-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz bkercso #51700 üzenetére
Mondjuk ezek a mérések nem valami sokat számítanak, amúgy sem nagyon van 100 feletti SNR mérésük, de gondolom ez a kis helyre zsúfolt temérdek áramkörnek és sugárzónak köszönhetjük, de amit kimértek szupernek, annál is volt, hogy valóságban pocsék hangja volt. Meg fordítva is.
-
-
Bodz
nagyúr
válasz Csacse #51704 üzenetére
Szia!
Kicsit több infót ennél... Milyen progi, beállítások, stb.
Remélem a Schiit oldaláról tetted fel a drivert!(#51696) nrbx: Pl. Musiland 01 US MK2, Logilink UA0211, használt MSII, Steinberg UR12 (Muzikertől kuponnal).
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz BigBlackDog #51655 üzenetére
Esetleg?
Csak tipp, én már nem is emlékszem a Yamaha hangjára. -
Csacse
tag
Igen igen ahogy írtad a 2 es Schiit raktam fel.
A Logilink Hifi USB DAC Amplifier UA0211 eszközről beszélek
Foobar 2000-t meg Jrivert használok lejátszásra.
Van egy pár nagy felbontásu számom a lejátszó is kiírja hogy az, és a logilink azt írj 44.1 a vételezés. Állítani kell vagy nem magától írja ki?[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
-
Gabesz_23
tag
+1 Ajánlásodra én is beszereztem egyet a spanyol Amazonról. 23 pénz volt és azt kell, hogy mondjam ennyit simán megért. Egyenlőre én még csak ismerkedem vele egy k551gyel de az első benyomások nagyon pozitívak számomra. Köszi meg1x az ajánlást.
Klotz is megrendelve hozzá...[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Megjött a Schiit Wyrd. Háát..... Egészen elképesztő!
Bodz én jövök neked valamivel.. Sör, csoki?
Nagyon jó a cucc, megint az a probléma lépett fel, hogy nem tudom letenni a fejest. Hogy megyek holnap munkába??Röviden amit így, pár óra alatt tudok róla mondani:
- A részletek tisztábbak lettek
- A tér jobban behatárolható lett
- Érdekes, de picivel több lett a mélyAz is igaz, hogy valszeg nekem azért hozott ekkora változást, mert a tápot az XMOS kívülről kapja. Szerintem ha belülről kapná a tápot az XMOS, nem lenne semmi változás.
De én nagyon örülök ennek! Megint léptem egyet előre és nagyobbat mint amire számítottam!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
alphamooncam
őstag
Sziasztok !
FIIO E10K-hoz vennék USB kábelt, összekötni a sztg-et a DAC-kal. Távolság kb. 3m.
Néztem az összefoglalót, de ott nem találtam USB- microUSB ajánlást.
Merre felé keresgéljek? Klotzot preferálnám, de ők nem gyártanak.
Köszi
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
krichd1
addikt
válasz alphamooncam #51718 üzenetére
Nézz szét például a Belkin kínálatában, ha jól emlékszem a Premium szériából van micro USB.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
alphamooncam
őstag
válasz krichd1 #51719 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Csacse
tag
Szuper köszi a kábelt. Én egyenlőre nem vettem észre semmi problémát, szépen teszi a dolgát a kijelző. Ami rögtön feltűnt az integrált hangkártyához szokott fülemnek hogy tisztább, teljesebb a hangképe.
Terek jól kivehetőek.
Még próbálgatom, ízlelgetem az eszközt. Kimeneteken egyszerű belépő cuccaim vannak Superlux HD 661 és Genius SP-HF1250B HangszóróA mikrofont hogyan tudom használni?
[ Szerkesztve ]
-
HUNNIA1920
őstag
válasz alphamooncam #51720 üzenetére
Nem tudom szabad-e hirdetést belinkelni, de ha nem, akkor úgyis törölve lesz.
Ez a kábel pl. megfontolandó: [link]
Én is csak azért nem vettem meg, mert a Supra-nál nem feltétlenül jobb, amivel jelenleg is rendelkezem."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Bodz
nagyúr
-
alphamooncam
őstag
válasz HUNNIA1920 #51722 üzenetére
Köszi! Mint írtam, A-B csatlakozójú Supra USB kábelem már van a NAD-hoz, most a FIIO-hoz keresek hozzá illő micro usb-s kábelt.
Köszi Bodz ránézek. Ilyen 20AWG minőségű kell nekem?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz alphamooncam #51726 üzenetére
Nem kell feltétlen 20awg, csak erről a kábelről pont tudom, hogy olcsón normális minőség, meg hangra sem rossz.
-
Archttila
veterán
válasz alphamooncam #51726 üzenetére
Az AWG nem kábel minőségére utal hanem a vastagságára.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Tulku
veterán
Foglalkozik-e valaki megrendelésre, hordozható fejhallgató erősítő építésével?
Akku 9-12 v-os kellene legyen, elég egy bekapcs, egy poti egy line in bemenet és egy 3,5 vagy 6,5 jack kimenet.
Válaszokat előre is köszönöm! -
mandras81
senior tag
Sziasztok,
azért válaszolok erre a kommentre, mert nagyon hasonló az igényem az nrbx-ékhez (pc-sztereo erősítő közé, flac-vaw lejátszásra Foobar2000-rel).
Pár kérdésem viszont még lenne ehhez kapcsolódóan:
- a DAC-ok, amiket lentebb linkeltél egy kategóriában vannak, vagy azért van, amelyik kilóg minőségben felel egy kicsit?
- nekem olyan DAC-ra lenne szükségem, amelyiket nem kell külön bekapcsolni, hanem kapcsolódik a számítógéppel együtt. Ezek ilyenek?
- ezekhez kell külön táp, vagy mindhez van gyárilag?
- optikai bemenet lenne a preferált -
nrbx
tag
Köszönöm az ajánlatokat, ezekből biztosan fogok tudni választani. Egyelőre a MusicStreamer II felé húzok (ahogy nézem elég kicsi, ezzel kompaktabb is lenne a rendszer).
mandras81: ezek az USB DAC-ok jellemzően az USB-ről vannak táplálva, tehát nem kell külön tápegység, így nyilván be is kapcsol a számítógéppel együtt.
-
kurtzyx
tag
Reggelt!
[Némi freemail server error okán elő kellett bányászni ezt az accountot, egyéb iránt Okoslandok volnék a HE-400S-el meg a TEAC UD-503-al jó pár hszel korábbról.]
Idő közbeni fejlemények:
A HE400-S-el továbbra is minden rendben.
A focus pad A megjött, ketté esett, vissza is ment. Idő kérdése.Ami viszont már egy kicsit bajos:
A Teac ud-503 gondol egyet és elkezd recsegni.Némi körítés:
Teljesen átlagos usb-vel és szintén teljesen átlagos 500 éves rca kábellel van bekötve a gépbe [MSI B85I GAMING névre hallgató alaplap] illetve a cambridge audio azur 540Av2-be. Majd később kap normális kábeleket amikor bekerül a végleges helyére.
Nem csak foobar / vlc stb alatt jelentkezik, minden hang meghülyül.
A hangfallal és a fejessel is egyaránt képes produkálni, változó intenzitással, van amikor egy "hosszabb" pihenő után kezdi el van amikor használat közben, nem igazán egységes.
Perpillanat a gép tetején van [nem kellene de hétvégéig már így marad, oldalra és hátra fúj minden venti + vízhűtés szóval annyira azért nem vészesen meleg a gép teteje a másik lehetőségnél lényegesen hűvösebb].
Az érdekes az egészben, hogy ha lekapcsolom a dacot majd vissza akkor elmúlik.Bármi ötlet, hogy ezt mitől produkálja?
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Most 630 euro lenne Ausztriából az UD501. Szerintetek ez már elég "jó ár" érte?
Mondjuk Bécsbe el kellene mennem érte egy barátomhoz, de ez a legkevesebb.
"csak a zene van"
-
kurtzyx
tag
A usermanual utal egy bizonyos "clock sync"-re amit egy bizonyos " 50 ohm bnc coaxial cabel" segítségével lehetne abszolválni. Ezt USB esetén emeli ki úgyhogy élek a gyanúperrel, hogy rca és optikai in esetén tárgytalan a dolog. Azt meg nem mondom így hirtelen, hogy USB vagy optikai kábellel szólna-e jobban de optikai határozottan van a gépben ellenben coax határozottan nincs úgyhogy egyenlőre ez igazából el is dönti a kérdést. Feltéve persze, hogy jól tippelek és, hogy rca-jack esetén semmi baja nincs.
-
krichd1
addikt
válasz dgyuri0123 #51741 üzenetére
Szerintem inkább az UD-301 400€-ért vagy UD-503 800€-ért. De amúgy már megbeszéltük, hogy nagy valószínűséggel nem azt a hangot keresed, mint amit az UD-501 nyújt.
(#51742) kurtzyx: Valószínűleg valami csatlakozó vagy kábel hibád lehet, ami miatt meghülyül a DAC egy idő után.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz dgyuri0123 #51745 üzenetére
Mert mondjuk 150-ért már jobb lenne mint a 200 ezres osztrák...persze tudom, az új...
-
krichd1
addikt
válasz dgyuri0123 #51745 üzenetére
Hallottad az UD-501-et és tetszett? Most jól megleptél.
-
dgyuri0123
nagyúr
Annyiért nem adta oda... de volt egyéb gondom is vele, (nem a hangjával) csak nem akarnék üzletrontó lenni.
(#51747) krichd1: Én is azt gondoltam, hogy nem fog tetszeni, de mégis. Előítélettel "felvértezve" érkeztem a meghallgatásra és egész más sült ki belőle. Jó sok zenét meghallgattunk vele és szinte azt hallottam, amit szeretnék otthon is hallani. Bár az a rendszer figyelemre méltó volt. A sajátom messze elmarad tőle.
Ettől függetlenül vittem volna...[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
krichd1
addikt
válasz dgyuri0123 #51748 üzenetére
Érdekes fejlemények, még jó hogy zárójelben megemlítettem neked ezt a típust is. Egyébként én is jobbnak tartom az UD-501-et a DA-300USB-nél, Q-DAC-nál egyértelműen, viszont az UD-301-hez képest nem értettem sosem az UD-501-et, főleg nem az árát.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz krichd1 #51749 üzenetére
301-et még nem hallottam, így bármit mondanék, hazudnék...
Ha egy hülye összehasonlítással élhetek... az itthoni 301 árat összevetve, a "kinti" 501-el, már szinte nincs különbség. Nekem 190e-be kerülne. Ez persze fals, tudom, mert a 301-es hazai ára is egy vicc. Szerintem.
És "kintről" 130-ből az UD301 is kijön, csak eljátszottam a gondolattal.De ott van még a Nuprime Dac9, meg még a ProJect Dac DS2 Ultra is, amit még meg kell hallgatnom. Főként, hogy nem vittem haza az 501-et. Ezek még beleférnek a keretembe.
"csak a zene van"
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest