Új hozzászólás Aktív témák

  • drdr

    senior tag

    válasz Gabesz26 #142326 üzenetére

    Olvasgatva itt a táp teszteket, egy olyan elvetemült ötletemet támadt, hogy megnézem szkópon a zajszinteket. BeQuiet sfx 300W-os táp 12V, 3.3V, 5V és vga 12V-ját mertem. Windows10 desktop képernyőn a zaj sorban ezen a feszültségekenról a zaj: ~40mV, ~10mV, ~15mv, ~30mV. Mind peak-to-peak. A8-7600, egy SSD, egy HDD... 2 házventi 12V, 3 állású nem pwm + egy cpu venti. A házventiket lehűzhat de változást nem láttam.
    Az a helyzet ez a tápból kijövő fesz. Az alaplapon van még többfázisú kapcsolóüzemű táp a cpu-nak, ram-nak, chipsetnek, ami tartalmaz saját szűrést is, szóval ebből a szempontból szinte lényegtelen, hogy mekkora a ripple, persze szabványos értékeken belül. Ahogy néztem az alaplapot, számtalan induktivitás és kerámia kondi van rajta, ami helyi szűrést végez egy-egy ic előtt (és ez elég hatékony szűrés).

    Ha "aktívan" használódik a rendszer pl. netes zene vagy kodi zene, akkor 12V és 5V-on nagyobb amplitúdójú tüskék is megjelentek (rendszertelenül) max 60-80mV csúccsal.

    Szóval ez nagyon alaplap függő is lehet, hogy mit lehet kihozni egy-egy rendszerből, nem feltétlen a táp "minőségén" múlik.

    Van még egy Enermax Liberty tápon is, majd ha lesz időm megnézem az mit produkál...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák