Új hozzászólás Aktív témák

  • cousin333

    addikt

    válasz kempelen #11254 üzenetére

    Na, kicsit megvizsgáltam a kérdést. Elég sokféle lehetőség adódik az aktuális beállítás függvényében...

    Ha AF vagy AF+MF állásban vagy, automata záridővel akkor a tárcsa tekerése nem csinál semmit. Azt benyomva kb. 5-6x nagyítást kapsz (legalábbis valahol a 3x és a 10x között). A fókuszgyűrűt eltekerve kapod a 10x-es nagyítást.

    Ha AF vagy AF+MF állásban vagy, és a záridő tárcsát beállítottad, akkor a köztes lépéseket a jobbra-balra gombokkal és a tárcsával is tudod állítani. A tárcsa megnyomása szintén nagyít, tekeréssel belenagyítva is a záridőt finomítod. A fókuszgyűrű tekerése - félig lenyomott exponáló gomb mellett - szintén nagyít (ez elvileg kikapcsolható), méghozzá jobban, mint a tárcsát megnyomva (ami csak 1 nagyítást tud)

    Ha MF-ban vagy, és a záridő tárcsát beállítottad, akkor is a jobbra-balra gombokkal vagy a tárcsát tekerve állíthatod a záridőt. Vagy megnyomod a tárcsát, és ekkor a kétféle nagyítás között tudsz váltani a tárcsával. A gombokkal ekkor is állíthatod a záridőt. Újra megnyomva visszaáll az előző állapot.

    Tehát összefoglalva: MF módban is lehet a tárcsával záridőt finomítani, csak nagyítani ne akarj közben. Értelemszerűen az X-E2-ről beszélek.

    [ Szerkesztve ]

    "We spared no expense"

Új hozzászólás Aktív témák