Új hozzászólás Aktív témák

  • palesz53

    senior tag

    válasz VoidXs #148193 üzenetére

    Csak tudod a rendszert (és részeit) én fogom hallgatni, nem egy mikrofon. (Ettől még persze mérjünk, nem vagyok ellene! De ne kizárólag mérési eredményekre támaszkodjunk, mert az vmi mindenek felett álló vmi!)

    A gondom az, hogy mozitermekből indulsz ki (ha jól értem), és a mindenekfeletti mérésekből. (Halkan kérdezem csak, miért nincs tucatjával kiváló hangzású terem a mozikban?)
    Legtöbbünknek nincs dedikált helyisége.
    A másik - én a sztereó, a zene, a koncert felől jöttem. Nem nagyrészt mesterséges hangzásból. Ahol a minőség talán (bár nem biztos) messze nem annyira lényeges. Vagy fogalmazok inkább úgy, más megközelítést igényel.
    (Ott, sztereóban is elenyésző a valóban minőségi felvétel egyébiránt. Ami sajnos a hi-res felbontás megjelenésével sem változott óriásit.)

    Azzal, ahogy minősítesz dolgokat (kb ami drága (definiáljuk már konkrétan mit jelent ez itt, mert van akinek 1 millió is az, máshol $45k az), az nem éri meg), azzal mondjuk vagy 40 év fejlesztői munkáját (és az összes résztvevőt) degradálod. Mindenki rosszul tudja, a többség hülye?
    (A marketing bullshitet most vegyük ki innen, mert abból rengeteg van, ez nem kérdés.)

    (Az megint más kérdés, hogy egyes kereskedők csupán a pénzt látják egy hozzá nem (vagy kevésbé) értő pénzes vevőben.)

    Kicsit olyan "hitháború" ez. Az elmúlt 25 évben ez mindig is így volt (lásd mondjuk vki egy darabig istenítette a rezet, de egyszercsak belezúgott az ezüstbe, és onnantól kezdve azt követte a rajongótábor).

    Csupán a vakhitet nem értettem soha egyik oldalon sem... Ki így, ki úgy gondolja. A hittérítés az, ami nekem legalábbis nem túl szimpatikus.
    (Ettől még a szakmai tudásod miatt tisztellek.)

    [ Szerkesztve ]

    vezess, kövess, vagy takarodj az útból

Új hozzászólás Aktív témák