-
IT café
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DaWehun
tag
válasz Aryon87 #52348 üzenetére
köszi! bevallom kicsit béna voltam még ott hozzá ez látszik is próbálgattam milyen képeket lehet csinálni vele, viszont azt akkor még nem tudtam, hogy záridő állítással tudok éles képet csinálni mozgásban lévő autóról, az a ladás kép pedig pont úgy készült, hogy a kamerát próbáltam olyan sebességgel "húzni" az autó után, hogy éles legyen a kocsi ez sikerült a legjobban, viszont biztos, hogy szebben is meg lehet oldani ezt és az autó is kellően éles marad egy kis gyakorlás után! meg ott bent az erdőben elég rosszak voltak a fényviszonyok is, ez sem segített a jó kép készítésében.
(#52344) Dr. 444Hertz köszi!
[ Szerkesztve ]
...
-
Aryon87
félisten
válasz tirszin #52351 üzenetére
Nekem tetszik, és elégedett is vagyok a képekkel amit (eredetileg magamnak) készít(ek).
DaWehun: ahhoz képest szerintem remekül sikerült a kép. Nyílván gyakorlás kérdése, de úgy látom nem lesz vele gondod
Én a G5-el tuti még ilyet se tudtam volna csinálni.W333: sztem jól néz ki a V20. Erősen látszik rajta hogy a G5 "hibáját" orvosolták vele..
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
DaWehun
tag
válasz Ricardo #52354 üzenetére
igen, már én is így érzem bánni már nem bánom, hogy lecseréltem a 6-ost, de bőven van még hova fejlődni ezzel. Csak idő kérdése.
(#52353) Aryon87 visszaemlékszem a Honor 6-ra amikor először csináltam vele képeket, elég botrányosak lettek, úgyhogy idővel majd ezzel is belejövök. Majd kiderül mit sikerül kihozni belőle..
...
-
Aryon87
félisten
válasz Quqesz #52357 üzenetére
Oszinten szolva en is, meg hogy valamelyik V-t tegyek be szolgaltatoi listaba..
Mas: tartok tole hogy Hollandiaban is hasonloan fos ido lesz...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
deny330
aktív tag
(#52343) DaWehun: Ötletem sincsen, hogyan csinálhattad alulról számolva a hetedik képet (a jobb oldalit), de wow.
V20-szal kapcsolatban van valami topic? Megfogott a kinézete, de itt nem szeretnék ezzel kapcsolatban érdeklődni. Ez nem az a topic.
Samsung Galaxy S3 (LTE)-vel valaki fényképezik még? (Melós telefonnak szereztem egyet [ha már olcsó volt ]. G4-en megesik a szívem, ha olajos / hűtővizes kézzel kell megfognom. Főleg a bőrhátlapon tudnék sírni néha..)
-
Aryon87
félisten
válasz deny330 #52359 üzenetére
V20 találatok
Egynéhányhoz kommenteltem én is, de nem igazán pörögnek, tekintve, hogy még nincs V20 telefon[ Szerkesztve ]
-
deny330
aktív tag
válasz DaWehun #52360 üzenetére
Pont a mellette lévőre (sötét út, csak "szellem fényszórók" látszanak).
(#52361) Aryon87: Azt láttam, hogy a telefon sehol nincsen még, de hátha találok ezzel kapcsolatban valamit. Ez a keresés meg valahogy nem jutott eszembe.. Mindig azt hiszem, hogy csak a topicon belül keres rá a beírt szóra.
[ Szerkesztve ]
-
kengyel
nagyúr
kengyel
-
-
Aryon87
félisten
válasz Vikooo #52367 üzenetére
Footej-t toroltem. A masikra raaldoztam, de meg mindig nem az igazi. Az jo mesz majd a tabletnek, annak amugyis szar a gyari kameraszoftvere..
Maradok a bevalt gyari kameranal[ Szerkesztve ]
-
TomiJordi
tag
válasz tib-bee #52370 üzenetére
Nagyon jó képek tökéletesek,szeretem nézegetni a képeidet,van érzéked a fényképezéshez várom a következőket.
Mióta munkába járok sajnos keveseb időm van a fényképezésre de majd igyekszek hozni holnap valamiketolympus E-420,LG G4,gitup git2 silver Elnézést a helytelen írásért Slovakia magyarként kicsit nehéz
-
tib-bee
tag
Köszönöm mindenkinek
-
deny330
aktív tag
Bár tuti én vagyok ennyire szerencsecsomag, de csak hasonló funkciót sem találtam a G4 gyári kamerájában arra, hogy "fény festés" . Makró fókuszt be lehet valahogyan lőni ezen belül? Vagy mind a kettőhöz kell külön szoftver?
-
BigBlackDog
veterán
-
deny330
aktív tag
válasz BigBlackDog #52376 üzenetére
Ó, így már világos. Köszi!
(#52377) bollizolee: Ahogyan elnéztem lehet ilyet G4-gyel is. Kicsit babrálni kell a záridővel, és mehet.
[ Szerkesztve ]
-
hacki87
senior tag
Lg G4
-
Vikooo
addikt
válasz bollizolee #52377 üzenetére
Ugyan az a fenyfestes mint a hosszu zarido manualis beallitasa csak az egyik jo marketing szagu
Manapsag mindennek szeretnek hangzatos elnevezest adni, igy a mar letezo technikat el lehet adni sajatkent (Apple iSight kamera=Sony Exmor szenzor + a lencsetagok. Mennyivel jobban hangzik ).
[ Szerkesztve ]
-
hacki87
senior tag
válasz BigBlackDog #52381 üzenetére
Hdr igen.
fény mellett megnéztem a lencsét elég katasztrófa. kéne rendelnem ebayról, de ahhoz még nem vettem rá magam.ez se lett valami acélos kézből.
Lg G4
[ Szerkesztve ]
-
hacki87
senior tag
válasz ToniSoprano #52385 üzenetére
Mondd annak aki a korlátot csinálta mert arra volt letámasztva
-
w333
félisten
Na ezen komolyan mondom de besírtam a röhögéstől ...
Gyerek fényképezte nem olyan rég !
Mi4 (Retrica)
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Quqesz
nagyúr
Ha vkit érdekel van i7+ teszt a gsmarena oldalon, lehet csekkolni a kamerát....
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Arcképgyáros
Ma csináltam a MediaMarktban egy szubjektív makrós kameratesztet.
A célom az Xperia XZ makró képességének szintfelmérése volt, mivel hosszas várakozás után a megjelenésekor csalódottan tapasztaltam, hogy szinte lehetetlenség közeli képet lőni apró tárgyakról az újonc Sonyval.
Nem volt állványom, viszont háromnegyed órát vacakoltam pár kép miatt a boltban, úgyhogy szerintem megfelelő összehasonlítást tudtam csinálni...!!! Hosszú írás következik, elnézést kérek. Ha túl hosszú vagy ilyesmi, nyugodtan lehet törölni. !!!
Szóval. 4 telefon kameráját tudtam összevetni:
Xperia Z3C, Xperia XZ, Galaxy S7, illetve LG G5.Mindegyik telefon helyhez volt kötve, de legalább a fényviszony mindenhol ugyanolyan volt (gyatra neonfény), tehát csak egy tárgy kellett, amit a készülékekhez tudtam vinni.
A tesztemben a modell szerepét ő vállalta el:
(Szerkesztett, kicsinyített kép)A tesztképeken a tok tetején látható zár lesz látható.
Mindegyik telefonnal lőttem kb. 20 képet automata módban, és a legjobban sikerült képeket válogattam ki (amikben nem látszik a kezem remegése - egyébként a kezemet próbáltam valahogy betámasztani, többé-kevésbé sikerült is).
A képeket csak a részletesség alapján értékeltem, a szín stb. dolgokba nem akartam belemenni.Tehát az első tesztalany:
S7
[link] - Direkt
Nagyon közelről tud fókuszálni (a kép a legkisebb távolságról készült).
Látszanak a porszemek, a fémen a karcolások, így élesség szempontjából nincs okunk panaszra.Második tesztalany:
G5
[link] - Direkt
A makró fókusztávolsága az S7-ével vetekszik.
A porszemek, karcok szintén kiválóan látszanak.Harmadik tesztalany:
XZ
[link] - Direkt
Akárhogy próbálkoztam (manuális makró móddal is), nem akart ebből a távolságból a zárra fókuszálni, ezért messzebbre kellett, hogy menjek.
Konkrétan ennyivel:
[link] - Direkt
Szerintem jelentős különbség.
A szín telitalálat. Ezen a téren minden elismerésem.
Viszont ha belenagyítunk, tulajdonképpen a porszemekből semmi nem látszódik, a vonalak pedig olajfestményszerűen el vannak mosva, tehát a részletességet el lehet felejteni.
Ez kb. annyit jelent a gyakorlatban, hogy nem tudok egy fűszálon látható vízcseppről közeli képet csinálni - ami számomra elég szomorú tény...És akkor gondoltam egyet, és a Z3C-mmel is lőttem egy makrót:
[link] - Direkt
Ahogy sejtettem előre, nem nagyon sikerült, tehát egy kicsit messzebbről is készítettem egy képet, ahogy az XZ-nél is tettem:
[link] - Direkt
Meglepődve tapasztaltam, hogy a kétéves Xperiám részletesebb képet készít közelről, mint az aktuális utódja.Azoknak, akik nem szoktak apró tárgyakról fotót készíteni, talán jó lehet az XZ kamerája is, nem tudom.
De nekem fontos az, hogy közelképet csinálhassak a telefonommal, így vérbeli Sony fan létemre szomorúan tapaszalom, hogy fejlődés helyett az új Xperia készülék fényképezője bizonyos szempontból visszalépést mutatott...
A konkurencia pedig úgy érzem, rég nem itt tart.
Egy szó, mint száz: nem XZ lesz a következő telefonom.Direkt linkek lemaradtak!
[ Módosította: BigBlackDog ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #52390 üzenetére
Ez az XZ tenyleg szornyu..
G5 es S7 kozt nekem ugy tunik a G5nek jobban sikerult a kepe (es nem azert irom mert nekem G5 van..)
Erdekes osszevetes, es sztem igencsak hasznos is.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz Aryon87 #52391 üzenetére
Köszönöm!
Igen, ezzel egyetértek, hogy a G5 jobb képet csinált.
De nem akartam ebbe belemenni, mert az automata semmit nem árul el a telefon általános képességéről.[ Szerkesztve ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
w333
félisten
G5 képe jobban tetszik ... S7 túlélesített és nem színhelyes (túlszaturált)
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #52392 üzenetére
Pedig azert jo, mert a legtobben automataban fotoznak, ahogy mostanaban en is. Szerencsere a jelenlegi szoftververziom jo, az elozo verzioban levo kameraszoft bakit orvosoltak.
Kivancsi lennek azon a G5-n milyen verzio futott, de ha sejtesem nem csal, akkor a 10a vagy 10b.. (Nekem 10e) Mert azok ugye nem frissitik a telot...Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Arcképgyáros
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #52395 üzenetére
Igen, az teny hogy javitottak a korabbi bakit. Ezert os szeretem az LG-t, nagyon joba rendszer rajta. Korabban SE Live wit Walkmanom volt, parszor vagtam falhoz/foldhoz (mai napig megvan, mint tartalek), utana meg Xperia SP volt.. Mindketto frissitesileg a beka valaga alatt volt stb.. SP meg ugy ahogy csinalt kepeket...
-
Arcképgyáros
válasz Aryon87 #52396 üzenetére
Ajj basszus tényleg kár az XZ-ért.
Gyönyörű, és kb. mindent tud, amit egy Sonynak kell...
Pont a kamerát rontják el.Itt és most túllépek a dolgon, és nem rontom itt a levegőt több Sony szidó hozzászólással.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Dr. 444Hertz #52397 üzenetére
Mint altalaban minden Sony telonal a kamera a problemas terulet.. Mas gyarto bezzeg a maximumot hozza ki belole.
-
Quqesz
nagyúr
válasz Dr. 444Hertz #52397 üzenetére
Nem rontod, sztem teljesen korrekt infó nézelődőknek. Én is szemeztem a sonyval(hogy ne csak lg-m legyen), de ez nem lenne előrelépés a g4-hez képest.
Ui: na majd keresek neked vmi jó képet
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Vikooo
addikt
Teljesen jo osszehasonlitas, nem "csalodtam" a Sony-ban
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest