- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buci30
addikt
Kicsit megakadtam vagyis már belekeveredtem
Szóval filmeknél mire jó állítani?
Mivel nem volt a hangkártyámon 5.1 így vetem a laptopomhoz egy usb--n csatlakoztatható külső kártyát, így már 5.1be megy a hang az erősítőbe.
Na de az erősítőn csomó állítási lehetőség van és nem tudom melyik az igazi 5.1
Dolbynál pl. van egy olyan ,hogy Dolby PL II Movi
DTS Neo6 5CH Cinema vagy Music
Logic7 5CH itt is több Cinema Music...
Stereo 5CH
Igazság szerint Dolbynál is meg a DTS-nél is meg a Logicnál is van jó hang
Nem tudom melyik az eredeti 5.1 most akkor....
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
-
gyurczy
őstag
válasz Ed Parker #32356 üzenetére
Mi már hallottuk! Szerintem vállalható. Simán.
Épp azt írta Toobee-nek, hogy itthon nincs meg az a feeling, mint nála, mikor az első XDA kör volt. Valami nem adja még itthon. Van is tippem meg nincs is. Elhelyezéssel molyoltam ma, kevés sikerrel, bár a lehetőségek is erősen korlátozottak. A kanapéval kéne még valamit kezdeni, mondjuk megvehetné már valaki, most épp megint hirdetem, meg ha sikerül holnap lesz egy szőnyeg is a parkettára.
Valakinek értelmes ötlete az elrendezésre? A surround-ok egyenlőre nem kérdés, azokat csak odahajítottam a sarokba, méretükből adódóan oda teszem ahová akarom, cserébe a két front kemény dió.
-
Csabroncka
addikt
válasz gyurczy #32359 üzenetére
Na például ez jó kérdés, ilyenkor a kanapé, szekrénysor négyzetet vegyük alapul?
Az én kevéske tapasztalatom alapján a szekrényt beljebb tolnám a jobboldali fal felé, így még ha a frontoknak kicsit előrébb is kell jönniük, hogy elférjenek így arányos lesz a távolság. A mélynyomó viszont simán kerülhetne abba sarokba a zsúfoltság elkerülésére.Kíváncsi vagyok mit mondanak a tapasztaltak, mert valóban érdekes helyzet...
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz gyurczy #32359 üzenetére
Első ránézésre a frontok nagyon távol vannak egymástól. Akkor lenne jó az elhelyezésük, ha legalább egyenlő oldalú háromszöget alkotnának a kanapé közepével. Azért legalább, mert szerintem az egyenlő szárú még jobb lenne, tehát egymáshoz közelebb, mint a hallgatótól.
(#32361) buci30
A lejátszón, ami jelen esetben a PC, állítsd be a digitális hang érintetlen kiadását, aminek a neve lehet bitstream vagy raw. Az erősítőn pedig nyomd meg az AUTO gombot, vagy a menüjében állítsd arra a bemeneti jel érzékelést.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gyurczy
őstag
Kérdésem kifejezetten gyakorlati jellegű, az elmélettel én is képben vagyok.
Nem tehetem a falnyilás közepére a bal frontot, mert akkor megszűnik a közlekedés. Úgy tudom közelebb hozni a két frontot egymáshoz, ha a TV-s szekrényt betolom a sarokig és elé rakom a frontokat, ám ezzel a szekrény jobb és bal oldalán lévő szekrény/vitrin rész ajtajai válnak nyithatatlanná, vagy már nagyon közel kerülnek a kanapéhoz.
Tehát? Konkrét ötlet?
Ja: 42-es tévét nézek fullHD-ban, a nézési távolság már így is sok, de közelebb sansztalan ülni.
-
lfabian
tag
válasz cintula187 #32358 üzenetére
Kb.1-éve hallgatom a BX-2-öt egy H/K 445-tel és,egyre jobban szeretem.
fabi
-
Antraxon
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy nem éppen a témához kapcsolódik, sajnálom, de nem találtam jobb topicot!
Én nagyon nem értek a hangfalakhoz, számítógépes dolgokhoz.
Nekem van 4 hangszoróm, és 1 mélynyomóm! No, ezt szeretném csatlakoztatni a géphez!
Lényeg
Ez a kép úgy nagyjából minden egybe
Ez a mélynyomóm hátulja tulajdonképpen. Ezen van egy INPUT, ahonnan látjátok kijön egy csatlakozó, és az a 6db sokszinű a vége.
A 4db hangszorónak, 1db sárga vége van, az is ott van melette!
A hangszorókat gondolom az OUTPUT-be kell bedugni.
Hogy csatlakoztassam én egyáltalán ezt az egész rendszert a géphez? Melyiket hova dugjam?...
Van egy DVD lejátszóm, mint erősítő, de abba hogyan dugjam bele a kábeleket. És mivel csatlakoztassam a gépet a DVD lejátszóval?
Vagy vegyek erősítőt, az mennyibe fájna? Vagy esetleg más kábel? Az mennyibe kerülne?
Valaki aki érti, hogy mit kérdezek légyszives leírja "konyhanyelven"? -
buci30
addikt
CREATIVE Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro USB ez a hangkártya van most.
A Sound Blaster menüjébe nem nyúltam bele ,ott 5.1 re van állítva nem Stereora.Nem tudom hova kéne állítanom de a KMPlayer-t használom amibe megjelent a menübe, ott arra állítottam ,hogy:
[link]Akkor gondolom így jó?
Az erősítőnél (Harman Kardon AVR 130) nincsen automata
Akkor melyikre tegyem ezek közül?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz buci30 #32372 üzenetére
Első lépésként válaszd az SPDIF-Out-ot, aztán mesélj, mit tapasztalsz!
Az AUTO gombot ne a távirányítón keresd! Erősítőt írtam.(#32367) gyurczy
Valahogyan meg kell oldanod! A jelenlegi távolság még filmekhez sem jó, pedig a center segít. Sztereóhoz meg egyszerűen katasztrofális. Kizártnak tartom, hogy értékelhető színpadkép alakuljon ki.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gyurczy
őstag
válasz Toobee #32368 üzenetére
(#32368) Toobee Hát, egy ötletem még van, de a helység szimmetriát nem tudom megoldani. Mindjárt firkantok valamit. Amúgy az kevésbé érdekel, ha a szekrényt nem tudom kinyitni, vagy csak kompromisszumokkal, de az gáz, ha a kutyáknak is útban van. A kis mopsz lefejelte a múltkor, mikor kiparancsoltam a nappaliból. A nagy 48kg 90cm+ marmagassággal, ha ő benézi az már neccesebb. Szilveszterkor csak ő tört poharat (3 db), mert a dohányzóasztal felett csóválta a farkát.
(#32370) Ed Parker Szegénykéne van elég amibe bele kell törődjön. Be kell áldoznom valamit.
(#32373) BBéci Hát nincs is értékelhető színpadkép. Nemsoká lesz még egy változat, aztán ha ígéretes, akkor kivitelezzük.
-
buci30
addikt
-
BBéci
legenda
válasz buci30 #32375 üzenetére
Valamelyik gomb tutira az, amire gondoltam, olvasgasd a kezelési könyvét!
Sosem volt asztali PC-m, nem tudok több tippet adni.
(#32374) gyurczy
Borjúnyi kutya a nappaliban? Hozzám nem tehetné be a lábát, az biztos.
Amikor szó volt arról, hogy kutyát szeretnék, feleségem kijelentette, a küszöböt sem lépheti át. Aztán kompromisszumként a járólappal burkolt területeket engedélyezte: előszoba, konyha, ebédlő, folyosó. Végül mégsem lett kutyám, mert a kertet (pázsitot, virágokat) féltettük a rombolástól, kaparástól, túrástól, ürüléktől.[ Szerkesztve ]
-
gyurczy
őstag
Valami olyasmi. Én is így indultam, hogy a kutya helye a kertben van. Aztán első este már a konyha-előtérben aludt, fél év múlva bejáratos volt a nappaliba is. Hiába, családtag na! Azért a fürdő-gardrobe-háló tabu. Ásás-kaparás odakint csak akkor van, ha elsunnyogom a sétát. A gond inkább az, hogy fizikai méreténél fogva kijárja az ösvényeket.
Amúgy muzikális borjú ám! Queen '86-os koncert BD Bohém rapszódiánál behaladt, lefeküdt a tévé elé, majd végignézte. Újrakezdtük 1 óra múlva, Bohém rapszódiánál be, végighallgat. A tegnapi szeánszt is végignyomta velünk.
Hogy a szakmaiságnál maradjunk, itt a v 2.0:
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz gyurczy #32380 üzenetére
Nekem jobban tetszik, de a füleid döntenek. A baloldali hátérsugárzó még mindig irdatlan messze van, de azon szinte lehetetlen változtatni.
A házam terveiben eredetileg 3 félszoba és amerikai konyha volt, de átrajzoltam és szeparált nappali lett a végeredmény.
Más. Szombaton beiktattam háttérsugárzónak két Atlantic Technology 6200SR dobozt. Csak kipróbálásra hoztam haza, de fél óra után egyértelművé vált, hogy évek óta szívatom magam a direktsugárzókkal. Tisztában voltam a dipólok előnyével, tudásával, de többen mondták, hogy a könyvespolc erős csillapító hatása miatt értelmetlen dolog olyanokkal kísérletezni. Egy frászt! Sokkal több hang jön pontosan mögülem, teltebb a hangkép, mint eddig bármikor. Biztosan nem ezek maradnak, mert a hangszórók közötti 90 fok nem az igazi, legalább 120 kellene! Mondjuk ez!
Megyek, folytatom a Flight nézését, utána belenézek a 12 Rounds-ba is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
buci30
addikt
válasz Csabroncka #32378 üzenetére
Nekem USB csatlakozik a Laptophoz és onnan optikaival megy az erősítőbe.
De megnéztem minden be van állítva elvileg.
Szól minden hangfal csak azt nem értem ,hogy melyikre állítsam az erősítőn.
Mert nincs automata csak ha rádió állomást keresek ott van.A logic7 az biztos nem mert az Stereobol csinál 5.1-et azt már olvastam most.
Így marad a DTS és a Dolby. Mind a kettőt támogatja az erősítő is meg az USB hangkártya is megnéztem.
Akkor gondolom ez az eredeti 5.1 Nem a matrix-os ami a Logic7 pl ,hogy az erősítő dobja szét áll 5.1be a Stereot.
Ha jól értelmeztem
-
Harsonás
tag
válasz #09634560 #32379 üzenetére
Nekem is jobban tetszik az M35i csak most lenne lehetőségem egy M34i-hez hozzájutni használtan. Az MV szériából mire gondoltál? Vérszegény alatt mit értesz? Mégiscsak egy álló hangszóró az erősítő, meg belépő kategória, ha kiegészíteném teljes 5.0-ra akkor 1:4 hez lenne kb az árkülönbség. Az M35 csak 1 hangszóróval különbözik.
-
-
Deadzone41
őstag
válasz gyurczy #32380 üzenetére
van egy két gond a koncepcióval, bár nem hiszem, hogy ennél jobb megoldás létezne, mint amit most lerajzoltál. az első gond, hogy a jobb oldali doboz nagyon közel van a falhoz, a másik meg nem, ezért biztos tök más a frekiátvitelük emiatt. aztán ott van még egy nagy gond ugyan ebből a problémából adódóan, hogy a jobb oldali falról jóval több hang fog visszaverve a füledbe jutni, ráadásul eltérő időben, mint a bal oldalról. a jobb oldali falra mindenképp kéne valami hangelnyelő az első visszaverődési pontra. a másik falra is kéne természetesen, de ott meg pont az ajtó van. ha nem az a bejárati ajtó, lehet jó lenne, ha hallgatózás idejére nyitva lenne. a másik gond, hogy kb a szoba közepén ülsz, valszeg elég hepehupás így a mélyátvitel. ökölszabályként elmondható, hogy vagy a hátsó faltól ülj a szoba hosszának 38%-ára, vagy az elsőtől, de ezzel kísérletezni kell.
-
gyurczy
őstag
Azok eddig is jeleztek, hogy valami nem okés. Sajnos az egy szem háttérsugárzó sakk-matt, sok mindent nem tudok vele kezdeni, hacsak nem rendezem át teljesen a szobát, amit szinte kizártnak tartok, a dolgozós sarok csak ide passzol bútor méretet tekintve.
A mozizós-zenélős sarok holnap kap egy 2,00 x 2,90-es szőnyeget is, ez gyanítom csak javítani tud a parkettán.
Nyilván a dedikált szoba a legjobb, de egyenlőre csak ennyire futja.
Ilyen Focal-okkal operál Ed is, ha jól tudom (majd kijavít, ha nem).
-
-
törölt tag
válasz Harsonás #32396 üzenetére
A kettő más karakter, missiopn MV a 308-al ütős párt alkotott, az M34 nekem anno vérszegénynek tűnt, el attól is lehetett hogy majd 25 négyzetméteren hallgattam anno, de kisebb helyre lehetséges hoyg jobbnak tünhet... de az M35i az sokkal jobb volt nekem. Zenére viszont a 34 job a missiom MV-nél.
-
Harsonás
tag
válasz #09634560 #32397 üzenetére
Minél jobban belemerülök a témába, annál jobban összezavarodok. Jelenleg van egy régi hangfalam ami az erősítőre van kötve. De a házimozi erősítőn nem igazán remekel (Főleg zenénél zavaró). "Tudom belépő kategória" Arra gondoltam, hogy az onkyo erősítő mellé rakok egy 5.0 szettet mozizni és a Régi Grundig hangfalaimhoz pedig keresek valami sztereó erősítőt zenére.
Köszönöm eddigi válaszaidat.
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz #09634560 #32393 üzenetére
Most már több filmet próbáltam ami tuti 5.1 avi-s s mindegyiknél engedi váltani a Dolbyt és a DTSneo6-ot és a Logic7-et de ha akarom akkor Stereoba is állíthatom.
Szerintem akkor ez így normális nem? Ha gondolom valakinek nem tetszik akkor elállítja magának ahogy gondolja.
Mondjuk a legerőteljesebben vagy mélyebben a Logic7-el szól de 5.1 gondolom a DTS vagy a Dolby lehet.Van még egy lehetőség de ez nem tudom mi: Hall1 Hall2 meg Theatrher
Na amikor itt nyomkodtam itt viszont ki írta ,hogy PCM 48 KHZDe hülye vok
Akkor ezt ne értem mert 5.1 pedig.
De a ki hangfalak is ott vannak de csak a kétt elsőbe van betű(R-L) a hátsókba nincs az gond?[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz JohannZimu #32320 üzenetére
ez sajnos nem az az árkategória...
valami olyasmi dac-ot nem tudsz mutatni, amit hozzá tudnék kötni a bdp-150-hez..?
(mint ahogy az előbb javasolva volt, csak éppen ezen a téren nem vagyok igazán tájékozott)u.i.: nocsak, új rangom van
https://youtube.com/user/nuke7
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest