Hogy lehet megoldani?https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest