- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hétvégén sikerül normál 95 E10 benzinnel tele tankolnom a Ford Focus 1.6 2003 verdánkat. Mindig az extrát tankoljuk, de most benéztem :-(
Milyen adalékot érdemes utána önteni, hogy ne legyen gond az E10 benzinnel?
Kb. két éve, egy hasonló mutatvány komplett tank és üzemanyag rendszer leürítéssel járt, plusz munka díj :-( -
ReFleXx
addikt
válasz
Hieronymus #42739 üzenetére
igazából sosem tudtam ezt megérteni, azért vettem az autot, hogy elvezzem az általa nyujtott kényelmet és megjelenést, nem a következő tulajnak akarom őrizgetni.
korabbi autom egy 16éves Focus volt amit 283k km-el adtam el és nem volt semmi kopás az üléskárpiton, meg a beltér is elég tisztességesen tartotta magát korához képest.
szóval még azt sem mondhatom, hogy 5éves kocsikat cserélek le és persze emiatt nem kopott el.tegyük fel ha el is kopik sok év alatt, még akkor is inkabb vennek bontoból egy szép állapotút és kicserélném eladás előtt, mintsem hogy bámuljam az ülésvédőt évekig.
egyébként amit emlitettél, hogy munkatársad kiülte az ülést, azon az üléshuzat sem segit, ott legegyszerübb egy bontott jo allapotu ülés.de ez az ülésvédő még hagyján, láttam már extremebb dolgokat, pl új autó bőrkormányára felpattintott legolcsobb homasitás kormányvédőt, kijelzorol, klimapanelrol le nem huzott gyári védőfóliát, ami már pár év alatt magától is elkezdett lekunkorodni, de nem lett lehuzva meg ugy sem
nah mindegy nem akarok senkit meggyozni , nem vagyunk egyformak. pont
-
-
A Zéé
addikt
válasz
Hieronymus #42739 üzenetére
Én 10 év, és 220k km alatt nem szakítottam ki a Fiesta ülését. Persze, kicsit fényesebbre kopott, meg gyűröttebb volt, mint az anyósülés, amiben fele annyit sem ültek, de nem volt vállalhatatlan.
Milyen autóba kellene amúgy?
Mert ha van az ülésben légzsák, akkor asszem el is felejtheted az üléshuzatot. De egy II-es Fókába pl. ~50k környékéért komplett ülésszettet lehet venni. -
mikrofon
veterán
válasz
ReFleXx #42738 üzenetére
Én minden hétköznap a reggelimet útközben eszem meg. Néha a vacsimat is ha vacsi után érek haza.
3 Gyerekkel sem fogok megállni mert éhes vagy szomjas valamelyik. Inkább érkezzünk meg előbb. Vagy esetleg egy esti hazaút után még otthon vacsi is. Inkább egyenek útközben hazafelé és annál később kell hazaindulni. Vagy már telihassal kezdjék meg hazaúton az esti alvást.
Rengeteg időt és feszültséget tudok ezzel megspórólni.Vagy a gyerekek imádják a sarat a pocsolyát a homokot az avart havat lát akit. Mindent ami koszos. Így az autóba is jut rendesen. Cserébe sok az öröm és boldogság.
Azon meg hogy az autó ne úgy nézzen ki mint egy varacskos disznó vagy hétfőn akár öltönyben is be tudjak ülni vagy fél mrjem ajánlani a kollégámnak hogy elviszem, az alábbi 3 dolog sokat segít:
Rendes üléshuzat
Minőségi gumi lábszőnyeg és csomagtér tálca
Lotus cleaning tisztitók (ebben nem hittem amíg ki nem próbáltam) -
válasz
ReFleXx #42738 üzenetére
Nem csak a koszolódás miatt érdemes üléshuzatot használni.
A sokat használt autók esetében meg fog kopni az üléshuzat. Szétnyílhat a szövet a nagyon igénybe vett varrásoknál.
Leginkább a vezető ülésének a háttámla szövete használódik el. Beüléskor a vezető folyamatosan súrolja a ruhájával a szövetet. A munkatársam 6 év alatt nullázta le a vezetőülés kárpitozását. Ha ma el akarná adni azt az autót amit nulla kilométerrel vásárolt, legegyszerűbb lenne ülést cserélni neki. Rongyosra ülte szét az ülést.Az ülés tisztításának egyik legjobb módszere a borotvahabos kezelés. Ráfújni, bele kenni, egy kicsit kefével átdolgozni némi várakozás után. Törlőruhával letisztítani a habot. Utána lehet porszívózni is, de olyan eszközzel, aminek nem árt a nedvesség. A kutak porszívói általában ilyenek. Némi szellőztetés után csak a tiszta kárpit marad a beavatkozás eredményeként.
-
ReFleXx
addikt
válasz
mikrofon #42736 üzenetére
nekem ezek a üléshuzatok ilyen tüneti kezelés kategoria.
mastodon: hulye kerdes, de muszaj az autoban enni pl?
en kocsimban nincs kajazas, hetkoznapi oltozetrol meg nem tud bekoszolodni egy beltér, ezért kérdeztem, hogy van-e valami extrem felhasznalas, hogy mittomen szobafestő/mázoló melós autó-e vagy akármi.
kivancsisagbol raneztem mennyi lenne az ulesvedo, 34ezret hozott ki, abbol meg parszor ki lehet karpit tisztitani is akár. -
Jelenleg a Varta Sylver (nem feltétlenül dynamic) az optimális alternatívája az eredeti Ford akkumulátoroknak.
"Visszavitte, céges autóval persze, ott kiderült, hogy cellazárlatos vagy fenékzárlatos."
Ez általában a felhasználó sara.
Valamiért, például bekapcsolva felejtett világítás miatt, közel nullára merül az akkumulátor.
A jármű sikeres elindítása után mélyre szokták nyomogatni a gázpedált, hogy minél hamarabb töltődjön.
Ekkor akkora áramerősség folyik át az akkumulátoron, hogy a melegedéstől meghajlanak a cellák. Illetve le is töredezhetnek darabkák belőlük. Erre nincs garancia, mert felhasználói hiba a probléma oka.Az üres akkumulátort, ha van rá lehetőség, azonnal töltőre kell tenni. Lehetőleg nem gyors töltéssel töltve.
Utána az akkumulátor folyadék szintjét kell ellenőrizni és után tölteni deszt. vízzel a cellákat. ha szükséges.
Az akkumulátorok többségénél már rejtve van az utántöltő nyílás, de hozzáférhető.Ha nincs lehetőség, akkor alacsony fordulatszámon haladva kell tölteni az akkumulátort az út elején.
-
mikrofon
veterán
válasz
mastodon #42719 üzenetére
Én innen rendeltem az mk3 Focus-ra: [link]
Két héten belül megjött.
Nagyon tetszik hogy ez tényleg típusra gyártott. Tehát minden ottvan és úgy ahogy kell.
Minőségre is igen jó . A disegne nem valami különleges inkább az elmegy kategória.bvagx csak én nem találtam tetszetőst -
gabor9991
őstag
Én a helyedben az [50 ezres gyári]t biztosan hanyagolnám és 30 ezret megtakarítva dobnék bele egy jász akkut vagy sct-t a kauffertől kevesebb mint féláron.
Enyémben a legolcsóbb 12-13 ezer forintos jász akku 6+ évet bírt és szintén egyik pillanatról a másikra minden előjel nélkül múlt ki. -
kcsa
veterán
Vallási kérdés ez is: van aki veszi a drágára árazott prémiumot és boldog hogy kihúz négy évet. Én meg veszem a legolcsóbb magyart, és szintén tök boldog vagyok, hogy elment négy évet
De arra ne számíts, hogy azért mert drága/prémium/Ford attól még elmegy megint 8 évet.
-
Jenne
őstag
Köszönöm mindenkinek...
Nem vagyok biztos most már semmiben.
Nem akarom szétoffolni a topikot, de egy tapasztalat talán belefér még.
Kollégám autója, Ford Mondeo 2.0 TDCi 2013-as, egy Varta Silver Dynamic akku volt benne, az eredeti gyárilag adott akkut azt cserélte 2022 februárban a Vartára (majdnem 9 évet elment a gyárilag adott akkuval) . A Varta az 1 év és 6 hónap után (szinte napra másfél év) megadta magát. Szó szerint az volt, hogy elmentek bevásárolni vasárnap délután, majd a vásárlás végeztével bepakoltak az autóba és nem indult. Bikakábele az nem volt, de bebikázták haverral, hazaérve feltette akkutöltőre a garázsban, másnap reggel munkába indulva kicsit nehezen, de beindult, de napközben már nem. Munkája során sokat jár vidékre, hosszabb utak naponta, így azt sem lehet mondani, hogy napi sok rövid indítgatás miatt ...és másfél elteltével?Az autó töltése rendben van, hibátlan.
Pécsi lévén Pécsen a Siklósi úti BETTO Kft.-nél vette anno azt a Vartát, ott is tették be az autóba, szakszerűen. Visszavitte, céges autóval persze, ott kiderült, hogy cellazárlatos vagy fenékzárlatos. 12 hónap a garancia, ami már persze lejárt, ez miatt már nem tudnak mit tenni. Tök udvariasak voltak és kedvesek egyébként, de nincs mit tenni vegyen egy újat...
Ment bele a Ford akku a Ford-FX-nél vett egyet. Nem olcsók...sajnos.
Na szóval most tartok ott, hogy akkor mit? BannerVarta
Vagy maradjon a drága Ford SLI? -
-
Az akkumulátor nyáron megy tönkre, de télen veszed észre.
Utazgatás közben amikor elég folyamatos a töltés, nem lesz bajod.
Majd az első hideg napokon, amikor nem indul a motor, kell vásárolni.Az akku kapitulációjának nem lesz sok előjele. Tegnap még indult rendesen, ma már nem.
Ha van start kábeled, azért rakd be az autóba.Az akkumulátorok általában 5-7 évet bírnak ki. Utána már minden nap ajándék.
Mindenképpen ezüst akkumulátorral kell pótolni. Az intelligens töltőrendszer ehhez van optimalizálva. Nagyobb kapacitásút, ha van hely rakhatsz bele, de nem fog feltétlenül hosszabb ideig használható maradni.Én nem cserélném még ebben az állapotban.
-
Jenne
őstag
válasz
radi8tor #42723 üzenetére
Hmmm...
Rákérdeztem mert érdekelt a szakember válasza.
Annyit mondott, hogy Ő a maga részéről nem cserélné most, de az akkuk azok olyanok, hogy egyik napról a másikra meghalnak, és akár két indítás között is. Addig indult, leállok a boltnál és utána meg már nem indul csak egy kattanás és vége.
Na most ebből mit gondoljak?
Ezért kérdeztem itt Tőletek.
Szomszédom és egyben jóbarátom járt úgy tavaly nyáron, hogy beutazták a családdal az országot 10 nap alatt, 2 gyerekkel. Este leálltak az autóval, Skoda Octvia és másnap reggel nem indult az autó, kattanás és elhalványultak a lámpák a műszerfalon. Banner akku, pont 2 éves és 4 napos volt, így garancia már nem érvényes. Az ország másik csücskében voltak, így Autóklub gyorssegély szolgálat lett belőle jobb nem lévén. Autóklub tagok nem voltak, kiszállás díja így 14 ezer pénz plusz ÁFA volt és egy új akkut is hoztak ami plusz még 29 ezer lett ki/és beszereléssel. Szóval ki gondolná, hogy egy 2 éves(!) akku egyik indítás után megadja magát végleg. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Még egy picit akkus téma.
Régebben már kérdeztem, de most elvittem az egyik helyi autóvillamossági műhelybe az autót, megméretni az akkut...ott biztosan értenek hozzá.
Terhelésen mérve (motor nem járt, fogyasztó nem volt bekapcsolva) 500 A-re kérdezett a műszer. Ekkor mutatott a műszer kijelzője 81%-ot. Ford Silver-Calcium akku, 60Ah/590A amit mértünk és ez az akku most lett 8 éves. Tehát ezen mérés szerint 500A 81%-a az 400A ami még benne van.
Ez még mennyire használható? Elmegy még egy ideig, vállaljam vele a nyári utazgatásokat, vagy kezdjek körbenézni és venni egy újat?
Már arra is gondoltam, hogy veszek egy újat, elteszem a garázsba, időnként (havonta-kéthavonta) ráteszem töltőre. Ultimate Speed LIDL-s töltő, mikroprocesszoros vezérlésű, és ha elérte az akku a teljes feltöltöttséget, akkor ez a töltő átvált fenntartó/csepp töltésre, ekkor 13.2 V-on tartja az akku feszt.
Mit tanácsoltok? -
Ford Focus II-eshez (2007) milyen üléshuzatot érdemes venni, ha csak a tisztén tartása cél? Persze, könnyen tisztítható és ne túl meleg legyen.
-
troll81
addikt
Hogy bolhaszza volna le magát a Ford amikor a szervíz nyílást kihagyta a focusbol
-
jani0114
tag
Sziasztok!
Volt egy problémám az megoldódott, most ezeket írta a diagnosztika:P1103 Légtömegáram érzékelő tartományban de magasabb a vártnál
szakadt
P 0299 Turbo/szuper töltő alacsony nyomás
szakadt
P2138 Fojtószelep/Pedál helyzetérzékelő/kapcsoló D/E feszültség korreláció szakadtHogy lehet ezeket (házilag) kijavítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest