-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dnelb
veterán
köszi
-
Puma K
nagyúr
válasz toompa #50706 üzenetére
Tehát friss gumit kértél, amit jeleztél is. Majd küldték a rendelt gumit ami friss volt de szerinted figyelmen kívül hagyták azt amit írtál nekik a rendelés leadásában.
Miből derült ki számodra, hogy ahonnan rendelted cég ott nem vették figyelembe azt amit írtál nekik a rendelésedkor?
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
215/65/R17 méretben SUV-ra melyik márkát választanátok téli guminak?
Toyo vagy Pirelli?Pontos típusokat nem tudok, csak márkákat. Új autóhoz ajánlották fel őket.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Nagy dilemma: nehéz kocsi, 7 személy, csak autópálya, évente 40.000 km, személyekkel 2.2 tonna.
Négyévszakos kellene, mert a pálya egészen jól takarított de a távolság miatt egy tavaszi reggelen, szinte miden útfelület játszik.Szigorúan a megengedett sebesség, néha lassabban.
Hankook Kinergy 4S 2. 215/65 r16 vagy elég ilyen felhasználásra a Laufenn G Fit 4S is? Ettől lentebb nem mennék minőségben.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
hdanesz
őstag
Úgy látom, hogy olcsóbban is meg lehet kapni ezeket mint amit a szalon ajánlott. Milyen meglepő....így ennek a fényében nem tőlük veszek.
Hanem amint átadják az autót, viszem a gumishoz...és rendelek előtte gumit neten.150lóerős SUV-ra keresek téli gumit....sajnos valamiért nincs Michelin Alpin 6 ebben a méretben (215/65/R17) csak Alpin 5.Pedig az volt a kiszemelt....előző autómon is az volt és imádtam. Az Alpin 5 'rosszabb'?
Valamint Dunlop WinterSport-on gondolkoztam még.
-
veterán
válasz hdanesz #50716 üzenetére
Az Alpin 5 a korábbi generáció, az is bajnok volt. Kb 2013- ban jelenhetett meg, nekem egy 2014-es sütésű szettem volt belőle. (most is megvan még a pincében felnire szerelve, jó lehet még valamire...)
A Dunlop WinteSport szintén szuper, most az 5. szérianál jár. (Abból 4D-m volt.)
-
válasz toompa #50708 üzenetére
Szerintem nem hülyék a kereskedők. Nyilván olvasták, akkor nyilván világos számukra, hogy azért kérted, mert csak friss gumit akartál. És ígyis vagy úgyis frisset küldenek, ezért nem foglalkoznak a levelezéssel...
Mi a haszonjuk abból ha régebbit küldenek, és te nem veszed át?!<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Sayen
tag
Sziasztok !
A véleményeteket szeretném kérni , melyik négy évszakos gumit választanátok inkább?
[Landsail 4-Seasons205/45 R16 87V] vagy [Imperial All Season Driver 205/45 R16 87W XL]
Annyit tudtam meg róluk , róluk , hogy az első kínai a második belgiumi gyártó .
Tudom , hogy ezek az olcsó kategóriába tartoznak , és nem ajánlottak , de ha mindenképpen ezek közül kellene választani melyik lenne a kevésbé rossz döntés ? Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
kenguru99
senior tag
"Tudom , hogy ezek az olcsó kategóriába tartoznak , és nem ajánlottak "
Nem is fogsz ezekre ajánlást kapni itt, az biztos.
Ezt javasolom ha nincs több pénz:
Kumho 205/45R16 V HA32 Solus4S XL -
toompa
őstag
válasz FireFox1996 #50721 üzenetére
A tapasztalat az, hogy fogalmuk sincs mikori gumit tudnak küldeni, mivel álltalában nincs raktáron vagy egész máshonnan érkezik, mint ahol a rendelést felveszik.
-
Bajzath
csendes tag
Szia !
Próbáltam utána nézni az általad belinkelt gumiknak , de pill az Imperiálról tudok megosztani infó. Gyártó : [DELDO-(Belga)]
[Teszt összesítő] Egyébként egyformák ezen az árszinten , de mindegyik forgalomba hozott gumi megfelel az előírt minőségi normáknak ... Remélem tudtam segíteni -
Kornel
veterán
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Segítsetek, kérlek dönteni! Négy évszakos abroncsot szeretnénk 1-2 évre (amíg van műszaki) a "Saab 9.5 2.3t" autónkra.
Főleg városi használat, kevés futott kilométer száraz időben több használat.
A gépkönyv szerint 7x17-es az alufelni, erre szeretnénk felszerelni.
Méretben 225/45 R17 a gyári ajánlás a felnire, egy váltóméret kalkulátor a 205/50 R17-es méretet is kidobta.- Melyik méretet érdemes választani? (Esetleg egyéb komplementer?)
Típusban a "Laufenn G Fit 4S LH71"-et, és a "Firestone MULTISEASON GEN02" abroncsokat néztük. A ~25-30 ezer ft/db ársávban volna érdemes maradni.
- Melyik a jobb ezek közül?
- És melyik hazai webáruhából érdemes megvásárolni? Melyik megbízható?
Köszi előre is a segítséget!
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Köszi az info-t! Akkor marad az a méret.
A Laufenn 4 évszakossal van valami ismert, konkrét probléma? (Nyári abroncsban az volt fenn, azzal jó tapasztalatokat szereztünk. Esőben és száraz időben is remekül viselkedett.)
Van esetleg más ajánlott típus is?
És hol érdemes megvenni?
-
Piftuka
veterán
Köszönöm az újabb info-kat, srácok!
Ez a Nexen is szimpatikus, és tényleg jó árban van.
- A "Vredestein QuaTrac"-ból melyik az, amit meg szabad venni? Belinkelnétek, kérlek az árukereső oldaláról a megfelelőt?
- És tényleg érdekel, hogy melyik gumis áruházból rendeljek!? Melyik megbízható?
-
csibor
addikt
185/60r15 FULDA ECOCONTROL HP 16K, még jó guminak számít? Vagy más ajánlott nyárigumi? Kemény 50kw autóra lesz. 4 évszakos most nem játszik, Apollo alanac 4g lesz cserélve. Van 1 telet futott szerelt Dunlop téli garnitúra.
-
Elemental
addikt
válasz focvis #50744 üzenetére
A honlap szerint nincs belőle 17-es.
-
Piftuka
veterán
És a "Pro" nem jó a "sima" helyett?
-
Piftuka
veterán
válasz rbalint88 #50747 üzenetére
Köszönöm! Ha minőségben az is megfelelő, akkor azt vásároljuk meg.
Gondolom, annak nincsen jelentősége, hogy a "V", vagy "Y" sebességindexű változatot, ugye? Nem a német autópályán használjuk...
Ezt találtuk: 225/45R17 V Quatrac Pro XL Vredestein négyévszakos gumi
(A "gumi.hu" oldalán nem rendelhető ez a típus és méret. Ennek az üzeletnek jó az értékelése. És rémlik, hogy egyszer régebben már vettünk tőlük abroncsot.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest