-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
Alurion
csendes tag
üdv!
Szerintetek Furutech ADL GT40 megérős 60-70 ezerért? (HD 600 mellé lenne kezdő dac/amp kombó) -
mettek
addikt
Tudna valaki olyan eszközt ajánlani amit tv-nél is lehet használni mint minőségi fejhallgató kimenetet? Mondjuk optikai bemenettel és fejhallgató kimenettel rendelkezik..
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
bkercso
nagyúr
-
Bazsy
aktív tag
Megérkezett ma a Musiland Monitor 03 US Dragon és fel is települt minden rendben. Rádugtam a DT880-at is, és el kell mondjam elégedett vagyok az eredménnyel. Foobar megy épp ASIO-val és gyönyörűen szól.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget a választásban
Bazsy
-
rappit4
őstag
Sziasztok!
Még nagyon új vagyok DAC témában, néhány cikket olvastam csak, mivel nemrég csöppentem bele a "hifi" fejhallgatók világába egy Takstar Pro-80-nal. Mivel ennek azért egy Sennheiser HD407 után elég szép hangja van számomra, gondoltam beújítok egy DAC-ot hozzá mert ha a PC-s alaplapi jackre kötöm rá, nem vagyok megelégedve a hangjával, mintha kicsit kevés lenne az alja. Egy Philips CD-471-ről hallgatva sokkal jobban tetszik a hangja, ebből gondoltam, hogy egy DAC-al ki lehetne hozni a PC-ből is valami jobb minőséget. Most egy új DAC-ra nem nagyon lenne pénzem, ezért inkább hajlok az otthoni építésre, lehetőleg valami csöves szerkezetet (tapasztalatom van, már építettem egy HTA-30-as sztereo végfokot). A kérdés az lenne, hogy milyen DIY cuccost ajánlanátok, ami viszonylag kis összegből megvan, de azért kihajtaná azt a Takstart. A válaszokat előre is köszönöm! -
rappit4
őstag
Na, most már kezd összeállni a kép . Szóval igen szeretnék egy DAC-ot és egy fejhallgató erősítőt építeni (nem muszáj, hogy csöves legyen, gondolom az nagyobb árkategóriába tartozik.)
(#32517) bkercso:
Ezek nagyon jónak tűnnek így elsőre. Ez a DAC is tetszik, smd-t sulin kívül még úgy sem építettem. Ha jól értelmezem ezen csak USB bemenet van, lehet, hogy most hülyeséget kérdezek, de pl. optikai bemenetet nem lehetne rá biggyeszteni, hogy mondjuk a médialejátszómat vagy a CD lejátszómat rákössem, vagy azt csak simán kössem a fejhallgató erősítőre rca-val? Ha olyan szörnyű ötletem támad, hogy a telefonomról akarok zenét hallgatni, akkor azt is a fejes erősítőre kell, hogy kössem? Köszi a válaszokat! -
mettek
addikt
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne a hozzáértőkhöz hogy egy 32 ohmos fülesen (Denon ah d1100) is tud dobni egy fejhallgató erősítő? A másik kérdésem hogy az mennyire befolyásolja a füles teljesítményét ha egy kimenetre elosztóval két fülest dugunk? Köszönöm előre isPSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
bkercso
nagyúr
válasz rappit4 #32518 üzenetére
DAC-ot márpedig SMD-ben lehet kapni leginkább, kivéve a régi monstrum DAC IC-ket.
Optikán és koaxon ún. SPDIF formátumú digit audió jel jön ki, a DAC chipek meg I2S formátumot fogadnak. A Grub DAC-ban a PCM2706/7 csinál az USB-ből közvetlen I2S-t. A PCM2706/7-et be lehet állítani úgy is, hogy SPDIF-et adjon ki, és ekkor egy multiplexerrel behozhatod a CD-d digit jelét is. Majd az SPDIF-I2S átalakításra betehetsz egy DIR9001-et, ez arra való.KnockOut87: Ha kicsi az erősítő kimeneti impedanciája, akkor nem nagyon hat egymásra a két fejes. Az erősítő meg tapasztalataim szerint egy 1600 Ft-os fejes hangján (Philips RP-HT010) is sokat javít.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-
bkercso
nagyúr
Ja, tényleg, Panasonic. (Most kértem pedig tőlük 50db-ra árajánlatot, azt mégis eltévesztem ).
rappit4: Nem tudom, nem ismerem a TDA1541-et (ez van a CD-dben). De kevés tapasztalattal bomba DAC-ot nem túl sanszos építeni. Inkább többedszerre, ha ügyes vagy.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
mettek
addikt
Azt szeretném megkérdezni hogy a DTS, DD hang átmegy az analóg kimeneten is vagy csak az optikain?
-
mettek
addikt
válasz bkercso #32522 üzenetére
Köszönöm. Nos az lenne a terv hogy a medialejátszóból olyan helyre küldjem a hangot ahonnan aztán 2 jóminőségű füles kimenetet kapok. Erre gondoltam: mivel a medialejátszómon van optikai, digitális és analóg kimenet is ezért arra gondoltam hogy az analóg kimenetéről küldöm a jelet egy rca-jack kábellel egy Fiio e07 mobil előerősítőbe amin már 2 füles kimenet van. Ez így milyen minőségű hangot eredményezhet?
-
hennessys
tag
Egy pár hete belebotlottam egy karcmentes Technics SU-v550 stereo erősítőbe a 80-as évekből és nem tudtam otthagyni. Gondoltam megosztom a tapasztalatokat.
Kb. egy éve hallgatom a Hifiman HE–6-ot és annak ellenére, hogy a Violectric v200 teljesen jól meghajtja, mindig úgy érzem, hogy vannak tartalékok a fejesben.
Sokan esküsznek asztali erősítőre a HE–6-hoz a külföldi fórumokon és én is csináltam egypár próbát (Luxman, Sansui, NAD, de még power amopok is jól szerepeltek), de sajnos az anyagiak hiányában nem tudtam elindulni ebbe az irányba.
A legtöbb embernek meg sem fordul a fejében a hangfalkimenet használata fejhallgatókhoz. Nem is ok nélkül, könnyen tönkre lehet vele tenni a fejest. A legtöbb fejhallgatóhoz nem is használható asztali erősítő hangfalkimenete átalakítás nélkül.
A http://robrobinette.com/RobinetteBox.htm ígéretesnek néz ki, de meg nem volt időm/lehetőségem próbálkozni vele.
A HE–6 minden probléma nélkül ráköthető az asztali erősítőre. Kell egy akár házilag is elkészíthető egyszerű átalakító és már mehet is a próba.
Ma végre volt alkalmam komolyabb időt hallgatózással tölteni. Kellemes volt randomra rakni a Mediamonkeyt, különböző stílusokat hallgatva, minden kötöttség nélkül és csak a zenét élvezni. Azt már az elején is megállapítottam, hogy a Technics nem a legmegfelelőbb választás a HE–6-hoz. Annak ellenére, hogy a legtöbb stílusnál jelentős javulás volt, ez a fejes hajlamos steril hangzásra és ezzel az erősítővel túl sok volt nekem néhányszor. Nem annyira, mint mondjuk a Senn HD800, de ha hallgattad a fejest több erősítővel, akkor nagy különbségek hallhatóak.
Az SU-v550 nekem egy kicsit túl SS hangzású, viszont dinamikailag lenyűgöző. Van egypár komolyzenei felvetélem, ami csak kevés cuccon élvezhető a hangszerek gyors váltakozása miatt. Ez a párosítás minden erőlködés nélkül vette az akadályt. Olyan érzésem van mintha két bazi nagy hangfalat hallgatnék és nem fejest. Minden pillanatban várom, hogy megrezdül a ruhám a hangfal lökéseitől.
Miért írtam le mindezt?
Mert annak ellenére, hogy fejhallgató erősítő párti vagyok, egy relatíve olcsóbb cucctól kaptam olyan hangzást ami megragadott. A HE–6-tal valószínű, hogy ezen a vonalon fogok maradni, mert ez a nagyobb, testesebb hangzás ekkora inpacttal mindvégig a felszín alatt volt…A v220-as marad a többi fejeshez (esetleg, ha nyerek a lottón akkor kipróbálok egy v281-et)
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz rappit4 #32527 üzenetére
A Farnellnél mindent kapsz. (hu.farnell.com)
KnockOut87: Felthetően tisztát, de az igényeidtől és a fejesektől is függ, elég-e a kis fiio.
De mindennél van jobb...hennessys: Annak az ellenállásosztós doboznak ne ülj fel. Ilyen osztót sok végfokba beépítenek és kihpzzák a végfokot a fejeskimenetre, de a gond, hogy a kimeneti impedancia, amit a fejes így lát magas, így nem csillapítja az erősítő eléggé a fejest. Ha pl. 1/10-ére osztanám a jelet és 1 ohm kimenőimpedanciát szeretnák, ami már kellően alacsonynak számít, akkor 1 ohm + 9 ohm ellenállásokkal kellene osztani, de ezeket az erősítő meghajtaná több tíz wattal, vagyos teljesítményelleállások kellenek. Ráadásul a minőség érdekében kis induktivitásúak, ami így már nehéz feladat és nem olcsó.
Ebben a dobozban hurka, ami van.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
-
akela91
addikt
Impact Twin-ről jól gondolom, hogy így működne:
Adott egy elektromos gitár, onnan egy megfelelő (ahogy nézem 2 jackes kell? (Left-right)) kábellel bedugom a hátsó line in -be. FireWire portba csatlakoztatom a DAC-t, majd a hozzá adott szoftverrel már működőképes is lenne a dolog? (hangolás, felvétel etc., tehát nem kell kivezetnem még külön line outból a pc-m line in- jébe?)Mert jelenleg, a pc-m Line-in -ére kötve direktbe, kapok egy baromi nagy késleltetést, ami igencsak zavaró. Ez javulna Impact Twinnel?
És persze ezt használnám minden egyébre a Sanskrit helyett...
Bocs a gyökér kérdésekért, nem volt még a kezemben hasonló eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz akela91 #32538 üzenetére
Gondolom van valami "szoftvere" a külső hangkártyának, ott be tudod állítani a latency-t elég alacsonyra azzal, hogy csökkented a puffereket. Persze ha túl kicsi, akkor "recsegni" fog, s azt se felejtsd el, hogy van input és output latency is, szóval ezeket össze kell adni.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
.DLL
veterán
válasz akela91 #32538 üzenetére
A gitár az monó, nem? Így elég egy CH-ra bekötni szerintem, nem kell L, R.
Csak ne felejtsd el számítógépen is megmondani neki, ez monó felvétel... hihetetlen, hogy vannak még pl. Youtubon, akik akár mikrofont, akár valamilyen hangszeres felvétel úgy hagynak, hogy csak az egyik oldala szól, nem értem, hogy hagyhatják úgy.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
akela91
addikt
válasz Ear001 #32542 üzenetére
Találtam 75-ért itthon használtan, szerintem lehetne alkudni még belőle. Nem ismerem az elődöt, belülről mennyiben különbözik?
Illetve P2 erősítőmhöz azon agyalok, hogy milyen kábellel tudnám összekötni, mert ugye nincs RCA kimenete Impactnek. Valami csoda S/pdif to rca kéne?
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Vajon az megoldható Musiland-nál, hogy ő USB-n kap egy többcsatornás hangot, ebből kettőt analóggá konvertál, a többit (vagy az egészet ugyanakkor) továbbengedi a digit kimenete felé, hogy egy másik DAC-kal vagy házimozi erősítővel azokat is fel lehessen dolgozni?
(#32546) akela91: Igen, ilyen kell.
(P.H.)
-
vodkaboy22
addikt
Ha az xmos chipet átprogramozod akkor biztos! (FPGA és van fejlesztő környezete is ingyen.)
Bár ez nem egyszerű tészta. Mindenesetre enélkül nem fog menni. (Impact twin tud 4.0 line out-on át és spdif kimenettel együtt akár 5.1-et is de ADAT-al együtt 14 csatoránát tud lekezelni )Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest