Új hozzászólás Aktív témák

  • Polllen

    nagyúr

    Spartan Helot 2x (Genalex 12au7+EHX 12bh7) + HD 650:

    Tegnap 3-4 órát hallgattam, úgy eltelt, hogy észre sem vettem. Kipróbáltam úgy, hogy centrance dacportable-t, apple usb dac-t és sanskrith 10th mk1-t kötök rá.

    Az első kettőre a HD 650-t rá lehet kötni, így kiindulásnak ezt vettem. Mindkét esetben a hang nagyon feszes és precíz lesz. Főleg a basszusnál tűnik fel, hogy mennyivel jobban kontrolált.
    A sanskrith 10th mk1 alapból egy mélybe húzó dac, itt sem vékonyodik, szinte már sok is a mély nekem. (A k7-re kötve a mély egy része eltűnt.)

    Van egy enyhe melegség a hangban pluszban, de mivel pl. a centrance már alapból egy melegebb darab, nem tudom mennyi. Ebben a felállásban nem tűnik fel elsőre. Pillanatok alatt megszokja a fülem és fel sem tűnik, de ott van.

    A hang tiszta, a dinamika jelentősen javult, feszesebb lett minden. Szeparáció kiváló.
    Nem mondanám azt, hogy mennyiségre több a mély, de komoly ereje lett. Nem telepszik rá a középre, nekem az arányok bejönnek. Kicsit a tónus a régi emotiva xd-1-re emlékeztet. (azt is nagyon szerettem)
    A közepek szép tiszták, enyhén meleg. A magasak nagy meglepetés, mert a Helot 2x-szel tisztább és jobban kivehető, mint nélküle, de soha sem bántó. Hallgattam trombitát és nem annyira semleges, mint a dx3 pro+ és HD560S volt, de nem is tudja bántani a fülem.
    Szeretek halkan zenét hallgatni, de itt nem zavart, hogy a hangerőt feljebb vettem.

    A tér is megnőtt és pár számnál el is kezdett hiányozni a crossfeed. Erre majd kitalálok valamit.

    Összességében ez így guilty pleasure. :DDD Hallom, hogy kicsit "csal", de közel sem annyit, mint az Audio-GD R2R 11. Jó móka.

    Van hozzá még jó pár cső, azokat is majd ki kell próbálnom. Meg egy jó dac is kell hozzá. Valami semleges. Lehet a dx3pro+ jó lenne, úgy lenne egy semleges hangú erősítőm is.

    Valami negatívum is legyen. A hangerő tekerő gomb olyan, mint a nagymamám villanyrezsóján volt 30 éve. Amúgy masszív darab, de le nem tagadhatná, hogy kínai.
    A hang kárpótol.

    (Illetve ha a HD600 alul kicsit vékonyabb, felül meg élénkebb, mint a HD650, akkor teljesen megértem, hogy miért szeretik ezt.)

    "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

Új hozzászólás Aktív témák