Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Kameleon5 #38018 üzenetére

    Ha a front/back fókusz hibát akarod kiküszöbölni, arra bármilyen MILC jó, bármilyen AF rendszerrel, mivel a probléma megszűnt azzal, hogy a szenzor síkjába került az AF érzékelés és nem egy külön szenzoron van.

    A "fókusz hibák" amikről írtak itt páran, jellemzően követő AF (AF-C) módban jelentkeznek és ahogy nálam is, másnál is kiderült, hogy abból jött leginkább, hogy vagy nem ismertük ki még eléggé az algoritmust (várd meg míg az AF megtalálja a célt, utána már ügyesen rajta marad), vagy néhány régi objektív nem igazán ügyes ebben. De az AF-C is paraméterezhető (vannak presetek vagy kézzel tudod állítani a sebességét és "ragadósságát"), ennek a célja, hogy akarod-e, hogy a témád előtt átmozgó objektumokra átélezzen vagy sem vagy a téma is mozoghat kiszámíthatatlanul vagy lineárisan.

    De én is azt mondom, hogy ha tényleg nagyon harapós AF teljesítmény kell, akkor Sony, ráadásul tud pár olyan dolgot, amit a Fuji nem (pl: objektum követés vagy az Eye-AF akkor is a portréalanyon marad, ha takarásba kerül és visszatér).

    Ez nem azt jelenti, hogy a Fujifilm AF rendszere rossz, de kevésbé amatőrbarát. DSLR-ről érkezve viszont még ez is űrtechnika. Csak van nála fejlettebb.

Új hozzászólás Aktív témák