Aktív témák

  • tkazmer

    addikt

    válasz harry #4277 üzenetére

    valamit persze biztosan ki tudok találni, csak szeretem alaposan körbejárni a témát, mielőtt nekikezdek:) és ha van lehetőség "tudományos alapokon" végezni a testmozgást, első körben inkább azzal próbálkoznék...

    Valami olyasmire lenne szükség - nem tudom, létezik-e ilyen - ahol a rendszeresség fontos (egyrészt nem tudok egy nap 5-15 percnél sokkal több időt erre szánni, másképp ha nem válik napi rutinná, akkor tudom, hogy egy idő után úgyis abbahagyom), másrészt az, hogy bárhol, bármikor csinálhassam (viszonylag gyakran utazom->ezért is jó, ha bármilyen eszköz nélkül megvalósítható a dolog).
    nem az erősítés a cél, bár az elején egy ilyen edzés biztos jár minimális erősödéssel is. leginkább hosszabb távú célja van az egésznek, mégpedig hogy elkerüljem az ülőmunka által gyakorolt negatív hatást a testtartásra, izomzatra, ebből adódóan pedig az általános egészségi állapotra(ráadásul én kényelmes ember vagyok, fotelben ülve, laptoppal az ölemben szeretek és tudok hatékonyan dolgozni :) )
    Találtam egy ilyet http://100fekvotamasz.hu/, de ez túl egysíkúnak tűnik, csak fekvőtámasz van benne, nekem kellene valami, ami a hátamat is átmozgatja. Létezik esetleg valamilyen hasonlóan összetett program, csak ennél komplexebb?

    úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

Aktív témák