Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    nagyúr

    válasz palesz53 #148243 üzenetére

    Teljesen rendben van, ha egyszerűen érzésre hallgatod a rendszered, elvégre a lényege a szórakozás, sőt, zenére ez az általános irányelv, én például nem láttam még olyat, hogy koncert előtt mikrofonnal mérnének. Filmre se azt mondom, hogy csak az általam használt mozis szabvány az egyetlen jó út, csak ajánlom, mivel ezzel kapod vissza az eredetileg kevert hangzásvilágot, különös tekintettel a különböző térszimulációkra, amiket akár csak egy kissé eltérő beállítás is tönkretesz. A művészetnek számomra ez a lényege, a festményeket se restaurálják más színekkel. Néhány filmet igen, de azok esetében az eredeti rendező vagy technikus tesz így.

    Nem mozitermi mérésekből indulok ki. Abból a mérésből indulok ki, amire közös megegyezéssel a rendezők, a hangmérnökök, és a termékek gyártói azt mondták, hogy az lesz a filmek hangja, és erre kevernek évtizedek óta, minimális változtatásokkal. Nem fogok részletesen belemenni abba, hogy pontosan mi a helyzet a magyar mozikkal, de sajnos én se mondhatok mást, mint hogy siralmas. Vagyunk öten az országban, akik mozihanggal foglalkoznak, 340 teremre, és szerintem az elég sokat elmond a helyzetről, hogy a korábban hosszan taglalt saját fejlesztésű önbemérőmet azért csináltam, hogy pár órát lecsippentsek egy barátom munkaidejéből, aki fél éve még csak hétvégén se volt szabadságon, hogy esetleg akár meg tudjon látogatni, mert amióta ismerem, azóta tervezi.

    Nem az ára miatt minősítek szemétnek dolgokat. A normális márkák mögött tényleg profi mérnökök hada áll, a JBL Pro akármennyit ráírhatna egy vászon mögötti hangszóróra, az biztos megéri az árát, de amikor a piacvezető cég 3-4 milliónál meghúzza a határt, akkor azért elgondolkozol, hogy miért léteznek ennek 20-30-szorosáért nem is igazi mozis termékek, illetve hogy moziban miért nem léteznek ilyenek. Az ilyen márkák mögött álló emberek szélhámosok, nem szakértők, esetleg rövid időre alkalmaztak valami mérnököcskét. Nézz csak rá az AudioQuest-re, hogy a kedvenc fikázott cégemet említsem. LinkedIn-en 112 alkalmazottjuk van, kb. 90 sales-es és a vezetőség. Szerinted előfordulhat bármelyik komoly prémium márkánál, hogy ne vállalja fel akár egyvalaki is véletlenül, hogy érdemi munkát végzett ott? Persze, ha az a márka nem is annyira prémium. Nézz meg akár egy Klipsch-et, egy elég hátul kullogó, de igazi gyártót, kapásból találtam az első oldalon 5 mérnököt olyan munkatapasztalattal és végzettséggel, amiről én csak álmodni tudok. Náluk valahogy a high-end termékvonal ára nem a milliárdoslehúzó kategóriában van meghúzva, hanem ott, hogy az átlagembernek is lehetne autó helyett.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák