Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    válasz BBéci #14133 üzenetére

    Ismétlem, aki igényes a hangminőségre, bottal sem piszkálja meg a szinkront.

    Respect, annyira rühellem a szinkront, hogy fel nem tudom fogni miért rajonganak még mindig érte az emberek . És ráadásul a moziban is a filmek nagy részét csak szinkronnal vetítik, régebben heti egy-két alkalommal volt egy reggel 9 órás vagy este 23-as eredeti vetítés, most már ez sincs (talán Pesten még van).
    Az pedig, hogy jó minőségű szinkronokat készítünk, ez számomra egyáltalán nem pozitívum, hiszen jók vagyunk valamiben, ami eleve szégyen és megcsúfolása a filmnek. Hurrá.

    Ha nem szoktatnak rá bennünket a szinkronra, akkor most számos előnyét élveznék (a lustaság helyett), pl. lényegesen jobban beszélnénk (értenénk) elsősorban az angolt, de talán még más nyelvet, nyelveket is. Eredetiben élvezhetnénk egy alkotást, hiszen az hangélmény legalább olyan fontos része a filmnek (és igen, ennek része a színészek EREDETI hangja is), mint a képi világa.

    Jól időzített, megfelelő betűtípust használva (font, méret, szín) egyáltalán nem zavaró felirattal nézni egy filmet, sőt! eleinte szokatlan, utána teljesen természetes. Mondjuk a vékony, kis méretű, foltokban megjelenő mozikban sokszor látott feliratozás tényleg elrettentő tud lenne, de szerencsére ez már nem kérdés, főleg otthon.

    És persze ott van még a hang minősége is, ilyen szempontból megközelítve is röhejes a szinkron. Egyedül a gyengénlátók esetén lehet létjogosultsága, meg ahogy te is írtad, egy zsny-kategóriás vígjáték esetén tényleg mindegy, de a TV2, RTL és társain futó filmek többsége eleve zsny-kategória, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy aki képes úgy tévét nézni, hogy tízpercenként megszakítják negyed óra reklámmal, annak tényleg nem dukál az eredeti hangsáv. Lehet ezt ragozni, és én el is fogadom, hogy valaki csak szinkronnal hajlandó nézni egy filmet, hiszen mindenki úgy rontja el a filmnézés élményét, ahogy akarja, de legalább ne erőltessük ezt a húú de jó a szinkron szöveget, mert lekaparom a falat tőle...

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák