Új hozzászólás Aktív témák

  • Vicarious1

    aktív tag

    válasz arcitec #138403 üzenetére

    Vicarious1 : Apropó , hogy vált be az erősítő csere, pro/kontra ?

    Egyetértek azzal az itt többször említett dologgal, hogy azonos szinten nagyjából nincs már jobb hang csak "más"... de nagyon fontos , hogy kihasználjuk és ha kell használjuk a szobánknak legmegfelelőbb pontos akusztika beállítást.

    Az Onkyo RZ800-900 vs. Marantz 6011-7011 nél is hasonló a helyzet szerintem...
    Amíg az Rz800 nálam úgy hozta meg a legjobb eredményt, hogy a AccuEQ bemérés után (ami muszáj a késleltetések miatt) kikapcsoltam, és a mai Onkyok szerintem leghasznosabb paraméterét a Phase Matching Bass-t (hm. ilyen miért nincs a Marantz-nál?) bekapcsoltam, EQ-t belőttem a nekem tetsztőre, máris hátradőlhettem. Ezzel a beállítással minden műfajon zene-film-koncert video egyformán hozta az elvárt és tudásához mért max-t.
    A Marantz-nál ez nem ilyen egyszerű, ami az Audyssey jobb paraméterezhetőségéből adódhat.
    Itt is muszáj végigvinni a folyamatot, nem értem azokat akik kihagyják és mindent fülre "állítanak"... viszont az Audyssey-t kikapcsolva csak a sztereo zenén jobb hallhatóan.
    Filmen nálam a Marantz legjobb az Audyssey Flat módja Dynamic EQ ON állásban. Az összes Dinamic Control beállítást viszont ki kell kapcsolni, mert visszafogja. A Hacksaw Ridge ágyúzós jelenete hátborzongató...
    A Dynamic Volume kérdése becsapós lehet, halkan mozizva csodát tesz a hanggal - ám felhangosítva a dinamika szinte megszűnik, a lövéseknek nincs ereje, súlya. Ezért ez csak halk mozin ajánlott.

    Koncertvideonál, Musicaleknél a Marantz (és az Audyssey) előnye fényévekkel megelőzi az Onkyo-t , az Audyssey L/R Bypass módban Joe Bonamassa bécsi akusztikus koncertje - hát mintha ott ülnék a teremben.

    Sztereo zenén is részletezőbb a Marantz, de az Onkyo is meglepően jó volt dinamikusabb zenei részeknél talán meg is szorongatta.

    Ámde a The Conjuring 2 nyitó jelenetében, mikor a főszereplő nő (vagy férfi :) ) sétál fel a lépcsőn és benyitva a szobákba lő egyet-egyet a puskájával, hát azt úgy csak az Onkyo tudta hozni hogy a gyomromban érezzem a golyót....

    Akkor most kérdem én... Melyik erősítő a jobb?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák