Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz King Unique #40531 üzenetére

    Ez igaz, de azokhoz meg Windows-telepítő kell, meg mindenféle gyanús eredetű és jogi státuszú Hirens meg PE cucc, amiket esetleg már sok éve nem fejlesztenek. Ezekben én nem annyira bízok.

    Mert azért érzed, hogy milyen kétes módszer, hogy Windows telepítőnél, franc tudj amilyen stádiumban Shift+F10+Ctrl+Win-ASDF+PrnScr+egérgörgő + orroddal nyomod az Esc-et is módszerrel előhozni szintén nem egy felhasználóbarát parancssoros toolt (ha egyáltalán előjön, és nem rosszkor nyomja a kedves user), amiben megint csak azt csinálhatsz, amit a MS megengedett.

    Egyébként GParted-nek sem vagyok akkora híve, mert szerintem lassú, meg néha nem csinálja meg bug miatt elsőre, nem gyakran, de futottam bele. Terminálban sokkal jobb a sudo fdisk vagy a menüvel rendelkező, némileg felhasználóbarátabb sudo cfdisk. Ezekkel még sose volt, hogy valamit is nem tudtam volna megoldani.

    Egyébként kéne egy megbízható Live Windows disztrót csinálni valami cégnek, hivatalos verziót, amiben mindenre mellékelnek grafikus toolt, hogy felhasználóbarát módon meg lehessen oldani ezeket a gondokat, mindenféle újraparticionálás, SMART ellenőrzés, secure erase, TRIM, víruskeresés, beragadt, törölhetetlen fájlok, mappák törlése, stb.. Tehát mint a Hirens, csak sokkal professzionálisabb és hivatalos formában, ami nem warez, és nem tartalmaz crackelő/hackelő programokat. Még akkor is, ha emiatt drága, fizetős, de legalább mégis elérhető lenne, akinek nincs pénze rá, az meg úgyis lewarezolja. Szerintem erre óriási piaci igény lenne, amit az MS nem elégít ki, a Linux igen, de az a legtöbb embernek továbbra is elérhetetlen technobla-bla, amit nem hajlandóak használni.

Új hozzászólás Aktív témák