- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #36903 üzenetére
Ha lecserélénétek BNC-re azt vacak RCA-t látatlanban 10%-ot javulna a hangja
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
.DLL
veterán
-
-
.DLL
veterán
válasz krichd1 #36908 üzenetére
Mondjuk jelen esetben egyetlen nagyobb dobozba kéne tenni az Ikszmoszt, a KisDAC Card-ot és az erősítőt + egy tápcsatit a szűrt tápegységnek, mert ennyi mindent 1 USB tápról etetni már nem ajánlott szerintem.
Az a baj, hogy ez spéci igényre készülhetett, gondolom laptop mellé hordozni, kicsi, 1 USB-ről elmegy, alaplapinál jobb, de asztali rendszernek "érdekes".[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz krichd1 #36914 üzenetére
Néz meg az impedanciákat. Nem próbáltam, de az I2S chipközi kommunikációra lett kitalálva. Legalább 22 ohmokat köss be minden ágba min. az egyik oldalon.
#36913: Itt is csak 1,5k-val olcsóbb a dobozos... Vagyis akkor 7,5k-nak vehetjük a dobozt.
Mennyiért szállítanak?[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
.DLL
veterán
Olyan lehetséges, hogy egy DAC-on belül az FPGA-ban vagy DSP-ben van egy alap EQ-beállítás amit a gyárban ráhúztak, hogy a kész DAC-ot -szerintük- jóra hangolják, és amúgy semmi nyoma, jele? Vagy ilyet böszmeség lenne gondolni?
(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
Szerintem kb. természetes jelenség amire gondolsz.
D1050, meg az M-DAC hangja is változott firmware cserével, szóval könnyen tetten érhető a jelenség. Előbbi kb. teljesen kifordult magából (erről írtam is), utóbbinál meg a nép akaratának megfelelve tértek vissza később az eredeti firmware hangjához, amivel piacra került és ahhoz pakolták az új funkciókat.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz bkercso #36916 üzenetére
Ingyen szállítanak.
Amúgy elméletileg érdekel, mert este néztem, hogy az újabb Audio-gd Master 7-nél így oldják meg az I2S bemenetet.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
.DLL
veterán
válasz krichd1 #36922 üzenetére
Az I2S általában egyből a DAC chipbe megy, ha ez összeszed mindenféle zavart egy hosszú nyomvonalon, akkor hiábavaló az előtte történt gondos átalakítás. ASRC-t és egyéb IC-ket is közel a DAC chiphez kéne elhelyezni, nem pedig ilyen hosszú vezetékeken utaztatni a jeleket. Legalább ha szimmetrikus felületen utazna...
(P.H.)
-
Dorien
veterán
Jó lehet.
Gondolom olyan tisztán és olyan dinamikával adja vissza a zenét, hogy az agyad élőzeneként értelmezi és ösztönösen ráirányítja a figyelmedet. A hangerőcsökkentés segíthet ilyenkor."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó újszerű Shure SRH1540 prémium zárt fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Bodz
nagyúr
-
.DLL
veterán
válasz Dorien #36927 üzenetére
Segít is, és az a komoly, meg ha mégis figyelni kívánok rá, akkor ugyanúgy részletes marad, nem kell feljebb és feljebb venni a hangerőt, nem kell "hunyorítani" az "éles látáshoz".
-------------------------
Vettem még egy marék kondit MKP10-et és MKS4-et 15 és 22nF-okat, ami most van a szűrőben az FKS3 15nF. Meg vettem két NE5534-et (single opamp) mert olcsó és a Vio V100-ban is az van, s remekül szólt.
De nem fogok sok opát cserélgetni az biztos.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #36930 üzenetére
Még nem cseréltem. Majd holnap.
Az szerinted jó megoldás, hogy preci foglalat lábait kiszedni és beforrasztani a kondik forrpontjaiba, hogy könnyen lehessen cserélgetni a kondikat is? Mondjuk ha megtaláltam "az igazi" (feltéve hogy hallok-e majd különbséget) akkor úgy is fixen beültetem...[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Exodius
őstag
Miről beszél itt mindenki? Kéne egy technika szótár hozzátok. Apropó valaki egyszer azt mondta, (talán vodkaboy) hogy elkezdett írni valami technika könyvet DAC-okról, fejesekről, erősítőkről és a többi és a többi. Nagyon hiánypótló lenne és biztos megvenném.
-
addikt
Erosito bejaratasnal mennyire szamit, hogy van-e radugva fejes, esetleg le van huzva a hangero?
Vagy eleg ha csak kapja a jelet a forrastol? -
Ribi
nagyúr
válasz Exodius #36933 üzenetére
Egy alap magyarázó könyv jó lenne, persze ilyenkor mindig jön a kérdés, mennyire megy bele a dolgokba. Egy átfogó könyv jó lenne miből milyen féle fajta alkatrészek vannak, melyik milyen tulajdonsággal bír, mire jó, mik a lehetőségek, nem annyira technikai dolgokba belemenve.
-
contaxg
veterán
Tervezem, hogy összedobunk egy wikipédiát a blog mellé. Bodzak már szóltam, elvileg benne lenne.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Krissz80
senior tag
Az első generációs hiVOX Bubo-t hallotta már valaki?
-
csƵ
addikt
Miért hallok sercegést a fejhallgatóban, mikor nem megy semmilyen hang? Musiland 02 Dragon van. Elvileg USB-n nem kéne hallanom a zajokat, nem?
szerk: megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Krissz80 #36942 üzenetére
Nekem egyszer azt mondta vki (talán viccesen), hogy nincs két egyforma hivox termék, mert mindegyikben történt változtatás. Ennek a fényében melyik az első generációs??
(#36943) csƵ
A számítógéped tápja lehet a bűnős...próbálj meg egy aktív hubot közbeiktatni.[ Szerkesztve ]
-
thornadoj
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Távirányítós dac létezik?
-
contaxg
veterán
válasz thornadoj #36945 üzenetére
Igen létezik. de lehet, hogy nem annyiért amennyiért Te szeretnéd.
(#36947) Krissz80
Az eredeti kérdésedre válaszolva: nem hallottam még ezt a készüléket, de amit hallottam HIVOX cuccot az rendben volt. De ez csupán 1-2 darab volt, így nagy következtetéseket ne vonj le belőle.(#36946) csƵ
Ettől függetlenül tegyél egy próbát egy aktív hubbal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest