-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
Ha tapasztalatot gyűjtünk:
autogumiker.com - közeli, ismerős cég, olcsók is.
Bujáki gumi - előre utalással jött 2 gumi, korrektek, szállítással együtt ők voltak a legolcsóbbak.
[ Szerkesztve ]
-
hroberto
veterán
Üdv Urak!
Nem szeretnék az idén méregdrága téli gumit venni, viszont télire kinait nem merek. A Kormora Snowpro B2-t néztem ki egyenlőre. Ismeri valaki?Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
Gergőke88
addikt
Szerintetek mi lenne a legolcsobb lehetőség 4 db gumi+lemezfelni (focus 2) csomagküldésére?
-
Deathunter79
tag
válasz hroberto #9502 üzenetére
Azt meg ne vedd! Mondj méretet és mondunk neked olcsót és jót.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
van 4 télim, acélfelnin..
tettük fel..és az egyik sokkal kopottabb mint a többi wtf ?!
együtt lettek mindig is használva..nem értem az egészet, mitől..hogy ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
belaazallat
addikt
Türelmetlen voltam, felhívtam őket, délután, ha átadják a DPD-nek hívnak és egyeztetik az átvételt.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
lorcsi
veterán
válasz Deathunter79 #9507 üzenetére
de voltam, és a téli nem így van kopva
eladó: vadi új soundcore motion+
-
g4bb3r
tag
Ez jó ez közel van hozzám (7ker). Köszi!
Most a Nokian WR D4-el szemezek találtam jó áron és egekbe dicsérik mindenhol.
#9483 Hopp akkor lehet mégse hagyom ott a gumisnál, hátha valami drifter megveszi. Nálam jobban hozzáértők azt mondták "óvatosan" elmehetne még egy szezont a régi de nem kockáztatok.. ha csak egy 10est adnak érte már annyival bentebb vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Halver
csendes tag
Üdv!
Megjegyezted melyik oldalt volt? Első kerék?
tipp1: Az egyik oldalon jobban fog a féked. Bár ennek valószínűségét csökkenti, hogy a másik szetted esetében ilyen jellegű kopást nem láttál.
tipp2: A jobban elkopott gumi más gyártási dátumú, mint a 3 kevésbé kopott. Így hiába azonos márka és mintázat, más egy kicsit az összetétele.
H
-
Qru
MODERÁTOR
válasz belaazallat #9506 üzenetére
Majd a dot számot írd meg pls. Kíváncsi vagyok mikorit kapsz. Régit biztos nem amiatt ne aggódj.
#nincsbennetarcsi
-
hroberto
veterán
válasz Deathunter79 #9504 üzenetére
Ezeket a teszteket nem sokba nézem. Pár éve BF Goodrich téli gumikat vettem, amiket szintén lehúztak az ADAC tesztben. Ennek ellenére nagyon jók voltak a gumik a mindennapi használatban.
Amúgy 195/50 16 a méret.Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
belaazallat
addikt
Mivel idén májustól forgalmazzák, nem lehet nagyon régi. Ha megjön megírom.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Gergőke88
addikt
Michelin cc-re 195/65/15 meretben 19.500-as árat kaptam. Tud ennel valaki olcsobban?
-
hroberto
veterán
válasz Deathunter79 #9515 üzenetére
A Kormoran sem kínai... Úgy tudom a Michelin csoporthoz tartozik.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
Qru
MODERÁTOR
válasz belaazallat #9514 üzenetére
Pont ezért vok kíváncsi rá, hogy az enyémhez képest milyen dot-osat kapsz.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Satan_Claus
őstag
válasz hroberto #9517 üzenetére
Amikor rá voltunk szorulva egy másik autóra, muterom felajánlotta, hogy kölcsönadja az övét (Felicia). Felhívott, hogy a gumisnál van, és venne akkor rá téli gumit is. Mondom neki, mif@sznak nem hagyja, hogy én intézzem. Aszongya, már megvette, valami Barum. Oké, mondom, szerencséd volt akkor. Hozza az autót (200km), Kormoran van rajta. Na mondom magamban, megen jó üzletet kötöttél, de hát ajándék lónak ugye...
Ez a Kormoran gumival életveszély télen, havon úgy csúszott, mintha nyárigumi lenne. A tetejébe még olyan alulkormányozott lett az autó, hogy alig lehetett vele kanyarodni. Esőben szintén egy fos...Védd az állatokat! Egyél embert.
-
hroberto
veterán
válasz Satan_Claus #9520 üzenetére
Akkor lehet, hogy keresek másikat...
-
hroberto
veterán
válasz Deathunter79 #9522 üzenetére
Elírtam a méretet, bocs! 195/55 16 a valós. Amúgy Alfa Romeo MiTo-ra kell.
-
Deathunter79
tag
-
hroberto
veterán
-
nagyúr
válasz Deathunter79 #9524 üzenetére
Toyo snowprox es firestone wh3 kozul vajon melyik a jobb?
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz Deathunter79 #9497 üzenetére
Igen szembejöhet. Viszont ha én nem adom el neki, mert már kuka a gumi, akkor csak annyit érek el, hogy nem az én lekotlott gumijaimon jön szembe, hanem a szomszédén. Az esély teljes mértékben megegyezik, az egyetlen változás, hogy én egy forintot sem kaptam.
-
Qtya123
őstag
válasz Deathunter79 #9529 üzenetére
Hát igen, megveszik velem vagy nélkülem. én meg nem vagyok a pénzem ellensége, megakadályozni úgysem tudom.
Amúgy meg hány olyan tulajt látni akik felteszik a 17-18as kerekekre a széles, peres gumit, csak ugye azokból az új és minőségi gumi nem két forint. Diszkófelni meg kell, gumira már nem telik, emiatt folyton levedlett vén dög gumikat vesznek rá, addig használják amíg slickre nem kopik, akkor is csak a hajtott keréken cserélik. És elég erős autókra vannak ezek a gumik felpakolva. -
SzlobiG
félisten
Erősített (XL) abroncsot érdemes választani, van értelme?
-
rbalint88
addikt
Bár most pont a téli szezon jön, de azért bedobom a kérdést:
205/55r16-ban milyen gumit vennétek sportosabb használatra, ami azért a mindennapi használatban sem jár túl sok kompromisszummal? A fogyasztás és a kopás kevésbé szempont, inkább csendes legyen. Ha 3-4 szezont elmegy (30-40e km jelenlegi viszonyok között), már boldog vagyok, de tapadjon jól a teljes élettartama alatt. Fogyasztásnál 1-2 deci plusz belefér az ecogumikhoz képest nyilván, de azért egy litert ne dobjon évi pár dobogókői veretésen kell bizonyítania és a mindennapokban az átlagtól némileg dinamikusabb közlekedésben.
Amiket találtam és ár-érték arányban jónak tűntek:
Vredestein Sportrac 5: minden teszt dicsérte, de a legutóbbi tesztben csak a középmezőnybe fért bele, ez számomra furcsa. Ezzel tapasztalata valakinek?
Hankook Ventus Prime2: ilyenem volt az Avensisen, nem rossz gumi, de a kopással elég drasztikusan vesztett a tapadásából, de az egy 4 éves darab volt.
Kumho Le Sport KU39: Passaton volt 18"-ban, két szezon alatt kopott 5mm-re, de mocsok jól tapadt. Tesztben zajosabbnak írják a másik kettőnél. -
EQMontoya
veterán
válasz Deathunter79 #9537 üzenetére
Mivel a téli gumik profilmélyésge 1cm körül van, és 4mm-nél kuka, a féláron vett 6-7mm-es igazából egy jó nagy átqrás.
Same rules apply!
-
Qru
MODERÁTOR
-
belaazallat
addikt
2715 a dot.
Szerk: megjöttek a Michelin papucsok.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz belaazallat #9540 üzenetére
Az enyém 1115-ös (májusi vétel), akkor a tiéd is friss ropogós.
#nincsbennetarcsi
-
belaazallat
addikt
Nagy a kereslet, a hazai forgalmazó szerint beszerezhetetlen!
Azt, hogy honnan származik, miből lehet tudni?
-
Gergőke88
addikt
válasz belaazallat #9542 üzenetére
Szabad tudni, hogy mennyiert szerezted be? (Illetve mekkora a meret).
Koszi -
belaazallat
addikt
válasz Gergőke88 #9543 üzenetére
Ha jól tévedek ugyan onnan, ahol Te nézted. Méret miatt kissé drágább, mint a Tied, 28000Ft/db, 195/55 R15
-
Qru
MODERÁTOR
válasz belaazallat #9542 üzenetére
Jó drágán vetted akkor... Nekem a 205/55 R16 az 25,9k/db (GLS-es házhoz szállítással) áron jött.
Igaz én a bevezetési akcióban vettem még tavasszal...Megnéztem a feladó címét ami egy csehországi raktár címe volt. De maga a gyártóüzem Németországban van (az összes ott készül).
#nincsbennetarcsi
-
belaazallat
addikt
Ez volt idehaza a legolcsóbb, amit találtam. Szállítással volt 28e/db
195/60 R15-ben 5000Ft-tal olcsóbb , de az meg nem méret.
Van rajta vonalkód, az első 3 számjegy azonosítja az országot, majd megnézem.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Gergőke88
addikt
válasz belaazallat #9544 üzenetére
Index topikban kaptam rá az árat, annyi előnye van, hogy budapesti cég, nem kell futárköltség.
gumimarket.hu -
Qtya123
őstag
válasz belaazallat #9540 üzenetére
Kíváncsi vagyok erre az új 4 évszakos Michelinre, hogy valóban sokkal jobb-e, mint a régebbi 4 évszakos gumik. Mondjuk tapasztalatom 0 a 4évszakosokkal, sosem volt, nem tudom miként viselkedik. Majd írjátok meg a tapasztalatokat, elsősorban vizes, másodsorban száraz úton való tapadásra vagyok kíváncsi. Nyilván nem egy Pilot Sport lesz, de hátha eljutottak oda ezzel a gumival, hogy aki keveset megy és főleg városban, annak kiválóan megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest