Új hozzászólás Aktív témák
-
ripo05
tag
Szeretnék 4 db kamerából álló rendszert építeni. Ezt néztem ki: ANNKE C1200 turret. Cat6a kábel lesz kihúzva. Van egy épített nasom (i5-4570 CPU, 32 GB RAM, tárhely most kb 3,5 TB szabad de ez bővíthető), TrueNAS oprendszerrel amihez letölthető egy Frigate nevezetű NVR program. Ez így szerintetek működő képes rendszer lehet?
A turret kamerát lehet függőleges falra szerelni?
A látószöget valahol meg tudom nézni? Eddig ilyen adatot nem találtam.
Most az Alin a 4 kamera jó árban kapható (100 K körül).[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #31450 üzenetére
Gondoltam megnézem milyen ez a VIGI VMS Cloud. Beléptem bögészőből, PC- alkalmazásból is, de utána eltűnt a kamera a VSM-ből PC-n, mobilról is. PC-n nem is találom hol tudnám hozzáadni újra, telefonon meg ezt jelzi. Mi a fene ez. Nem lehetek egyszerre bejelentkezve VMS-be meg a VSM-be? Előbbiből nincs is mobil verzió?
Persze a VMS is 100%-nak jelzi a CPU-t. Viszont profibbnak tűnik a felülete, mint a VSM-nek. Csak nem találom pl. a kamera beállításokat. Így biztos, hogy kell egyszerre futni a VMS és a VSM-nek. Utóbbin volt is lehetőség átváltani a másikra.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz pinnacle #31452 üzenetére
Úgy tűnik feleslegesen írtam, hogy a VIGI Security Manager (VSM) és a VIGI Video Management System (VMS) teljesen más célra való...
Megpróbálom megint kicsit leegyszerűsítve:
A VIGI Video Management System (VMS) arra van kifejlesztve, hogy ha egy cégnek van több telephelyén - akár több városban - Vigi kamera telepítve vagy NVR + kamerák, akkor azt egy helyről lehessen kontrollálni. Ehhez kell TP Link ID is, mert a felhő kapcsolat azon keresztül megy a helyek közt
A VIGI Security Manager (VSM) a helyben telepített Vigi eszközök ellenőrzésére, beállítására stb van kifejlesztve. A fenti példánál maradva: csak az adott telephely kameráit tudják nézni - az adott helyszínen. Ehhez (ahogy már írtam is) nem kell TP Link ID!
Te szerencsésen összekutyultad a két rendszert. Pedig mondtam: alma és körte...
Hogy lehet egyenesbe rántani? Talán próbáld ki azt hogy kilépteted az ID-det mindenhonnan ahova az ID-vel léptél be (általában a Network menüben), kilépsz minden programból (app, VSM, VMS), letörlöd az VMS-t és újra belépsz a maradék programba. Az app-hoz kell az ID-t használni. Megírtam párszor miért. Ha kell, manuálisan hozzáadod újra a kamerát és kb. ennyi.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz kunberci #31458 üzenetére
Te sem szoktad végigolvasni a terméknél az összes szöveget Pedig a lényeg mindig a végén van és időnként apró betűvel szedve
A belinkelt Alza lap alján egész pontosan ez van:
"A specifikációk előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatóak. A képek csak illusztrációs célokat szolgálnak."Most látom, hogy az már csak hab a tortán, hogy az Alza lapon azt írják a P330-ra:
"Reolink P330 wifis kamera"
A hivatalos lapon meg... természetesen POE vezetékes.
1 szó mint 100: mindig a hivatalos lapról kell tájékozódni a technikai részletekről és nem a webshopok leírásából, különben könnyű elmenni az erdőbe...[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz Hoffer #31457 üzenetére
Mondtam én hogy B800 lesz az. A honlapon is ott van, én láttam ezt amire mutat a piros nyíl.
Az hogy meg milyen terméknél milyen kép van semmit sem jelent. Mert akinek az a munkája hogy feltöltse a termékhez a képeket, nyilván nem fogja az egész boltnak az összes termékét pontosan ismerni, így nem elvárható az hogy 100%-ig pontos képet rakjon ki.
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Van egy TP-Link Tapo C71 és C220 kamera ami jelenleg egy iOS rendszerű telfonnal van párosít. Az megoldható-e hogy plusz mégegy telefonhoz (Android) legyenek párosítva? Így mind a két telefonnal lehetne látni ha valami helyzet van (persze nem egyszerre).Köszi.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
pinnacle
nagyúr
válasz hevepapa #31459 üzenetére
Köszi! A kétlépcsős azonosítás, amit küldtél, miatt akartam megnézni a VIGI VMS Cloud-ot. Mondjuk ez fura, hogy miért nem lehet a kettőt VSM, VMS-t, egyszerre használni.
-
kunberci
senior tag
-
kunberci
senior tag
válasz tothjozsi96 #31466 üzenetére
A hasonlóság miatt tettem be a képet.
Azért is írtam, hogy 5MP-es rendszer, ne legyen megtévesztő. -
hevepapa
senior tag
válasz Winnie The P #31465 üzenetére
A Tapo appot nem ismerem csak a Vigi-t, de mert 1 cég esélyes hogy sok a hasonlóság a működésben. A profil menüben keress olyat, hogy Device sharing vagy Eszköz megosztás.
Elvileg ott látod a kamerádat. Kijelölöd, Share vagy Megosztás.
Beírod annak a TP Link ID-jét (azaz email címét) akivel meg akarod osztani. Ha jól rémlik be lehet állítani hogy csak nézhesse vagy akár teljesen adminisztrálhassa.
A "fogadó" személynek kell regisztrálni egy ID-t és persze telepíteni kell neki is az appot. Aztán látja hogy kapott egy eszköz megosztást, elfogadja és mindenki boldog. -
hevepapa
senior tag
válasz pinnacle #31467 üzenetére
Mert teljesen más a célja és funkciója a két programnak, ha kevered abból csak a kavarodás van. Annak mi értelme van hogy a helyi PC-n futtatott helyi programhoz kérj külön 2FA-t is? A mobil apphoz talán érthető, de túl macerás. Indítod az appot, indítod az autentikátort, bemásolod a számokat, elindul. Ahogy írtam is: sokkal egyszerűbb a belépést ujjlenyomathoz kötni. Biztonságosabb és gyorsabb mint egy külső program számsora Szerintem.
Egyébként a kamerákat így is 3 féle felületen tudod állítgatni, Web UI, app, Vigi Config Tool. Minek egy negyedik variáció? -
hevepapa
senior tag
válasz Hoffer #31457 üzenetére
Azért nem árt ha képben vagy. A B800-as kamera max 20 fps-t tud a substramen meg csak 7-et.. "Frame Rate: Main Stream@20fps; Sub Stream@7fps"
https://reolink.com/product/b800/#specifications -
kunberci
senior tag
De legalább teljes lesz a rendszer, már nem kell több kamerát venned.
Biztos jó voltál, ha a Jézuska két kamerát fog hozni, nem virgácsot.
-
Jack72
tag
válasz kunberci #31488 üzenetére
Akkor azok. Én teljes mértékben mef vagyok velük elégedve és az újabbakkal is.
Mióta fent van a rendszer, azóta sok érdekes dolog derül ki a ház körül folyó tevékenységekről, így az ember le tudja reagálni azokat.
Nekem megérte a negyedmilka befektetés, ráadásul tanultam is valami újat és élvezem, hogy távolról is kontroll alatt tarthatom a házat.You're a disease and I'm the cure
-
hevepapa
senior tag
válasz Jack72 #31485 üzenetére
Ennyire nem vészes itt a helyzet. Ahogy írtam is már régebben: minden rendszernek (gyártónak) megvannak a maga előnyei és a gyengeségei. Akár hardver, akár szoftver téren. Szerintem ebben nincs kivétel! Legalábbis azoknál amik a magánszemélyeknek megfizethető árban elérhetők.
És mert minden gyártó a profit maximalizálásra hajt (az a dolguk egyébként!) ezért mindenki ott olcsósít ahol tud. Ha kispórolják a H265 kódoló áramkört és ezzel spórolnak 20 centet - de a népek megveszik így is - akkor ki fogják spórolni. Eladják olcsó szettben és ürül a raktár... A marketingben az AI képességeket fogják tolni és ezzel elfedik az esetleges gyengeségeket.
Ennyi.Aztán itt a fórumon ha jön egy adott eszközről kérdés akkor 2 út van:
1; fel kell dícsérni az égbe ha jó ha nem.
2, el kell mondani róla a pozitív és ha van akkor a negatívabb dolgokat is.Én pl. sosem szoktam senkinek azt írni, hogy "én a helyedben" ilyen vagy olyan típusú Vigi-t vennék! Ugyanis nem én fizetem, hanem ő! Nagy különbség... Leírom amit tudok vagy tapasztaltam és a kérdező majd eldönti érdekli vagy sem. Néha talán szoktam is írni, hogy nekem aztán tök mindegy ki mire költi a pénzét, mert nem az én döntésem és nem az én pénzem
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz Winnie The P #31465 üzenetére
Kiválasztod a kamerát, majd az eszköz megosztása.
Előtte csináljon egy TP-Link ID-t. [link]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Win-T
senior tag
Megpróbáltam ezt a DMSS appot, de mikor beszkennelem a QR kódot amiból kiolvassa az NVR sorozatszámát a csatlakozáshoz a következő üzenetet kapom:
"Az eszköz a következőhöz van kötve: inf****@digitalsensor.hu. Kérjen megosztott használatot, vagy az eszköz leválasztásáért forduljon a következőhöz: inf****@digitalsensor.hu."És alatta van egy kérelmezés gomb. Ezzel nem igazán tudom mit kellene kezdeni.
-
Winnie The P
őstag
-
gozso
őstag
ki telepítette a rendszert? velük próbáltad már felvenni a kapcsolatot?
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
a2d2
addikt
-
pinnacle
nagyúr
válasz hevepapa #31471 üzenetére
Köszi! Én csak azért tartom hasznosnak a 2 lépcsős azonosítást, hogy ne tudjanak olyan könnyen belépni a kamerába. TP-Linkes email, jeslzóvál bárki megteheti. Nem is értem miért nem alapdolog ez az azonosítás. Xiaomi is érhetetlen módon megszüntette.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyszerű kávé topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest