Új hozzászólás Aktív témák

  • attiss66

    senior tag

    válasz python1 #185236 üzenetére

    Ezt te írtad, itt tettél említést a Xonar D2-ről és a 1.3 Delux-ról.

    "Következő lényeges dolog a hangkártya, ez lehet belső vagy külső Creative soundblasterX ae-7, vagy asus sonarD2, használunk néhányan itt asus sonar hdav1.3 deluxe kártyákat, ez azért kényelmes, mert az összes csatlakozó RCA kivitelű."

    Úgy néz ki, nem csak a kényelem miatt jobb, hogy vannak az Asus Xonar HDAV 1.3 Deluxe hangkártyán RCA csatik, hanem ha analógban csatlakoztatjuk az AVR/AVC/-hez jobb minőségű hang lesz az eredménye, mint a másik két említett hangkártyán, mert :

    "A leánykártya ezután további 6 RCA csatlakozóval rendelkezik, amelyek RCA-hoz csatlakoztathatók 3,5 mm-es sztereó adapterekhez, és ezek képviselik a másik 6 csatornát (surround, sub, center stb.). A leánykártya saját DAC-okkal és OPAMPS-szal rendelkezik, így elméletileg az analóg hangnak nagyon tisztán kell lennie ezeken a kimeneteken, mert jóval távol vannak az alaplap legtöbb elektromos zajforrásától. "

    Még mindig az 1.3 Delux-ról

    "Szerencsére a kártya azt is megteszi, amit egy audiokártyának kell, azaz kiváló minőségű analóg hangot biztosít bármilyen digitális jelről, amelyet táplál. Az Asus jelentős erőfeszítéseket tett a kártya analóg oldalára, különösen a Deluxe verzióra, amely egy leánylappal rendelkezik, amely lehetővé teszi a teljes 8 csatornás hangzást kiváló minőségű RCA-stílusú csatlakozókkal . Ez valóban egy olyan kártya, amelyet érdemes egy HiFiházimozi rendszerbe integrálni."

    Mivel analógban fogom átvinni a hangot a mozis pc-ről, lehet ez jobb választás a hang tisztasága szempontjából?! Viszont drágább is, mint az Asus Xonar D2. Mennyivel lehet tisztább a hang?!
    A D2-őt nemsokára meg is veszem. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák