- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lecs@
addikt
Szevasztok. Van egy Pioneer VSX 1021 erősítőm. 2 db Celestion F30 fronttal használom, 2 F10, és egy Center szintén Celestion F35C. Több kérdésem lenne.
1 : Mi a véleménytek erről a cuccosról ? Tapasztalatok esetleg stb.
2: hiányzik a mély. Van egy Sony passzívom. Be tudom azt kötni esetleg valahova ?
3 : tudnék venni nagyon olcsón egy Samsung Blue Ray szerkót. HT E5500W. Van valami módja, ha megveszem, hogy valahogy a Samu Subot, és Blue Rayt használjam ? Ha igen, hogy ?
3: nem tudom összekötni egyenlőre a tv - t és a Piot optikai kábellel. Van valahol gondolom a system Settingsben az erősítőben amit be kell állítani.
4 : ha futtatok egy SUB tesztet, nagyon adja. Tehát teljesen ok. De nem jön semmi a filmeknél. Pearl habor robbanások stb. Mi lehet ennek az oka ?
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
törölt tag
1. Nem ismerem, de a névből kiindulva, nem lehet rossz. Hozzáértők majd véleményezik.
2. A VSX1021-re semmiképp. Passzív ládát amúgy is egybeminden szettekhez adnak. (bögreszett) Ott az erősítőben a mély kimenete is erősített jel.
A te erősítődön nem az. Ott a mélyládában kell, hogy legyen, egy erősítő. (aktív)
Azt megtehet, hogy veszel egy subampot, ha mindenképpen a Sony passzívat akarod használni, de szerintem annak nem sok értelme lenne. (szerintem)3. Itt a kérdés nem egészen világos. Ez egy Samu 3D BD sett, 5 szatelittel, és egy subbal. Tehát, végülis igen, van. Ha összeszereled, akkor a subot és a BD-t is használni fogja. (vagymi ... )
Ha a kérdés az akart lenni esetleg, hogy a SONY subbal tudod e használni, akkor a válasz: ez csakis a csatlakozón múlik, de nincs értelme csereberélni. (szerintem)3. (a másik ) Nem világos, hogy ezt miért akarod? Ha a TV adás hangját akarod az erősítőre tenni, akkor (többnyire) a TV előtt lévő set top box-ot, vagy hasonlót szokták az erősítővel összekötni. Ha ilyen nincs, akkor a TV optikai kimenetét rá lehet kötni az erősítőre, de valószínűleg párosítani kell valamelyik üzemmód álláshoz. Ezt az "assign" menüpontban éred el. (erősítőn)
4. Ez megint nem világos. Rákötötted a passzív ládát az erősítő vonal szintű sub kimenetére? Ilyet még nem hallottam, és nem is biztos, hogy ez egészséges. Elvileg szólnia sem szabadna ....
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
A napokban volt szó az angol vs. magyar hangsávok eltéréseiről(minőségben), The Imitation Game (2014), ez az a film ami DTS-HD MA magyarul is(Mint a fehér holló) és egyenértékű az angol hangtérrel. Igaz ugyan 80-90 % párbeszéd, de van benne bombázás is stb ...Sőt a NEURAL:X is szépen "megy"(magyarul!). A center is u.a "hangerőn megy" mint az angol sávon. Minden a helyén. Ezt hogy tudták megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz arcitec #13517 üzenetére
így van, mint a fehér holló, olyan ritka...
ilyet azért el tudnék képzelni a BD lemezeken is, legalább a jó filmek esetén, vagy az olyan filmeknél, ahol van lét jogosultsága a dinamikus hangtérnek...
és nem a vígjátékra vagy életrajzi filmekre gondolok"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lecs@
addikt
válasz #48613632 #13516 üzenetére
1 : Köszi
2: gondoltam hogy csak vmit " kutyulni " lehetne.
3 : arra gondoltam, hogy az 5.1 szettből csak a blue ray - t és a woofert használnám. Hogy ilyen módon valahogy beiktatható-e a sub, ami még hiányzik a szettemből.3 ( másik ) Késő volt már : egyszerűen a tévé hangját szeretném, de sem hdmi vel, sem jack, sem optikaival nem akarja, mint az eddigi cuccaim. Tuti vmi beállítás, párosítás.
4 : nem kötöttem semmit. Youtub : Bass test. Van rengeteg. És jól nyomják a hangfalak. De filmnél ez nem jön ki. Beállítási gond lehet ?
Köszi segítő hozzáállásodat.
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
dave118
senior tag
Az erősítő szerintem korrekt darab és ha már vannak normálisabbnak mondható hangfalaid is akkor egy aktív sub, ami neked kell szvsz. 60-70 környékén újonnan vannak már használható darabok. Biztos, hogy össze lehet kötni az AVR-t a tv-vel (utóbbiról kellene legalább egy típus adat). Ha már van egy meglévő értelmes szetted, ilyen Samu varázsházimozikkal nem vacakolnék, akármilyen olcsó is.
... Ami ami, az az.
-
törölt tag
3. Ja akkor voltaképp a Celestion-öket akarod a kombó szettedhez csatolni? Szerintem annak a Samunak speckó csatlakozói vannak, így eleve gányolni kellene. Többnyire szinekkel ellátott, speciális formájú dugók vannak a hangfal kábelek végén, amiknek a beszerzése vagy lehetetlen, vagy nagyon drága.
Így, ha jó is lenne, szét kellene barmolni a hangfalzsinórokat. Plusz, mivel nincs jelölve, a fázisokat is könnyen felcserélhetnéd. És nem is biztos, hogy előrébb lennél. Ezen felül, nem tudom, hogy a kombó szettek hangfalkimenetei, milyen ellenállás tartományon belül használhatóak. Ha normál 4-8ohm, akkor elvben igen.3. (a másik) Ott a párosítás lesz. nem bonyolult. Kikeresed a menüben a hátsó csatlakozókat, kiválasztod a neked tetszőt, és ezután hozzá adod az üzemmódot. pl optical input -> assign -> DVD/LD
4. Ez megint ilyen érdekes kérdés. Zenére nem igazán kell subwoofer, egy rendes házimozi rendszeren, no meg azt stereo-ban hallgatjuk, nem surroundban.
De hogy sub nélkül hogyan szól egy bögreszett, az megint jó kérdés. Életembe nem hallgattam még zenét ilyen cuccról De szerintem sehogy. Oda kell a sub.
Viszont, filmeknél nem kell konkrétan dübörögnie a subnak, akkor jó, ha nem is hallod, csak érzed, hogy benne van. Nem hiányzik az alja.
Nézz meg pár Transformers filmet, az utolsó harmadhoz pörgetve, végig akció, és szól a sub. Szólnia kell nálad is, csak szerintem te valami über csattogást vártál, de az nem is lenne jó.+1 Én a helyedben idővel vennék egy rendes, aktív mélyládát, és nem kellene barkácsolni. Akár abból a pénzből, amiből a Samu szettet vennéd. Őszintén, minek az a Samu szett, ha ott egy rendes házimozi erősítő, meg jó hangfalak?
arcitec
Jobban örültem volna, ha valami akció/látványfilm alá tolnak rendes hangsávokat. Ez kb annyira meglepő számomra, mint hogy a The Great Gatsby valódi 3D-ben készült[ Szerkesztve ]
-
Kecuhun
senior tag
Sziasztok!
A Pc-m (VGA: R9 280X) össze van kötve HDMI kábel segítségével a TV-vel (LG 49UH8507), ami tudja a Dolby Digital ill. a DTS hangot is. A TV pedig a házimozimmal van összekötve optikai kábellel.
Az lenne a gondom, hogy a hangot a PC a HDMI kábelen csak stereoban (LPCM) küldi ki a TV-nek.
PC-n a hangbeállításoknál (Lejátszóeszközök) csak a stereo lehetőséget lehet választani.
Egy Xbox One is lóg a TV+házimozin és ott tökéletesen működik minden. Dolby és a DTS is.
Valami beállítási probléma lehet?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Lecs@
addikt
Elkezdtem nézelődni a környéken ahol lakom. Lenne pl használtan egy Magnat Sub. Ilyesmi is ok lehet nekem ? [link] A link a típus miatt van csak. Én kb 12 000 Ft ba tudnám elhozni, ha az eurot átszámolom.
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Kecuhun #13522 üzenetére
szia, próbáld meg ezen cikk alapján beállítani a hangot a pc és a tévé között.
[link]
ha a konzollal megy, akkor elvileg a cikk beállításai után mennie kell.valamint ezen beállítást is [link]
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Kecuhun
senior tag
válasz ctrlaltdel13 #13527 üzenetére
Leggyakrabban Media Player Classicot és PowerDVD-t használom.
Régebben optikán vittem át a hangot a házimoziba. Akkor normálisan működött minden, de most ezt a plusz kábelt szeretném kihagyni ha lehet és csak a HDMI maradna.ELACielvtárs: Köszönöm szépen, megnézem majd!
-
törölt tag
válasz Kecuhun #13522 üzenetére
Itt az összefoglaló és a kapcsolódó írásokat nézd meg.
Vagy olvass vissza sokat mert volt már rá itt példa hasonlóra.
Egyébként nézd meg a driverbeállításokat, catalystbeállításokat, win hangbeállításait és a lejátszó beállításait is.(#13525) Lecs@ Ennyiért eladom én is az enyémet.
[ Szerkesztve ]
-
Lecs@
addikt
válasz #54715584 #13530 üzenetére
40 euroert ? Jöhet ( ez van neked pont ? Jó lesz a lent említett szetthez szted is ? )
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
MCGaiwer
addikt
nem igazán van lehetőségem hátsó hangfalak elhelyezésére. Mennyire életképes egy 3.1-es rendszer fimezéshez?
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Netdepoval van valakinek kapcsolata, tapasztalata? Mennyire korrekt cég? Szürke importos cuccot ugye nem árulnak? Na ezt nem feltételezem, csak kérdezem...... Jöhet privát üzi is a témával kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
Kecuhun
senior tag
válasz Lacielvtárs #13526 üzenetére
Az útmutatód alapján sikerült megcsinálni. Most már működik minden rendesen.
Köszönöm mindenkinek, aki segíteni próbált. -
Speedhs
őstag
Sziasztok!
Alap felhasználásra, ps3-> Guitar Hero, néha egy-két film.
Megfelelő lehet egy Samsung HT-F5500-as házimozi 38k-ért?Vagy van más alternatíva, ami sokkal jobb lehet mondjuk 60 eFt-ig?
A Tv-m egy jó pár éves 106-os Panasonic plazma, van rajta optikai bemenet, meg 2 hdmi, gondolom ezek a fontosabbak..
Kb 25 m2-es szobában van a tv.
-
Speedhs
őstag
válasz MasterMark #13542 üzenetére
Optikai kimenet, bocsi!
Soundplate? Nem is hallottam még róla. Tudsz esetleg ajánlani valami jobbat?
..és köszönöm a segítségedet.
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Azt valaki tudja, hogy egy Samsung házimozihoz ( ht tz212) honnan lehet pótolni a két hátsó hangfalat? Nincs meg, s így a 6 hangfalból 4 van meg a két kis hátsó hangfal(rear L és R) nincs bekötve. A manual azt írja:
Rear speakers:
Ellenállás: 3 Ω
Frekvencia: 140Hz~20KHz
Hangerő: 86dB/W/M
Rated input: 133W
Max input : 266W
Méret: 90 x 118 x 90 mmKét ilyen hangfal kéne, hol lehet szerezni? Vagy bármilyen 3 ohmos hangfal jó hozzá, csak nagyjából stimmeljen a watt? Egyáltalán milyen hátránya van hogy ha a házimozi DTS 5.1 hangzásra van állítva, közben pedig a 6 hangfalból csak 4 van bekötve. Köszönöm!
-
Bobolit
aktív tag
Kérdés: hogy lehet legokosabban összekötni egy AVR-t fejhallgatóval? A kérdéses típus egy Sennheiser RS170, az erősítő egy Onkyo 636-os. Nincs jobb módszer az előlapi Headphone jack-nél? Esetleg Zone2?
Hogy szoktátok? -
szpali
addikt
Sziasztok!
Van egy Wharfedale Diamond 240 pár (!!!), amit 140e Ft-ért el tudnék hozni (9 hónapos bemutató darabok)
Denon X520BT erősítőm van és jelenleg a frontok szerepét egy pár állványra helyezett Wharfedale 220 tölti be.Meg szabad ezeket a bemutató darabokat vásárolni, vagy inkább várjak, gyűjtsek és vegyek majd újonnan?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest