-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
feketeibiza
tag
-
vodkaboy22
addikt
válasz feketeibiza #26301 üzenetére
Nem csak ő árulja én 99% os manustól rendeltem gond nélkül ide is ért 2.5 hét alatt. Jól csomagolva.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
matyi94
senior tag
válasz feketeibiza #26301 üzenetére
Nekem 3 het alatt ideert es meg a vamra sem ment be. Meg aznap elpostazta es korrektul irt nekem uzeneteket is.
Legyen szép napod!
-
matyi94
senior tag
válasz feketeibiza #26304 üzenetére
Gyere el egy talalkozora, ott biztos, hogy ki tudod probalni az enyemet. Egyebkent altalaban megbizhatoak az ilyen eladok, nekem meg nem volt gondom veluk, csak a Sabre-el, de a paypal claim-mel fenyegetes hatasara egybol visszautaltak a penzem.
Legyen szép napod!
-
szakibá...
senior tag
válasz vodkaboy22 #26283 üzenetére
Egy példa: Beyerék 120 ohm kimeneti impedanciát ajánlanak a DT48-hoz, ami 25 ohmos. A mély átvitelen van minimális hatása, Tyll ki is mérte. Típusfüggő, hogy van-e értelme a 120 ohmnak, szerintem nyitott fejesnél felesleges.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
vodkaboy22
addikt
válasz szakibá... #26306 üzenetére
Ok de a DT48 nem mai darab és régen tényleg az volt a divat... Mit divat SZABVÁNY nagy betűvel hogy 120Ohm legyen a fejes kimeneten, de azóta ez változott. Nincs szabvány. (Régen a beyer tényleg 120Ohm-ra tervezte fejeseit. ) Sőt annyira nincs szabvány hogy már lassan mindenki 0 Ohm közelire tervezi a fejeseit.
(Kivátel az Audize aki fennen emlegeti hogy az LCD-k elmennek 0-ról de 500Ohm-ról is ugyanúgy... Hát erre kíváncsi lennék. Viszont könnyen lehet hogy igazuk van a magneplanar az egyik legstabilabb lineáris terhelés az erősítő felé amit eddig kitaláltak. )120Ohm kimeneti impedanciának egy rossz fejes választással sajnos nem csak mély átvitel változhat, de egyenesen magasak is eltűnhetnek vagy felerősödhetnek a dinamika természetellenesen megnőhet (ez gyakori) stb stb. Pl Ha érdekel valakit összerakom megint az egyik csöves erősítőm kimenetét olyan 70Ohm körülire (visszacsatolás nélkül kisebb nyugalmi áram mellett 20Ohmról 70re emelkedik) és meg lehet próbálni a superlux HD330-al. Minden fél perc zenehallgatásért fizetek egy sört a hallgatónak De 5 percnél többet nem ajánlok mert élete végéig nem fogja többet a magasakat hallani
[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #26307 üzenetére
Minden eset egyedi. És nem kerül sokba egy ilyen adapter.
Mindamellett technikai szempontból, a kicsi torzítást hajkurászva személy szerint nem hiszek benne.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
capulet75
addikt
Valaki erre esetleg reflektálna nekem? Érdekel a téma, (asztali szinten is majd) de kevés az ismeret.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
vodkaboy22
addikt
válasz capulet75 #26309 üzenetére
Azért nem rekleftáltunk mert jót nem tudunk ajánlani 40k-s limittel szerintem
Lenne itt jó 40k-ért Pl: HRT headstreamer de az laptophoz való.
Vagy az istreamer ami meg apple cucchoz való.De egyik se jó a 2 cuccoshoz. Ami jó lenne az nekem jön úton van Kínából... Az sony PHA-1.
Ez a szegmens még elég felderítetlen. Nem sok termék van itt és ami van az se olcsó.
FIIO próbálkozik (azok alapján amit hallottam értékelhetetlenül). De más gyártó nincs.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Dorien
veterán
válasz capulet75 #26300 üzenetére
Én csak a Fiio E07k-t ismerem, de biztosan van más ilyen termék is. Az E07k-t gondolom kipróbálhatod a fejeseiddel a Hangbarlangban, hogy megfelel-e a hangzása. Én az E10-zel elégedett vagyok, de annak nincs saját akksija, meg az E17-nek sincs. Ekkora kerettel meg lehet hallgatni az X3-at is, akkor nem kell fogyasztanod a telefonod akksiját. Good luck!
Wherever you go - go with all your heart.
-
capulet75
addikt
válasz vodkaboy22 #26311 üzenetére
A PHA-t honnan rendelted? Elég jókat írnak róla, ráadásul piszkosul jól is néz ki. Nem szempont, de mégis.
Dorien: a hangbarlang nekem sajnos messze van.
[ Szerkesztve ]
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
capulet75
addikt
válasz vodkaboy22 #26314 üzenetére
Szerencsés vagy. Lehet érdemi különbség a Made in Japan és a Made in China verzió közt?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz vodkaboy22 #26311 üzenetére
50K körül milyen cuccokat kapni (usb -> i2c -> dac -> erősítő) téren? Igaz ebben van céges kedvezmény is pl. az alkatrész árakban, de egyenlőre ennyinél tartunk a cuccal, amit építek.
Nem vagyok járatos típus nevekben, hasonló cuccot mennyiért adnak készen?Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
vodkaboy22
addikt
válasz CPT.Pirk #26316 üzenetére
Hasonló cuccot mint amit csinálsz? 100k+
50k-ba kapsz általában egy már talán értelmes 24/96-os USB receivert (általában TENOR 7022 vagy hasonló nem éppen alacsony jitterű darab)
Kapsz egy értelmes DAC chipet + valami egyszerű műverősítős AMP részt. Persze a legnagyobb sporolás a tápon van Nem gyakori az olcsó made in china kapcs-táp de hogy 50k-be nem kapsz értelmes trafó + pár kondi + jobb stab IC-t az is biztos...
50k-ba értelmes DACAMP az nagyon integráltba van csak de az se biztos hogy értelmes, mivel rengeteg kompromisszum van.Tiédhez hasonló minőségű cucc jóval drágábban van csak. (Csöves AMP + DAC értelmes darab most hirtelen 200k alatt nem is jut az eszembe... hasonló)
De DAC AMP-ban értelmes nem csöves de hasonló minőséget produkáló darab az pl egy Asus xonar essence one.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz capulet75 #26315 üzenetére
Nem lehet hanem biztos
China-ban ha jó cucc van az jól van másolva. De saját egyedi értelmes tervezésükből nem sok van... Míg japan tud tervezni ott van ész. Igaz ők is előszeretettel vesznek meg technikát és másolnak mint a hülye, de ezt csöndben teszik és próbálják megérteni is a cuccot hogy utána saját eszmei munkaként tudják eladniVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ekkosh
tag
Na,csak meglett ez a topik is. Stereo rendszerbe keresek DAC-ot, szerintetek ez a rendszer milyet érdemelne? (PC - ?DAC - Marantz PM6004 - Qed Silver Ann. XT - Tannoy v4) Sok Dacmagic.et látok az ebayen, 60-100 GBP körül ( angliában élek ) és jókat írnak róla. Szerintetek passzolna? Akkusztikus zenét hallgatok legtöbbet, szóval valami részletes dolgot szeretnék, de a dinamikát is fontosnak tartanám. Köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz vodkaboy22 #26317 üzenetére
Akkor havernak akivel csinálom igaza volt, mikor a kész árakat mondta.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
capulet75
addikt
válasz vodkaboy22 #26318 üzenetére
Írj majd valami bejegyzést róla mert érdekel a cucc. Valszeg tudok intézni Japan verziót.
-
contaxg
veterán
válasz Ekkosh #26319 üzenetére
Van egy eladó Arcam rDAC UK-ban. Esetleg kérdezz rá.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
capulet75
addikt
válasz vodkaboy22 #26323 üzenetére
Pár szót akár ide is pötyöghetsz majd.
-
matyi94
senior tag
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Kiinduló/eligazító tanácsotokat szeretném kérni.
Visszaolvastam 4 lapot, de a számomra szükséges infókat nem nagyon találtam.Külső DAC-ot szeretnék, koax és optikai SPDIF bemenettel. A két bemenetnek válaszhatónak kell lennie. 192 kHz/24 bitet kell hogy kezeljen. Fejhallgató erősítő rész és USB bemenet nekem nem kell. (Ha van rajta USB, az nem zavar, de nem hiszem hogy kihasználom.)
Squeezebox Classic-ot és egy CD lejátszót kötnék rá. 70-es évek progresszív zenéit szoktam hallgatni.
Kb 10-20eFt-ot szántam rá.
Nem tudom ennyiből mit lehet kihozni. Ebay-jen nézegettem pl. SMSL SD-1955+ -ot, de nem tudom ez jó-e.Squeezebox Touch-om is van, annak jobb a hangja, de nem használom. A SB Classic kezelését jobban szeretem. Egy ilyen DAC eléri a Touch hangminőségét vagy esetleg jobb is nála?
Mit ajánlanátok?
-
contaxg
veterán
válasz batagy #26327 üzenetére
Tedd fel a SQ Touch-ra Enhanched Digital Output appot és SPDIF-en keresztül használd a DAC-ot. Ha módod van rá tegyél rá egy normális, trafós külső tápot. Én előbb tennék rá külső tápot, mint DAC-ot mert azzal is elég jelentősen javul a hangja és hallgathatóan fog szólni.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
batagy
őstag
válasz contaxg #26329 üzenetére
"SPDIF-en keresztül használd a DAC-ot."
Ok, de milyen DAC-ot?"Ha módod van rá tegyél rá egy normális, trafós külső tápot."
Igen, ezt én is kerestem már sokszor, de 5V-os 3A-es trafós külső tápot marha nehéz találni, olyat ami megfizethető. Konkrétan én még egyet se találtam. Ha tudsz ilyet, nyitott vagyok az infóra. -
matyi94
senior tag
válasz RetepNyaraB #26332 üzenetére
Ja, viszont az iBasso d-zero meg vagy egy tucat hasonlo termekrol is igaz ugyanez es hiaba nem hallottam oket jobban bizok bennuk, mint a ffioban, ami nem mellesleg majd` ketszer annyiba kerul.
[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!
-
contaxg
veterán
válasz batagy #26330 üzenetére
Nekem Vodkaboy segítget az ilyen bütykölös dolgokban- Pl a család 50 éves csöves rádióját most pofozgatja ki...ajánlani tudom minden szempontból.
Ha van külső tápod a DAC kérdés sem lesz annyira most fontos, mert sokat fog javulni a hangja. Én is szoktam (ha úgy alakul) a belső DAC-ját használni. El lehet vele lenni.
-
Dorien
veterán
Igazad van. Még jó, hogy a Fiio magyar oldala semmit nem ír erről...
E07k: 1200 mAh --- E17: 1500 mAh[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz matyi94 #26333 üzenetére
"es hiaba nem hallottam oket jobban bizok bennuk, mint a ffioban, ami nem mellesleg majd` ketszer annyiba kerul."
Ez azért nettó butaság, ha átgondolod
Ráadásul semmivel sem drágább a kiskínai (az E7, amelyben tesztek során összeeresztették az ibasszót és nyert is általában - mármint a lób*szó - ez igaz).[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
matyi94
senior tag
válasz RetepNyaraB #26336 üzenetére
Nem, ez nem butasag. Ha meg rosszabb is, mint az e17 meg akkor is jobban megerne, mivel sokkal olcsobb.
Hallottam mar e17-et tobbszor is es e10-em volt is egy fel evig. Ay egyetlen poizitiv tulajdonsaguk, hogy konnyu oket olyanoknak eladni, akik lustak ebayrol rendelni valami tuti cuccot.Legyen szép napod!
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #26318 üzenetére
A fejlesztés és a gyártás az 2 külön dolog.
batagy: Matyi94-nek pont ilyen tápot készítek éppen.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
vodkaboy22
addikt
E17-et nem hallottam
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #26334 üzenetére
Kösz az ajánlást!
De senki se gondolja azt hogy nagyüzemileg csinálok bármit is nálam eddig mindenből csak egy volt és ezt meg is akarom tartani mert így megmarad a kihívásVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
DEJVID
őstag
Ha minden jól megy, februárban végre-valahára tudok DAC-ot venni, a keret elvileg 100 körül alakul. Új, használt, belföld, külföld mindegy, de külföldinél ebbe a keretbe kell beleférjen a szállítás és az esetleges vám és áfa is. Coax van a gépen, de egy optikainak is örülnék. Fejes kimenet is jó lenne, minősege teljesen lényegtelen, csak legyen, ha ketten néznénk valamit a gépen.
-
batagy
őstag
válasz contaxg #26334 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet, a tápot illetően megfogadom a tanácsot.
Mindazonáltal továbbra is a Squeezebox Classic-ot szeretném használni, nem a Touch-ot, szóval a tápot ahhoz fogom használni, és az eredeti kérdésem a DAC-ra tulajdonképpen továbbra is érvényes. A SMSL SD-1955+ vagy ahhoz hasonló árkategóriájú ebay-jes DAC-ok milyen minőségűek, és elérik-e e Touch belső DAC-jának hangminőségét? Tehát a Classic-ot és egy CD lejátszót szeretném feljavítani a DAC-cal és trafós táppal.
-
contaxg
veterán
válasz batagy #26345 üzenetére
Ahogy Ear is mondja nem lépsz ezzel előre. Használtan, 100-150 ért vásárolt Dac-kal fogsz szignifikánsan feljebb lépni.
-
Ekkosh
tag
válasz contaxg #26322 üzenetére
Köszi, Az Arcam dac - Marantz amp párostást sok helyen dicsérik, érdeklődtem is az rDac-ról, bár ennél olcsóbban van az ebay-en is. Mivel én csak USB ben gondolkodok, (ha a TV-vel nem foglalkozok) nem lehet hogy közel fele áron hozná az rPac ugyenzt a minőséget? rDac kb 150 GBP, rPac kb 70-80 GBP használtan. Megéri a pluszt?
-
contaxg
veterán
válasz Ekkosh #26348 üzenetére
Nézz fel a Pinkfishmedia oldalra. Az lesz a Te vilagod, mert itt nem ismertek az Arcam DAC-ok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest