Új hozzászólás Aktív témák

  • Bobyjack

    senior tag

    Vettem használtan egy VSX-421-et. Az elvárásaimnak megfelelően szól, azonban akadt egy kis gondom. A laptopom nincs S/PDIF kimenet, szóval az 5.1-es hangot csak HDMI-n keresztül tudnám átvinni. Az eladónál nagy nehezen sikerült működésre bírnunk, hogy szóljon azon keresztül, azonban itthon már nem bírom szóra bírni. A leírásban a 14. oldalon azt olvastam, hogy csak olyan TV-vel hajlandó önállóan HDMI-n keresztül hangot lejátszani, ami ARC képes.

    Egy prohardveres cikkben azt olvastam az ARC-ről, hogy nem tud tömörített hangot átvinni. Tömörítetlen hangot pedig csak HDMI-n keresztül tudnak lejátszani az erősítők, amire elvileg a VSX-421 is képes. dts-HD képes, de az ARC miatt nem tud eljutni hozzá a jel? Mit értek félre? Hogy működik?

    Amúgy csak erősítőnek szeretném használni, de HDMI-n keresztül nem hajlandó semmi hangot sem kiadni. Az előlapon világít a HDMI led, a laptop is digitális kimentre van állítva, (ahogy az eladónál is volt) az erősítő azonban meg sem mukkan. (az erősítő beállításai között a HDMI AMP-ra van rakva, tehát elvileg nem engedi tovább a hang jelet). Valakinek van tapasztalata ilyesmivel kapcsolatban? Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák