Új hozzászólás Aktív témák

  • Leslie67

    tag

    válasz kabar #138180 üzenetére

    Sokszor ki lett már tárgyalva, hogy az Onkyo-k érintettek leginkább a hdmi meghibásodásokban. Nem az alkatrészek mennek tönkre, hanem az ólommentes forrasztások korrodálódnak el. Az Onkyok bizonyos chipjei magas üzemi hőfokon dolgoznak. A magas hőmérséklet, a felmelegedés - kihűlés ismétlődése miatt a forraszok rideggé válnak, majd elrepednek. A hiba azzal jelentkezik, hogy bekapcsoláskor nincs hang. A júzer vár-vár ... kikapcsolja a készüléket, majd vissza, és lőn :C "meggyógyult" az erősítő! Bekapcsoláskor a panel el kezd melegedni, melegedés hatására a repedt forraszok összezárnak. 3-4 használat - kikapcsolás után már hiába melegedik a panel, a korrózió miatt a forraszok nem fognak többé összezárni.
    Ekkor kerül szervízbe a készülék! A jelzett 609-es erősítőt kb. 20e-ből ITTHON megjavítják. Én nem küldözgetném külföldre a készüléket! Nem szeretnék senki adósa lenni, mert Németországba, valahová egy szervízbe elcipelte, majd onnan nekem haza. Ingyen nem elvárható és nem gyakori az olyan ismerős aki hetente jár onnan haza. Ha itthon 6e Ft-ból oda - vissza megjárja a készülék, nincs miről beszélni!!!!!!! Sőt! 6 hónapon belül, ha valami nyűg van a panellel van hová vinni! Tőlem kb. 50 percre van a Totel, kb. 1 óra 20 prcre van a Sekon Bt. Sajnos már behúnyott szemmel eltalálnék hozzájuk! :)
    A HDMI cserét nem biztos, hogy megúszod 30-ból.
    Ez 100%! Amikor az én 5010-nél ment tönkre a hdmi, 200e Ft lett volna csak a panel! Mivel akkor még 830-ért adták nem volt kérdés, hogy meg legyen-e csináltatva! A Sekon - Totel szervízekben már rutin szerűen javítják a hdmi forrasztásokat! Hogy meddig tartanak ki, nem tudom, de ha ólomtartalmú golyókkal dolgoznak (állítólag Kínából még lehet szerezni) akkor egészen biztosan jóval tartósabb lesz mint a gyári.
    Vannak esetek, amikor javítás többe kerül mint a piaci ár. Ilyenkor gazdasági totálkárosnak kell tekinteni a készüléket ... :(((

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák