-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcképgyáros
-
w333
félisten
válasz Dr. 444Hertz #53203 üzenetére
Minden ugyan az ... a kamera szenzor, algoritmus, stb.
Annyi hogy N5X ben nincs gyárilag engedélyezve az EIS (stabilizátor) és nem tudja a 240fps videót, de ez Root -al szépen engedélyezhető
Magyarul ezek a funkciók direkt le van butítva !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
w333
félisten
válasz Dr. 444Hertz #53203 üzenetére
Vagy te most a 7.0 és 7.1.1 közötti különbségre vagy kíváncsi ?
Ha igen akkor változott sok mindenben pl. felhasználói felület, WB (fehéregyensúly) kézi állítás és AE/AF manuláis (expozíció) sokkal gyorsabban indul, gyorsabb a fókusz és a kép készítése is !
Szerk.
iPhone 7 vs Pixel kamera teszt !
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Arcképgyáros
Nem, a kamerára voltam kíváncsi, hogy majd mire számíthatok a manuális mód terén.
Látom, a Snap camerát használjátok többen is, majd én is fölrakom az alkalmazást, ha N5X birtokosa leszek.Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Arcképgyáros
válasz Plazmacucci #53207 üzenetére
Aranyos (?)
Szép lett a képXperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Aryon87
félisten
Ejjel onalosodott a telefon, es felfrissitette magat az ujabb verziora. Sebaj, 2 gyors teszkep katt, vissza a regire, ismet ket tesztkep katt.
Itt most mar azonosak a korulmenyek, 15p difi van
Ime:Ujabb rendszer (v10i)
Regi rendszer (v10e)
elso
masodikMind HDR-el keszult. G5
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
w333
félisten
válasz Aryon87 #53211 üzenetére
Nem kérdés ... a V10E a jobb kép és részletgazdagabb !
1. képen jobb oldalt a Grafiti + falevelek és színhőmérséklet is jobb!
(autó jobb oldala + út sokkal zajosabb) az V10i rendszeren2. képen autók rendszámai és faleveleik is részletesebbek !
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aryon87 #53193 üzenetére
Jobb volt a kép módosítás nélkül... Nem azért vannak a csúszkák, hogy az ember - a technikai lehetőségek bemutatásán túlmenően - ha kell, ha nem, használja őket. Sok fotót például úgy nyírnak ki, hogy teljesen kivilágosítják az árnyékokat és nem lesz mélysége a képnek. Az elrontott (alexpós) templomos képeden egészében véve sokat segített a csúcska huzigálás, de a fényképezőgépek képminőségén edződött szememnek egy romhalmaz, amit látok. Poszterizáció ezerrel, tónusok kinyírva, zaj minden mennyiségben, halo-effektussal kísérve... Mi kell még? Ja, egy kis bandig, mint Ricardo méhecskés képén.
-
Aryon87
félisten
Akkor 100% biztos ez mar. En is igy gondolom.
Econ: azt mar csak poenbol csinaltam. A novenyes volt amit komolyabban vettem.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Arcképgyáros
-
w333
félisten
válasz Dr. 444Hertz #53215 üzenetére
Nagyíts jobb oldalon az "NKU" rendszámú Mitsubishi -ra és néz alatta a zöld növényzetet + mellette a kerítés, szerintem jól látszik a különbség !
-
w333
félisten
válasz Dr. 444Hertz #53208 üzenetére
Látom, a Snap camerát használjátok többen is
Nem ez nem így van ... Google gyári HDR+ (pixel) kamerát használja mindenki, durván 1 évvel ezelőtt még azt mondtam hogy a szifon 6 kamera automatikája a legprofibb (ez akkor így is volt) de most ezt megcáfolom és azt mondom jelenleg a Google kamerájában a legjobb az automatika ... komolyan semmi szükségem nincs a manuális beállításokra, az automatika és HDR+ mindent megold !
[ Szerkesztve ]
-
kengyel
nagyúr
válasz ToniSoprano #53184 üzenetére
Nagyon jó képek lettek !
(#53211) Aryon87
A V10E-képeid, jobbak lettek !
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
Arcképgyáros
Mármint... Izé...
Jó, értem, hogy a gyárit preferáljátok, és a képeitek alapján én is úgy gondolom, hogy kiválóan teljesít az app.
Nem erre voltam kíváncsi, de pontatlan voltam.
Máshogy teszem fel a kérdést:
Ha netán kedvem támad nagyon szélsőségesen játszadozni a manuális beállításokkal, milyen program az, ami a N5X-ben jól teljesít?[ Szerkesztve ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
w333
félisten
válasz Dr. 444Hertz #53219 üzenetére
Manual Camera !
(#53221) akooos
Ez pontosan így van, jelenleg 0.6s a legnagyobb záridő ... de ez biztosan változni fog ha már a Google kiépített egy ilyen Brand -t (Pixel) a kényelmi funkciókat + egy manuális beállításokat szinte biztos hogy hamarosan be fognak építeni a gyári kamera alkalmazásba előbb vagy utóbb (kíváncsi vagyok mikor) !
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
válasz Dr. 444Hertz #53219 üzenetére
Tudtommal a Manual camera app-ban van a legtöbb manuális beállítási lehetőség, de a google rohadtul lekorlátozta a lehetőségek tárházát.. Pl záridő max 0,6 s
De majd w jön és elmondja a frankót, tapasztalatból
-
Arcképgyáros
Köszönöm!
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
-
pergabb
senior tag
-
félisten
-
Zaji
őstag
válasz Plazmacucci #53226 üzenetére
Sajnos igen.
(#53224) Aryon87 Még nem kérdezted. "i"
-
Aryon87
félisten
Akkor azert van nalad az eros mosottsag pl a korabbi kepeken. Tedd vissza az "e"-t, meglatod, jobbak lesznek. En 2 napja ezzel szorkozok.. Van eredmenye..
itt egy utolsó összehasonlító, a körülmények kb ugyanazok
V10E (régi)
V10i (új)
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz ToniSoprano #53233 üzenetére
Igazad van, a pados az tenyleg nem HDR-es, ezt nem neztem meg alaposan.
-
w333
félisten
Csak a poén kedvéért ... túlszerkesztett kép
-
Aryon87
félisten
-
Blyan
félisten
Olyan szinten tudtok megőrülni egy ocsmány képtől, hogy az valami fantasztikus.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
no more
veterán
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
w333
félisten
Köszi ... Google Fotók beépített szerkesztő !
Végig abban a tudatban voltam hogy ezt a kamera alkalmazás tudja (belső szerkesztő), majd most megnézetem a Mi4 telefonon is és kiderült hogy a Google Fotók alkalmazás szerkesztőjét hívja meg a Google Kamera !
Itt egy másik kép is, jó ez a szerkesztő !
(#53243) no more
Első kép jó lett !
[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
Persze ízlés dolga, de nekem is jobban tettszenek a nagyobb dinamikájú, grafika jellegű képek, mint a gépből jpg formájában kieső kontraszttalan, simítottak. Még ha ez a beavatkozás ki is emeli a mobil kamerák hibáit.
A Snapseedben, a finomításnál, a környezet csúszka viszi ebbe az irányba a képet, vagy ha teszel rá HDR effektet. Ez utóbbinál állítható az erősség mellett a világosság és a szaturáció is!
De ezek már a szerkesztett topikba való dolgok. Persze aki rendszeresen itt van, azt az átlagnál már eleve jobban érdekli a fotózás, így szükségszerűen el fog menni a szerkesztés irányába, csak idő kérdése.
Mert ugyebár, egy fotó még messze nincs kész az exponálás pillanatában.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
törölt tag
Nekem ezek már nem tetszenek, túl műek, nagyon giccsesek,. A szemeben semmi értékük nincs az ilyen képeknek, ilyen erős túlszínezéssel és vignettálással (bár itt legalább nem lett sávos, mint az előzőnél...) bármilyen gyatra fotóból lehet ilyen "szépet" varázsolni.
Magával a szerkesztéssel nincs bajom, ha jól van csinálva, de azt nem értem én sem, hogy az ilyenektől miért esik le az álla egyeseknek.
-
w333
félisten
válasz no more #53245 üzenetére
Köszi !
(#53247) kdavid94
Nagyon amatőr vagyok ebben a szerkesztés témában szóval nem is gondolom komolyan ezért is a beépített szerkesztő nekem bőven elég hozzá elbohóckodni, a szerkesztett képekből is több kategória van, mert ugye van az utólagos kisebb és nagyobb javítások, és ugye a szerkesztett kép ami a felhasználó fantáziájára van bízva (akár rajzfilmet is csinálhat belőle), de elég felmenni a Zedge -re és megnézni a "természet" háttérképeket, azok is ugyan ilyen szerkesztett képek
Csak ugye kérdés hogy kinek mi tetszik, gondolom neked a valósághű képek inkább amik igazából nem is szerkesztett, hanem egy javított kép
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
Szevasztok.
Nemsokára új fotós telefon szeretnék venni.
Lumia 830-am leváltására.
Ha van nála jobb a felsoroltak közt.
Ezeket néztem ki amik árban jók lennének:
Samsung Galaxy A5 2016
Huawei P8
Huawei P9 lite
HTC 825.Szerintetek jobb valamelyik a 830-tól?
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest