Új hozzászólás Aktív témák
-
fdisk
őstag
válasz Blood Mage #22945 üzenetére
Nem tudom,h miért szeretnéd az os alól adatmozgatással újraparticionálni a hdd,de én a helyedben kölcsönkérnék egy másik hdd-t(küls,v belső mind1),arra átmásolnám a fontos dolgokat,majd utána legyalulnák mindent róla,és ezután particionálnám újra.Utána pedig visszamásolnák rá mindent.
Én már próbálkoztam paragonnal is os alól,de ha kevés a hely csak kínlódik a hdd,mert nem tudja hová rakosgatni az adatokat.
Ezért én inkább a másolásos dolgot javaslom.
Nekem így volt a legbiztonságosabb.A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
tuser
aktív tag
válasz Archanon #22946 üzenetére
Egyszerű. Ha van még rá gari és ennyire kétes a winyó állapota, adatmentés után "rásegíthetsz" ...
Feltételezem ha óvatosan körbetekercseled egy 1,5 -es rézdróttal és mint "vasmag" bekötöd egy fénycsógyújtós körbe, kaphat akkorát hogy szó nélkül visszaveszik gariba.
4 Tb, 7200 RPM, garis winyó van óccóé' eladóóó : http://goo.gl/bWrs3
-
mirci18
addikt
Üdv mindenkinek
Bár tudom kérdésemnek nem itt a helye de jobb ötletem nem volt.
Van egy floppy lemeznyi adatom amit ma beraktam a floppy olvasóba de nem hajlandó megnyitni mivel a formázást nem engedélyeztem.Kérdésem ki tudom szedni illetve másolni az adatokat a floppyról valahogy hogy ne kelljen formáznom előtte?
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
chala12
csendes tag
Hello!
m olyan problemam van hogy win7 nem lat egyes vinyokat.volt egy kulso vinyom ami solasnal feluton hibat irt ki de olvasasnal semmi baja nem volt.szetbontottam beraktam direktbe satara es ugy mar nem latta a win7.es van egy masik vinyom is ami elvileg jo de azt sem latja.hd sentinel viszont felismeri mind2ot es kiir roluk mindent.
Mi lehet a problemaja? -
spista222
addikt
-
djculture
félisten
válasz mirci18 #22959 üzenetére
Floppyról majdnem hogy lehetetlen visszanyerni az adatokat ha megsérült vagy elöregedett. Maximum a kürt tudja megoldani mivel nekik van lehetőségük klónozni a floppy tartalmát és egy speckó szoftverrel felerősíteni a rajta lévő adatfolyamot. Nem is hiába kérnek ennyit egy floppyért /25.000.- Ft + Áfa/...Normál floppy meghajtóval és otthoni oprendszerrel ez esélytelen.
[ Szerkesztve ]
-
chala12
csendes tag
válasz spista222 #22960 üzenetére
Nem sikerült neki betűt adnom.Vissza raktam az usbs mehanikára és ugy látja rendesn ad neki betüt stb.De továbbra is fenn maradt a probléma hogy másolásnál kiirja hogy nem elérhető a forrás vagy a lemez.Mivel van rajta kb 500gb adatom ezért nem szivesen probálnám meg hogy formatálás után javulna e mert nem hiszem h az segitene rajta.
Mivel egy egy terrás vinyóról van szó ezért jo lenne ha orvosolni tudnám a dolgot. -
zalman90
őstag
Valaki legyenszives segitsen. Processzort cseréltem a gépben és ujra húztam a gépet. Miután rendesen felment az uj oprendszer , azota a 2. merevlemezt csak formázni engedi .semmit nem tudok vele csinálni , pedig fontos lenne lenne a sok adat rajta mert 1.2 TB van rajta
választ előre is köszi
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
spista222
addikt
válasz chala12 #22963 üzenetére
Hol ütköztél problémába? Jobb gomb és nem volt felajánlva a meghajtóbetűjel hozzárendelés?
A formázás biztos nem segít és úgy biztos elvesznek az adataid.zalman90 a lemezkezelő milyen fájlrendszernek írja a 2. hdd-t? Nem segít hogyha meghajtóbetűjelet állítasz be neki vagy nem engedi?
[ Szerkesztve ]
-
chala12
csendes tag
válasz spista222 #22965 üzenetére
Nem engedett semmit sem csinálni.
Az egyik vinyot sikerül behozni(nem emlékszem már mire nyomtam) és azon vissza is jöttek az adatok.
A külsővel jobb klikkel nem engedett semmit.Amikor USB elektronikával használom akkor torrent letöltés közben nem jelez hibát és olvasásnál sem.
Igy erre fogom használni.
Köszönöm az eddigi segítségeket! -
maki1025
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene nekem!
A merevlemezem egyszer csak gondol egyet és leáll, majd azonnal felpörög... ezzel okozva egy 2 másodperces fagyást, majd minden megy tovább mintha misem történt volna!
Majd gondol egyet és megint és megint és megint... aztán megy..... mi lehet az oka ennek?
most cseréltem benne procit és raktam bele memóriát is... lehet valamelyik a kettő közül okozza ezt?Lehettem volna boxoló mint az apám, de ő sem lett.
-
iiglo
tag
Sziasztok!
Egy beteg töltőre csatlakoztatott laptop szintén megbetegedett, és azóta a benne található hdd a következőket produkálja. Tesztek lefutnak rajta, de meglepően sokáig tartanak, viszont hibát nem ír semmit, de ha másolok rá mondjuk egy képet, azon csíkok jelennek meg, mintha csíkokban színhelytelen lenne a kép. Filmek is szétesnek. Mi lelte szegényt?
-
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy laptop vinyón a 2. partíció RAW-ban van.
Nem lehet leformázni ntfs-re, se win telepítő dvd-vel se a lemezkezelővel.
A lemezkezelő látja magát a partíciót, csak RAW-ba teszi, hogy lehetne megcsinálni?
Semmi fontos adat nincs rajta...Geza60
-
zalman90
őstag
válasz Geza60 #22975 üzenetére
szia ! ugyan ez a gondom , 1.5Tb os winyomat nem engedi megnyitni csak formázni tudom és RAW filerendszernek látja
ezt szedd le : getdataback (persze ha van mit lementened róla) nekem ez segitett
[ Szerkesztve ]
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
djculture
félisten
Ezek a nagy vinyók nem sima hanem advanced format rendszerűek a márkától függő saját progival kell formázni őket. wd align,Samsung Align Setup stb...
-
Killberk
aktív tag
válasz Killberk #22944 üzenetére
Nah, válaszolok magamnak, hátha másnak is hasznos lesz.
Szóval ha valaki Paragon, Acronis, Easeus programokkal se tudja klónozni merevlemezt bad sector, vagy egyéb merevlemez hibák miatt, és muszáj lenne klónozni, pl. OS miatt, akkor próbálja ki Clonezilla-t.
A bootolható CD vagy USB indítása után szépen kérdezi sorba dolgokat. Fenti problémák esetén Expert módot kell választani, és a -rescue kapcsolót aktiválni.
Nagyon sokáig tarthat, szóval tényleg csak indokolt esetben éri meg vesződni vele, mert bőven több alaprendszert is fel lehet telepíteni, mire Clonezilla végez.
[ Szerkesztve ]
http://killberk.deviantart.com/gallery
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz liksoft #22942 üzenetére
Sosem lehet tudni, gondoltam kipróbálom, a cukor ki tudja mire képes!
Alkoholos tisztításon már túl vagyok, 70%-osat tudtam szerezni patikából, erősebbet nem adtak.Get Data Back alap program, ismerem természetesen, de mivel jelenleg nincs szabad 2 tera, ahova le tudnám vele menteni a cuccokat, gondoltam először megpróbálkoznék valami partíciós tábla helyreállító progival.
Múltkor használtam egyet, csak már nem emlékszem a nevére, parancssoros volt, de jó!"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Galdius
csendes tag
hy emberek egy olyan problémám lenne elszált a vinyómról a partició mind 2 de eszkökezelőben látja egy másik windowsból de nemtudom meghajtóként belőni nem engedi
az eszközkezelő NTFS w7 több gépben is meglett nézve hardwerilag rendben van és a windows 7 telepitő csak a kis 100Mb részt látja[ Szerkesztve ]
-
Thiefgold88
csendes tag
Üdv!
A következő probléma miatt kérném a segítségeteket:
Két vinyó van most a gépemben, egy 320-as Samsung és egy 500-as WD. Az utóbbi két hétben furcsa dolgokra lettem figyelmes. Kezdődött minden azzal, hogy időnként (mondjuk naponta 2-3 alkalommal) befagyott az egész rendszer kb 1-2 mp-re, amit egy fémes kattanás követett, de utána ment minden, ahogyan előtte. Ez napokon keresztül ment, aztán egyszer amikor meg akartam nyitni egy videót/fájlt (igazából akármit) teljesen lelassult a rendszer, több mp-re lefagyott. Kb. 5 perc alatt hajtotta végre a dolgot, de utána sem volt tökéletes, volt, hogy csak a restart segített. Azóta eljutottunk odáig, hogy a mai nap 4-szer indítottam újra emiatt a gépet. Néztem többek között S.M.A.R.T-ot, ami semmi hibát nem mutatott. Win7 Ultimate 64 az oprendszer.
-
Galdius
csendes tag
elnézést nemközöltem hogy Satas-s rendszerről van szó amugy a lap egy GIGABYTE alaplap
de megnéztem egy asus al is meg r15 laptophoz is hozzá kapcsoltam e satán keresztülkijavitotam a problémát testdisk-el most azon gondolkodam hogy a partition magic vagy valmijen vírus okazta e a problémát mert ugyanis éppen egy másik 200 ata-s maxtor vinyóval történt ugyanez egy másik gépeb megjegzem a partition magic kiírt pár hibát hogy javitja miközben töltötbe mondtam jó javitsd és be se jött utána újrainditás után a másik samsung 500 as sata vinyó se jött-be (itt megjegyezném hogy a gépekben mindegyikben van egy 40Gb vinyók csak nincs semmi rákötve ezeken nem windows van hanem linux arról javitotam ki a vinyót) de a másik 200 as maxtor azt nem akrom formázi mert vna rajta pár órai hangfáj ami kéne róla de ez egyre távolibnak tünik mivel itt már nem látja mindkét particót(ezen a vinyón tartalék windows 7 rendszer volt)
[ Szerkesztve ]
-
Skalci
tag
Olyan problémám van, ha beteszek 3 HDD-t a gépházba, 35°C-ról 1 óra elteltével az összes eléri a 50°C-ot, ennél tovább nem megyek, kikapcsolom a gépet.
Ilyen, vagy ehhez hasonló HDD hűtő mennyire orvosolná a problémát? Használt már valaki ilyet? Mennyire hangos?
-
zalman90
őstag
válasz Geza60 #22979 üzenetére
Sikerült mindent lementenem , formázni nem engedte a sajátgépben , de sikerült megcsinálni.
Teljesen össze omlott valami mert 5 particiot jelzett a lemez kezelőLemez kezelőt megnyitottam , ott volt 2 létező és 3 particionálatlan terület (wtf 1 particiot haszáltam). A particiora jobb klikk ,és törlés , megcsináltam mind az 5 el , igy kaptam egy 1.3tb os particionálatlan területet , azt particionáltam és jó is lett.
-
liksoft
nagyúr
válasz Skalci #22992 üzenetére
NEM! Ne a winchester körül forgasd a levegőt, hanem olyan légcsatornát alakíts ki a házban, hogy a bejövő levegő elöl a winyóknál menjen be, majd hátul távozzon. Vagyis a tápegység húzza át a levegőt, és ne nyiss hátul, vagy oldal rést (ne vedd le az oldalát). Ha a tápegység ventillátora nem elég, akkor tegyél a hátlapra kifelé fújó kisegítőt.
Csak az átszellőztetés segít.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
---Lasali---
Közösségépítő
WD EARX winyóknál mennyire ajánlott az Intellipark -ot kikapcsolni?
Vagy inkább az 5 percre állítást használjam? -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Lenne egy Asus P5B lapom, egy Samu 830 (128 Gb) és egy WD Caviar Black (500 Gb) winyóval. Mikor átállítom biosban a sata beállításait IDE-ről ACHI-ra, a következő indításnál megáll a boot. Az első winyót (Samu 830) felismeri, de a második winyó (WD Caviar) felismerésénél megáll és nem hajlandó tovább menni. Szerintetek mi lehet a probléma? -
Wizardmon
csendes tag
Sziasztok!
Problémám van a vinyómmal és reméltem, hogy ti tudtok segíteni benne.
Néha (általában filmnézéskor, vagy ha netről töltök valamit) elkezd kattogni kb 2mp-enként. Ilyenkor le is lassul az egész gép. Párszor le is fagy. HDSentinel szektorhibákat jelez és 15% kondíciót, meg 30 nap életet. Kicsit elkeserítettek ezek az adatok. Mi lehet a baja? Ez a második vinyóm, ami ezt csinálja. Alaplap is volt már cserélve egyéb okok miatt. Én már csak a tápra vagy az adatkábelra tudok gondolni.
Adatai: Samsung, 7200rpm, sata2, 320Gb
alaplap: gigabyte ep45 ds3
proci: dual core intel core 2 duo e8400 2833Mhz (everest szerint)
2Gb kingston ram
Vid: Ati radeon HD5770
Táp: Corsair 450W
Előre is köszi a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardcore café
- Külpolitika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 7
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hálózati / IP kamera
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest