Új hozzászólás Aktív témák

  • Dava

    tag

    válasz BBéci #109814 üzenetére

    Nem szemantikai vitát szeretnék nyitni, de a 'jó' szerintem relatív. Ha pl. valaki azt kérdezi, ez a 100 ezres 5.1, ami bolhafing kategória a komoly hifiseknek, 'jó-e', az inkább arra irányul, hogy ennyi pénzért jó-e, kategórián belül jó-e. Az ilyen szaktopikokban viszont azt figyeltem meg, hogy ha valaki a 'jó' kifejezést használja, azt a jelenlévők sokszor rögtön a felsőkategórás, abszolút értelemben vett jónak veszik, és így a belépő, kommersz cuccok említése is viccé válik.

    Pedig szerintem ez így rossz irány, igenis lehet jó egy rendszer kategóriától függetlenül. Például az én kis 60 eFt körüli fejhallgató láncom nagyon jó, mert ennyi pénzért olyat nyújt, amit sok 100 feletti lánc se képes. Nyílván, ha egy jól átgondolt, fél milliós rendszerhez hasonlítanánk, akkor ez lenne a 'rossz', az meg a 'jó'.

    Az én tévém is 150-be került, de minden filmet fullHD-ban nézek, maximálisan kihasználom a hálózati funkcióit meg miegyebet, számomra ez egy jó vétel volt. Lehet egy csúcstv után nem látnám szépnek a képét, de az előző tv-mhez képest fényévekkel jobb (pedig mindkettő 'vicc kategória').

    Az meg hogy "Az átlagember nem jön szaktopikba érdeklődni, hogy mit vegyen.' ez honnan jött? :) Miért ne tennénk? Tegyük fel, hogy van egy 4k TVm, és keresek hozzá AV erősítőt, ki is nézek egyet és itt megkérdezem, hogy jó-e. Ti meg megmondjátok, hogy nem, mert ez csak fullHD-t tud, itt egy másik ami ajánlott és 4k-s. Ez egy leegyszerűsített példa, de remélem érthető a lényeg. Azért kérdez itt az ember, mert gondolja, hogy itt értenek hozzá, és reméli, hogy segítőkészek. A téma 'Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható', nem 'High-end házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható'.

Új hozzászólás Aktív témák