Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz hito #33638 üzenetére

    Hito, én nem akarok senkit meggyőzni, pusztán arra világítok rá, hogy egyrészt eltérőek az igények (és igényszintek), másrészt a legtöbb felhasználó számára nem ég és föld a két telefon közti különbség, sőt, a legtöbben észre sem veszik. :N

    Számomra fontos a jó telefonos tulajdonságok melletti karcsú design (a zakóm felső zsebében, vagy farzsebben hordom a telefont) a belenagyítás nélküli nagy részletezettség, a széles dinamikatartomány (az S4 HDR-jei természethűek) és a színhűség. Ezekben az S4 jól teljesít. Itt leírtam a lényeget. Megmutattam a feleségemnek is a különbséget, egyértelműen a G2 képét találta jobbnak, nem a 1020-ét. És hidd el, a legtöbben hozzá hasonlóan nem kattingatnak bele a fotókba, zajt és részleteket vadászva. :N Itt van például ez a kép, vagy ugyanarról a témáról egy másik. Ezek szerintem egészen jó minőségű fotók. A tesztek többségén mégis alulmaradnának a 1020-szal szemben, mert alaposan belenagyítva azon még részletesebben látszódna az ornametika. De amikor a full HD-s tévémen, vagy a hasonló felbontású laptopomon (tabletemen) nézem egész képként, ebből a különbségből semmi nem látszik, következésképp számomra érdektelen. Az ilyen fotók összehasonlításakor a dinamikatartomány, a színhűség dönti el nálam is, melyiket fogom jobbnak találni, nem a felbontás.

    Szóval nem húzom le a 1020-at és hidd el, tudom, hogy közelebb áll egy tükrös fényképezőgéphez, mint az S4. De az előnyei olyan területen nyilvánulnak meg, amelyet én nemigen használok ki, ellenben a hátrányai számomra szembeszökőbbek. Ennyi. :)

Új hozzászólás Aktív témák