Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibl
tag
Sziasztok. Szeretnék segitséget kérni. Tegnap gépet raktunk össze. A vadonat uj merevlemezt mikor beraktuk, nem látta a gép. Se a bios. A gép jol van összerakva mert amikor kértünk egy merevlemezt kölcsön akkor a gép rögtön üzemelt vele. Átraktuk egy másik gépbe az uj merevlemezt és az se látta. Melegszik és pörög is. Akkor mi lehet vele a gond?? Segitségeket elöre is köszönöm.
Hardstyle i's my style ! Feel the beat !
-
tajati
aktív tag
helló!
Van egy samsung n210 netbookom. Ebben újra akarom húzni a win-t de nem müködött usbröl nagyon lassú volt a telepitő. Át raktam a vinyót egy másik gépbe ahol volt dvd olvasó. Itt pedig azt irta hogy nem lehet formázni a 0 particiot és meghal a telepitő... új vinyo vagy van megoldás?
Köszi üdv t.
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám van, hogy ha az egyik partíciómról a másikra másolok dolgokat, akkor a hdd-t annyira leterheli az írás, olvasás, hogy mellette nagyjából semmit nem lehet csinálni.... Egy BlueCaviar Sata 3-as 1Tb-os wincsiről van szó ami elég gyorsnak számít a kategóriájában, de nekem csak sata2-es csatlakozóm van így az vissza fogja valamennyire...Meg lehet valahogy adni a rendszernek, hogy hagyjon mondjuk a 100%-os sávszélességből egy 10-et arra, hogy másolgatás közben lehessen netezni, filmet nézni stb.
(Q6600 - 3.4Ghz - 6Gb 1066Mhz - ASUS P5K/EPU))[ Szerkesztve ]
<<<KEEP IT REAL!>>>
-
Ringman
nagyúr
válasz Mr.Peter #21507 üzenetére
totalcommander-ben másolásnál van lehetőség arra, hogy beállítsd a max másolási sebességet, kB/s értéket tudsz megadni, ha másolásnál F2 sorbaállítást választod, a felugró fájlművelet-ablakban lesz a beállítás.
a totalcmd ingyenes alternatíváiban is lehet megvan ez a beállítási lehetőség, ezt nem tudom.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Mr.Peter #21509 üzenetére
mostani hdd árak mellett nem biztos, hogy érdemes
másik hdd-re másolva valószínű nem akad le a rendszer, bár sok pár kB-os fájl másolásakor előfordulhat.egy rendszer-ssd viszont mindenképpen hasznos beruházás. a 64 GB-sek már elfogadható árban vannak.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mr_ricsi
veterán
válasz tajati #21506 üzenetére
"Ebben újra akarom húzni a win-t de nem müködött usbröl nagyon lassú volt a telepitő."
Próbáld másik pendriveval. És a biosban legyen engedélyezve az USB2."Át raktam a vinyót egy másik gépbe ahol volt dvd olvasó"
Másik gépben telepített win csak a csillagok varázslatos együttállása esetén működik visszarakva.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz mr_ricsi #21512 üzenetére
Nekem rossz a laptopomban a dvd olvasó és én úgy szoktam csinálni, hogy a laptop hdd-t átrakom az asztali gépbe, elkezdem a telepítést, és amikor újra indul, akkor ki kapcsolom át rakom a laptopba és ott folytatódik a telepítés...
(Xp, Win7, Win8 - mindegyiknék működött)<<<KEEP IT REAL!>>>
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz tajati #21506 üzenetére
Ha telepítésnél, nem tudod törölni a meghjót, akkor szerintem indítsad el azt a gépet amibe át raktad a hdd-t, úgy , hogy benne van a másik vinyó is és abban a windowsban a lemezkezelésnél próbáljad leformázni.... vagy ha nem megy akkor tudom ajánlani az EASEUS partition managert, ami néha olyan műveleteket is meg csinál amit a windows nem akar.
<<<KEEP IT REAL!>>>
-
Veron
addikt
-
Vzsoltee
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítégeteket kérni.
Egy 320 Gb-os vinyónak, mely 3 partícióra volt osztva (egy 50 Gb-os, és 2 kb. 120 Gb-os). Egy Windows telepítésnél az egyik 120 Gb-os partíció (persze pont az, amilyiken fontos adatok voltak) egyszerűen eltünt (pontosabban a partícióból szabad terület lett, melynek az okát nem tudom). A Windows-t (Win7 Pro x86) felraktam az 50 Gb-osra (ez volt a rendszernek létrehozva). Az elveszett partícióról szeretném valamilyen módon visszaszerezni az adatokat (vagy magát a partíciót). Viszont - szerintem - elkövettem egy hibát. Mégpedig azt, hogy Win-en belül létrehoztam egy partíciót, az elveszett helyére (de még nem volt formázva).
Ha tudtok, kérlek segítsetek, mert nagyon fontos fájlokról van szó.
Ha nem nagy kérés, akkor kérem mielőbbi válaszotokat!Előre is köszönöm Mindenki segítségét!
-
Vzsoltee
csendes tag
Szia!
GDB-vel próbálkozom jelenleg, mely látja azokat a fájlokat, amik kellenek (képek), de ha visszaállítom, nem jók (nem tudja megjeleníteni a képnézegető).
Próbálok körbenézni a fórumban, de más tanácsot is szívesen meghallgatok.
Köszi a segítséged! -
nagyerik
csendes tag
Hello Mindenki!
Kb. 1 hónapja vettem egy Hitachi 1TB-os vinyót! Az vele a probléma, hogy amikor töltök a netről teljes sebességgel, akkor ilyen kerregő-kattogó hangot. Olyan mint amikor valami régi gagyi vinyóról menne a másolás. Mit lehet ezzel tenni? Légyszi segítsetek! Köszi! -
szacsee
nagyúr
Üdv Urak!
Megakadtam és tanácsra lenne szükségem.
Egyik barátomnak raknék össze konfigot, illetve már telepítésen is túl van, viszont van vele némi gond.
Telepítésnél először kiírta, hogy a telepítő lemezt nem tudja olvasni a meghajtó. ( OS eredeti, Pioneer DVD-RW-ben. Lemez letörölget, bár makulátlan volt, utána feltelepült.
Teljesítmény index azonosításakor viszont megállt a gép, mint a szög, csak a power gomb 6mp-ig segített (proci teszt közben). Utána Win update alatt szórakozott egy jót, mivel 1-2 frissítést nem tudott feltenni. Ezután eseménynaplót lestem, de nem sok mindent mond, illetve sok mindenre utalhat.
Memóriateszt jó volt, proci nem melegszik.
Konfig:
Chieftec CTG 500-80P
Asrock H61-HSV
I3- 2105
2x2gb Kingmax @ 1333Mhz
Samsug HD322GJItt egy pikcsör az everestből és a HD Tuneból is vinyóra gyanakszom...
Ha beteszek a helyére egy másik HDD-t és azzal minden zökkenőmentes, akkor kizárhatom a többi komponenst?
SMART adatok mit mondanak elsőre a hozzáértő szemeknek?
3 órás HDD 4-5 bekapcsolással kb. 1-2 adat nekem gyanús ott.[ Szerkesztve ]
-
pure09
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem a következő probléma miatt!
Most raktam fel új rendszert és újra particionáltam a vinyom de csak azt formáztam és particionáltam telepítés közben amire a rendszer került!? A megmaradt részt windowsban hogyan lehet particionálni mert nem is látszik sajátgépben meg sehol hogy még van része a vinyónak! Felraktam ezt a mini tool partition programot ami látja is a vinyóm másik részét de nem tudom hogyan lehet aktiválni bármit nyomkodok!?Létszi segítsetek nem akarok megint rendszert rakni!
Kössz!
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Nekem inkább szimpla kérdésem van, mint problémám. Épül egy gép, adott hozzá 3 darab HDD.
- 1db IDE, 80GB
- 1db Sata I, 200GB
- 1db Sata II, 200GBA Sata II-es 7200rpm-es, a másik kettőt nem sikerült kiderítsem. A kérédsem a következő. Úgy tervezem őket bekötni, hogy a 80-as lesz a rendszervinyó, a Sata II-es 200-as lesz a játékvinyó(csak játékok futtatása), és a Sata I-es 200-as lesz a raktárvinyó. (nem hiszem, hogy számít, 32bit XP prof lesz rajta, 2GB DDR I, s939-be lesz egy athlon 64x2)
A különböző szabványok átviteli sebességét figyelembe véve ez így jó lesz?
Illetve a két darab 200-as RAID0-ba volt kötve, valami speciális teendő, mielőtt mindent formázok? terv szerint rádugom egyesével őket a konfigomra, és W7 alól, Partition Magic-el tolok egy gyorsformázást mindegyikre.
Jók az elgondolásaim? Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Viktor_
csendes tag
Sziasztok!
Van egy SAMSUNG SP 1213N típusú 120 GB-os HDD-m. Az elektronikai vezérlőegységének egyik alkatrésze megégett, és csak részben olvasható rajta a felirat. Kérésem, ha valaki rendelkezik egy ugyanilyen HDD-vel kérem olvassa le a fényképen bekarikázott elektronikai alkatrész felületén lévő adatokat. Eldönteni sem tudom egyáltalán, hogy kondenzátor vagy Zéner dióda?
Üdvözlettel Viktor
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ancika--
csendes tag
sziasztok,
én vettem használtan egy freecom classic sl-t, de egyszerűen nem értem hogyan működik. azthittem, hogy csak simán bedugom az usb egyik végét ebbe, a másikat a gépbe, aztán helló.
valakinek van ilyenje? biztos egyértelműen egyszerű, hogy hogy kell használni, de nekem mégis fogalmam sincs.
előre is köszi -
cintula187
addikt
Sziasztok evvel a külső vinyóval lenne egy ideje az alábbi gondom. A win7 folyamatosan ledobja. megszakítja vele a kapcsolatot. Nem hogy másolni de formatálni se tudom és kattogó hangot ad néha. Gari már nincs rá. A hd tune 90%-ban errort ir a szektorokra. Ennek annyi?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
djculture
félisten
válasz cintula187 #21528 üzenetére
Szétszeded és direktbe rádugod a gépre.jó estbe ez még a régi és nincs ráintegrálva az elektronika a vinyóra.
-
HeloRd
csendes tag
Szasztok!
Van 1 Asus P5KPL-VM alaplapom. [link]
És van 1 PATA-s HDD-m az ebbe jó? Ilyen vastag kábele van a régi gépemből.
-
szacsee
nagyúr
válasz hoffman_ #21525 üzenetére
Leggyorsabbat rendszernek, ha gondolod 2 részre partícionálod.
A többi pedig tökmindegy. Ha a 80-as nem raptor pl, akkor érezhetően gyorsulni fog a rendszer elvileg. HDTune, vagy HDSentinel-el tesztelj (előbbi ingyenes)
Ha tied mindegyik vinyó, vagy HDSentinellel rápislatnasz, hogy nem hibás-e akkor mehet a gyorsformázás ahogy írtad, ha nem tudod az előéletét, akkor érdemes normál formázást megcsinálni. Összefüggéstelen adathalmaznak látja a win a bontott kötetet, tehát kb annyi dolgod van, mint egy új vinyónál. Partíció létrehozása, formázás.(#21521): Úgy néz ki nem szeresse a lap a ramot, vagy alaplapi gond lesz. 1db 4Gb-os modullal nincs baja.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
Nekem meg van 6 patás vinyó a gépbe,2 a lap vezérlőjén négy raidba meg silicon image pcie vezérlőnJók azok nagyon bírják persze ha nem kodegenen lógnak
HeloRd
vinyó típusától függ,50 mega/sec felett nem árt ha tud a vinyó.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz HeloRd #21538 üzenetére
Az csak azt jelenti hogy 133 as ata a vezérlés de annál az átviteli sebesség fényévekkel alacsonyabb.pl egy 320gigás maxtor átviteli görbe:
Ennél 73mega/sec a lemez elején aztán szépen csökken.De van ilyen 45-50 körüli átviteles maxtor is az már erösen kevés magába,észrevehetően lassulnak a nagyobb adatmozgással járó folyamatok,
[ Szerkesztve ]
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz szacsee #21531 üzenetére
Értem, köszönöm a választ. Tartottam ettől, mert mindenképp a 80-ast akartam megtenni rendszernek, a méretezés miatt. Igazából internet+játék lesz a fő platform, ezért is gondoltam, hogy jó lesz a 200-as "gyors" HDD a játékoknak, mert sok hely is kell a sok játéknak, meg gondolom nem árt, ha nem a leglassabb, ha azon futnak.
A HDD családon belül jött, annyi van, mondom, hogy RAID-ben volt a két 200-as, többnyire programokkal, filmekkel megtömve, azt hiszem. Nézek mindenképp valami állapot/sebesség montirozó progit, köszönöm.
Mennyire lesz vajon érezhető a hátránya annak, ha a 80-as lesz a system? Ráadásul az is lehet, hogy belátható időn belül(~1év) cserélve lesz satásra.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Danid
csendes tag
Üdv mindenki!
Lenne egy olyan kérdésem hogy, a vinyóm kilehelte a lelkét, helyette beszereztem egy wd20ears-et. Asus m2n-e az alaplapom és amikor a win 7 et elkezde telepíteni az első újraindítás után kidob egy hibaüzenetet hogy indítsam újra és javítsam.
Természetesen ezután megismétli ugyanezt.
Az xp a telepítésnél meg 15gb-snek ismeri fel.
Nem tudom mitévő legyek hogy működjön.
Meg még egy kérdés: az ezelőtti vinyón sok fontos dolog volt amiről nincs másolat.
A gép nem ismeri fel és ütemesen ti-ti ütemű hangot ad.
Hogy erre tud bárki valami olcsó mentési megoldást?
Előre is köszi a válaszokat.Danid
-
ledger
tag
Hd tune elindítva
első sorban két piros ,második sor elején újból két piros , és ismét lefagyott a gép
bekapcsolás után kb 4perc és hangos kerregés,nyikorgás kíséretében mindig lefagy .
próbáltam hdd regenerátort bootolva de 3% után mindig ki írja hogy AHCI mód és állítsam át IDE módba ezt meg is tettem de akkor is ugyan azt a hiba üzenetet kapom .
Más ötlet amivel esetleg valamit el lehetne érni? -
djculture
félisten
-
pc-user
senior tag
Sziasztok! IBM Deskstar 40 gb ATA/IDE hdd-vel kapcsolatosan kérdezném, hogy csendesebb-e, mint egy Maxtor 20 gb-os hdd? Ugyanis ez utóbbit cserélném le az IBM-re, de lényeges szempont, hogy csendes(ebb) legyen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Hálózati / IP kamera
- OLED TV topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardcore café
- Külpolitika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 7
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest