Új hozzászólás Aktív témák

  • Ance

    őstag

    válasz alphamooncam #160191 üzenetére

    A szoba hátsó falát én építettem, hogy leválasszam egy nagy helyiségből. Az gipszkarton fal, a belső felén 1 réteg, a külső felén 2 réteg gipszkartonnal, belül Airrock ND kőzetgyapottal kitöltve. Gondoltam talán ez is számít. A többi fal téglával lett kirakva (még mielőtt ilyen szoba lett), ami talán annyit számít, hogy totál egyenetlen. Természetesen eléggé sok helyen van rajta panel, falipolc stb. Az egyetlen egyenes felület a plafon és ez még megoldásra vár, csak nem tudom mit tegyek oda. Jelenleg ülőpozícióban jó, de a szobában állva hallatszik a plafon visszhangja, ami azt jelenti, hogy ülőpozícióban is van hatása, csak annyira nem hallatszik. A padló vastag padlószőnyeg, alatta vastag szivacs padlószőnyeg alátét.

    Egyébként alapvetően igazad van, hogy kéne mérni, már csak kíváncsiságból is, de messze lakom Budapesttől, nagyon sokba kerülne. Talán majd egyszer.

    Mettek: Köszönöm. :R Itt csak az akusztikával lehetett kezdeni. Anélkül volt olyan, hogy nem hallottam hangszereket. Most az az alapvető hiba, hogy ez lényegében a jelenlegi ülőpozícióban jó. Ha abból kimész máris jönnek a hibák.

    Dorian: Azért az általad felsorolt dolgokból füllel sok halható (hullámzó frekvenciák) és egy folyamatos frekvencia-emelő hanghullámmal vizsgálható, a db szint változása egy telefonnal kimérhető, hiszen nem az a fontos, hogy mennyi, hanem miként változik. Erre egy telefon nagyjából képes. De továbbra is mondom, ez nem tökéletes, hanem a körülményekhez képest megfelelő. Majd ha nagyobb lesz a gyermekem, akkor lehet átköltözöm egy nagyobb szobába, csak jelenleg az ő szobája felett lenne.

    Cáfolj meg nyugodtan, de szerintem, ha egy erősítő centire pontosan be tud mérni 7 hangfalat, a felsőknél és a hátsóknál fél DB különbségre teszi be a szintet, a hanghullámban nincsenek nagy kitérések, akkor azért olyan nagy baj nem lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák