Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz hevepapa #31250 üzenetére
Köszi! VMS-en nem volt kép, VSM csatlakozási lehetőségre kattintottam, persze nem hozott változást. Közben feljött egy firmware frissítés, ami után meghalt a kamera, ki-be kapcsolás segítettet, utána a VMS-en volt kép. Akkor ugye otthon sem kell megadni semmi IP címet, az alkalmazásba bejelentkezve látom majd a kertemet?
-
pinnacle
nagyúr
Mi a legjobb képminőség beállítás rögzítésre, streamre? 30 fps sehol sincs. Mi ez a substream? Egyébként a Garden elnevezés az Imilabnál volt, nem tudom honnan tudta a TP-Link magától.
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz pinnacle #31251 üzenetére
Bár már írtam, de leírom utoljára is: felejtsd már el a VMS-t! Az a program arra van fejlesztve, hogy ha több helyszínen vannak kamera rendszereid akkor 1 helyen tudod menedzselni mindet. Lefordítva egyszerűre: van egy cég aminek van 3 telephelye 3 városban Vigi rendszerekkel és a 4 városból a VMS segítségével egy helyen látható és konfigurálható mind a 3 távoli rendszer a TP Link felhőin keresztül. Bár használható a helyi hálózatban is, de mi értelme van annak, hogy a videostreamet egy távoli felhőn keresztül nézz, amikor helyben nézheted a VIGI Security Manageren keresztül??? Aztán meg panaszkodsz majd, hogy néha szaggat a stream a maximális HQ minőségben és hogy milyen szar a TP Link.... pár hete volt itt a fórumon valaki aki éppen ezért húzta le a Vigi kamerát Összegezve: a VMS a távoli, a VSM a helyi elérésre van kitalálva. OK? hasonlít a rövidítésük, de ha már egyszer leírtam tegnap egyértelműen mit mivel kell csinálni, akkor nem értem a problémát. A VSM-hez NEM KELL! a TP Link ID. Az csak a távoli eléréshez kell - VSM, mobil app.
A 30 fps azért nem választható, mert a beállításoknál az elektromos hálózati frekvenciánál 50Hz-t adtál meg. Ami rendben is van, mert annyi. A 60 Hz frekvencia más országokban van. -
Gézengúz
addikt
Jött Aliról egy ilyen kamerám
[link]
Sima 2Mpx mint a többi, ICSEE-ből remekül megy, de CMS-ből pc-n nincsen kép, valakinek ötlet?
Progi megtalálja, szoftverben is bírok lépegetni, módosítani benne, de kép nicsen. -
jézusom
addikt
Áhh gyerekek megvan a hiba! Amit Írtatok http-vel az nem jó vlcbe! rtsp kell oda!
A másik meg, hogy ez a jó
rtsp://admin:jelszo@192.168.0.146:554/Streaming/Channels/101
Tehát ugyan úgy az 554 port kellEzt jól elmentem magamnak, de mehetne összefoglalóba! Ha kell megÍrom.
-
pinnacle
nagyúr
válasz hevepapa #31253 üzenetére
Köszi! Persze, most, hogy működik a VSM-en nézem, VMS-t már nem is mutatja.
Ugye nem gond a kamrának ha 60Hz-re állítom? Régebben valakinek volt USA-ból videó kamerája és 60 fps-el folyamatosabb felvétele volt, mint a nekem ugyanolyan, de 50 fps-es kamerámnak. Lehet kicsivel 30 fps is jobb, mint a 25 fps. -
hevepapa
senior tag
válasz pinnacle #31259 üzenetére
Nem vagyok akkora guru elektronikában, hogy megmondjam a tutit. Fogalmam sincs probléma a 60 Hz vagy sem. Nem hiszem, hogy necces lenne. Én 50 Hz-es elektromos fekvenciát állítottam be, hiszen az van nálunk. Gondolom a TP Link programozói nem unalmukban raktak be ezt a beállítási opciót. A régi videókamera dolgokat nem érdemes belekeverni az IP kamerákhoz mert teljesen más kávéház volt fps és pixel aránytéren. PAL / NTSC / iVTC Double PAL, Double NTSC stb.
Az, hogy a 25 fps vagy a 30 fps a jobb... sokkal nem lesz folyamatosabb a kép, de valamennyivel több helyet is foglal az SD kártyán. Van aki szerint a 12,5 fps is tökéletes.
Szerintem a felhasználási módtól függ. Ha egy statikus udvart nézel ahol szinte nulla mozgás van, akkor az 5-10 fps is bőven jó, ha az utcán a forgalmat akkor célszerű a 25. -
kingoftailor
csendes tag
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Egy szerelőt megbíztam, hogy telepítsen egy négy kamerás rendszert. Ő a hikvision DS-7104HUHI-K1 központi egységet és a hozzá tartozó 4db DS-2CE17H0T-IT3FS kültéri csőkamerát szerelte fel.
Nyár végén került fel. Egy darabig jól működött, aztán egyik-másik kameránál kép helyett kiírta, hogy nincs videó. Azóta is tart ez a kamera mizéria. Már cserélt tápot meg balun csatlakozót a kameránál (amikor kicserélte lett is videó jel).
Aztán jött az éjjel és a hideg és megint leállt két kamera a 4-ből. Aztán másnap 10-kor visszajött a kép az egyik kamerán és 1 órakor a másikon is.
A kamera a leírás szerint -40 fokig működik.
Elég bosszantó ez a dolog. Szerintetek mit lehetne csinálni ezzel?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz kingoftailor #31262 üzenetére
Ez mondjuk ip-kamera topic, de tekintsünk el tőle.
Ez analóg rendszer, bármi zavarhatja, lehet mérni a feszültséget, ott van-e kamera oldalon a 12v. Lehet tápegység hiba is, meg beázott csatlakozók. Cserélgetheted a kamerákat egymással, és kizárásos alapon megtalálod. Legközelebb nézz utána mit veszel, nem azért mert használhatatlan az analógHD, hanem azért mert jellemzően ugyan annyiért szerelik, mint te megvennéd a normálisat, aztán valaki még keresne is vele valamennyit, hogy felteszi neked.
-
kunberci
senior tag
válasz kingoftailor #31262 üzenetére
Ez egy analóg rendszer.
DVR+analóg kamerák.Inkább IP rendszert kellett volna választanod, de késő bánat.
Az a gond, hogy lehet a videó, illetve a táp résszel is gond.
Amennyiben balun van, akkor UTP megy a kamerákhoz (bár ez analóg rendszer).
Amikor nem megy a kamera, akkor este az infra sem megy???
Esetleg rögtön helyben megtáplálni a kamerát DC 12V-al.
Bár én inkább koax-ot vittem volna video átvitelre, és helyben tápláltam volna meg a kamerákat DC 12V-al, a kamerákhoz legközelebb. Mondjuk nálam a koax ingyen lett volna. -
kunberci
senior tag
válasz jézusom #31265 üzenetére
Gondolom kiadott egy csomó zsét erre, nem biztos, hogy lenne kedve megint egy új rendszerre áldozni.
Nekem lenne is kedvem, meg nem is.
Mondjuk már 8MP-es rendszerben gondolkodnék (25FPS minimum)
hevepapa-val egyetértve (IP rendszer).
Analógba meg én magamnak átkábelezném az egészet.
Koax ingyen lenne, csak a 4db 230V-os konnektort kellene kiépíteni a 4db kamera közelébe. Az is hamar menne.
De ha most kellene választanom, inkább a teljes csere mellett döntenék. Reméljük legalább jó minőségű (tiszta réz), CAT 5e kábelt húztak mindenhová. -
hevepapa
senior tag
válasz jézusom #31268 üzenetére
Hát ja. Valid érv a wifi mellett, hogy esetleg nem kell fúrkálni a falat. De amikor az ember elkezdi végiggondolni, kiderül, hogy kissé problémás lesz 3-4-5 helyre 220-at vinni a tápegységeknek. Ilyenkor jön be a képbe az aksis+napelemes wifis kamera. Amiről kiderül, hogy a középszar minőségű is elég húzós árban van... Meg a wifi kameránál elég gyakori hogy bár a telefonon elég stabilnak tűnik a wifi, de a kamera mégis eldobálja a jelet mert nem egy kávéház a telefon meg az olcsó wifis IP kamera antenna érzékenysége....
Én azt mondom: IP kamera + POE táp + NVR az ilyen célra kifejlesztett HDD-vel. Az utp-t lehet vinni tető alatt kábelcsatornában vagy a padláson. OK lehet hogy kell fúrni 1 lyukat ha minden kötél szakad, de ha valaki kamera rendszert akar magának, ennyi kellemetlenség férjen már bele.
-
jézusom
addikt
válasz hevepapa #31273 üzenetére
Teljesen egyet értek.
Kicsit a média is tehet erről. De még itt is az összefoglaló kérdéseknél ott van, hogy akarsze wifit. Persze, hogy rávágják, hiszen akkor nem kell kábelezni...Egyedül a beltéri kis kameráknál látom értelmét, ahol egy dugasztáp elég, és amúgy is az ember oda teszi könyvespolcra, stb ahova tudja, aztán jó az babát/kisállatot figyelni.
Most ha nekem lenne, én is beizzÍtanám a kaznánházba megnézni a patkányokat, de eszembe se jut ezzel a házam védeni.
-
hevepapa
senior tag
válasz pinnacle #31274 üzenetére
Örülök, hogy bejött a kamera. Mondtam én, hogy jó cucc a TP Link Vigi széria.
Majd célszerű (ahogy minden típust) még egy kis finomítgatást csinálni a képen. Én pl. az éjszakai IR képen is variálgattam egy kicsit. Prevent overexposure... - Standard, WDR - off, BLC area - up -
hevepapa
senior tag
válasz jézusom #31275 üzenetére
Amikor tervezgettem hogy legyen nálam, akkor először én is wifire gondoltam, csak amikor végiggondoltam, kiderült hogy több fúrás-faragással járna, mint a POE megoldás
Ahogy mondod: beltérre, szobába teljesen OK a wifi kamera. Nekem is van egy kis gagyi kínai wifis kamerám amit nem használok. De ha kell valamiért, bedugom, felpattintom az NVR-re (ONVIF) és ennyi, megnézem amit akarok. Utána visszarakom a szekrénybe. -
Jack72
tag
válasz jézusom #31275 üzenetére
"Most ha nekem lenne, én is beizzÍtanám a kaznánházba megnézni a patkányokat, de eszembe se jut ezzel a házam védeni."
Ne is mondd...
Ezekkel a dögökkel viaskodom évek óta, de ebben az évben nagyon elszaporodtak és pofátlan módon már a teraszra is feljöttek rágcsálni. Kamerán kiszúrtam két kis rohadékot, aztán a többit a kutya intézte is...
Mire nem jó egy kamerarendszer...[ Szerkesztve ]
You're a disease and I'm the cure
-
-
kunberci
senior tag
válasz kingoftailor #31280 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy a kamerákkal bármi gond lenne.
-
kunberci
senior tag
válasz kingoftailor #31283 üzenetére
Piros fényt látsz a kamerán.
Megnézed azt amelyik jó, és amelyik nem, összehasonlítod.[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
Szembe állsz a kamerával (az udvaron) és ha pirosan "világító" kis ledeket látsz, akkor megy az infra, kép itt.
(^)(>.<)(^)
-
vacs
Topikgazda
A Reolink korrekt áron adja a felhő tárhelyet, ingyeneset már nem igen fogsz találni!
Elég sok kamerájukhoz kérhető, de nem az összeshez!
Sőt, most vettem észre az oldal alján, árat nem írnak, írj nekik ha érdekel!
Basic Plan: Supports 1 camera with a 7-day history. (*Limit one per account.)[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Jack72
tag
válasz kunberci #31287 üzenetére
On: A Reolink felületén elfelejtettem a jelszót, így resetelni kellett, az új jelszót csak monitoron tudom beállítani, PC-felületen nincs ilyen opció. Ha már szóba került a jelszavas mizéria a fórumtársnál...
Off: Több verzió is van... de gondolom te ezt tudod, mert nem vagy mai gyerek, akárcsak én...You're a disease and I'm the cure
-
jézusom
addikt
Nem biztos, hogy látod, ha olyan a spektruma. De telefonon keresztül látni fogsz minden infrát. És persze csak sötétben.
-
Jack72
tag
válasz kunberci #31292 üzenetére
Több száz jelszavam van a Chrome-ban is, én már ennyit nem tudok megjegyezni. Amúgy is sikít a Chrome, hogy sok az ugyanolyan jelszó. Növény vagy városnév nevezetes dátumokkal és különleges karakterekkel. Még jó, hogy tök egyszerű jelszót is elfogad a Reolink felülete.
You're a disease and I'm the cure
-
Jack72
tag
"Soha ne engedje, hogy a böngésző elmentse jelszavait."
Pedig több száz jelszót nem nagyon jegyez meg senki...
Bitwarden...
Hát..a .Kaspersky-t is ajánlották anno, aztán a ruszkikhoz van bekötve...
Ha a NASA vagy a Pentagon rendszerét fel tudták törni, akkor ezeket is...You're a disease and I'm the cure
-
merqree
őstag
válasz Jack72 #31293 üzenetére
Az a baj, hogy az NVR felületén, ha rákötött monitorral dolgozol, akkor "cseszhetjük" a mentett jelszavakat, mert ugye ott nincs.
Én már szívtam meg, hogy web felületen csináltam jelszót, szépen ment is. Aztán amikor a monitornál ülve kellett volna belépni, akkor szembesültem azzal, hogy nem minden speciális karakter van a "billentyűzeten".
Nekem minden jelszavam generált az alábbiak szerint:
- 20 karakter
- 4 szám
- 4 különleges karakter
- kisbetű, nagybetű és szám -
merqree
őstag
válasz Jack72 #31295 üzenetére
A bitwarden nyílt forráskódú rendszer. https://www.privacyguides.org/en/passwords/
Kaspersky-t használok (jelszó kezelőt nem), de nem remegek attól, hogy orosz vagy sem. Nem érdekel. Ameddig jó és használható, addig maradni fog.A múltkor egy nyugdíjas (kb 50 éves) magyar nemzetbiztonsági szakértő nyilatkozott, és nem tudott mondani olyan szolgáltatást, amibe nem tudnának belelátni, mint pl: Signal, Telegram, stb...
Befejeztem, mielőtt még pihit kapok
-
jézusom
addikt
Most kicsit ON leszek.
Rendeltetek ANNKE cuccot aliról? Mennyi idő mire megérkezik, és honnan hozzák?
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest