Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz ubyegon2 #14361 üzenetére

    Nem értek egyet. Ezek a beállítások, amikről itt vagy az ide linkelt cikkekben szó van, szerintem sokkal inkább optimalizációk, mintsem kötelezettségek.
    Ha csak úgy összehajítja valaki a gépét, mint ha a legyek hordták volna neki össze, valószínűleg akkor is jobb lesz az eredmény, mikor HDD helyett SSD-ről fut az OS (hacsak nem nagyon régi és/vagy ismerten hibás szériákba/verziókba nyúl, pl. egy SATA2-es Jmicron vezérlős SSD Windows XP-vel :))).
    Lehetne még gyorsabb? Talán, de HDD-től lassabb ritkán lesz.
    Lehetne hosszabb a várható élettartama? Talán, de valószínűleg feleslegesen.
    Ugyanígy, ha valaki túlbuzgó és MINDENT megcsinál, amit csak olvas valahol, akkor is lehet rosszabb, mint ha sohasem piszkált volna semmit specifikusan amiatt, hogy SSD van a gépben. Na meg akár mennyi tesztet olvasgat vásárlás előtt, és hiába van értelmesen beállítva minden, mindig történhetnek fura dolgok (nem csak SSD-vel, hanem bármi hard/soft-ware elemmel/kombinációval a rendszerben).

    Visszatérve az eredeti kérdésre, én kihagynám a 840 EVO-t és keresnék inkább egy MLC-s SSD-t. Ha a 840 PRO ~20% felára sok, akkor ott van a kettő közt az OCZ Vector.

    Ezzel kapcsolatban jut még eszembe, hogy a Samsung vajon miért nem SLC módra gyúrta ki a 3D NAND-ot? Nekem szerintem jobban tetszene, ha kisebb csíkszélességen készülne, de SLC módban menne. Tartósság szempontjából hasonló lehetne, viszont talán gyorsabb. Talán ettől már elég érdekes lett volna a 850 Pro, hogy kíváncsiságból kicseréljem a 840 Pro-t.
    Az EVO-ban felőlem mehetne MLC vagy TLC módban. Pontosabban az is érdekes ajánlat lenne, ha nagyon olcsón adnák (kis csíkszélességű TLC 3DNAND piszok olcsón, nagy kiszerelésekben leváltani a WD Red féle HDD-ket).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák