Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    nagyúr

    válasz alphamooncam #173559 üzenetére

    Te két teljesen külön problémáról beszélsz. Az egyik a kétrés-kísérlet, ami miatt a kvantumfizika létrejött, majd a gravitációs hullámok, amit a kvantumfizika leírt, de sosem tapasztalta senki az erre épített gépek előtt. Nagyon rossz az analógiád, ugyanis a kétrés-kísérlet számszerűsíthető, tehát nem "láttam, és úgy van", hanem mért adatok igazolták, házilag is megismételhető (ma már csak egy CRT TV elég hozzá), ezután álltak neki levezetni az elméletet. Ez a kábelek esetében nincs így egyik irányban sem: nincs se mért eredmény, mint a kétrésnél, illetve nincs előzetesen levezetett elmélet sem, ahogy a gravitációs hullámoknál. Ezzel a példával még jobban magad ellen beszéltél.

    Sosem állítottam, hogy a tudás eredendő, nem tudom, miért akarod a számba adni, hogy az ember úgy születik, hogy mindent tud. Az emberiség rendelkezik a tudással, ami hivatkozható, nem pedig az egyén. Ez a kutatások alapja, csak igazolt és a tudományos közösség által elfogadott, kritizált, és korrigált cikkekre hivatkozunk. A sweepes mérésről szóló tanulmány is akkor lett hivatalos, amikor két év után lezárult a kritika, addig senki nem akart (illetve etikusan nem is tudott) vele dolgozni, amíg nem volt atomstabil és bizonyított az elméleti háttere.

    Miért mondod, hogy nagyon speciális eszközökre lenne szükséged, amikor elvileg a saját rendszereden is hallod kábelek különbségét? Ha ott te hallod, akkor a mikrofon is fogja. Van ezellen bármi kifogásod, jobb a füled egy mikrofonnál? Mikrofonod csak van, ha már rengeteg mérést mutattál itt.

    Nem nehéz belátni az emberi tökéletlenséget, hiszen az a vita alapja, hogy a fülünk az, ezért halljuk azt, amit.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák