Új hozzászólás Aktív témák

  • Tenet (2020)

    Én azt hittem ez valami kibogozhatatlanul bonyolult retTENET lesz, de nem. Habár azért kétszer is megnéztem, biztos ami biztos, szóval reTENET is volt. ;] Szerintem ezen a filmen az is jól tud szórakozni, aki semmit sem ért vagy nem akar érteni belőle, mert egyszerűen annyira jók az akciójelenetek, a zene, az egész atmoszféra. Persze nekik meg kell várni a film legalább egyharmadát, ugyanis kb onnantól kezd elindulni a film, s úgy igazán a felétől lesz izgalmas.

    Maga a sztori igazából egész egyszerű, a koncepció és történetmesélés módja teszi bonyolulttá és érdekessé a filmet, mert nem lineáris a történet; és hiányosan, lassan adagolódik a sztori. Utóbbi miatt viszont szerintem kissé unalmas is az eleje, mert semmi nem tudunk, s csak vár az ember hogy mileszmá'. A film sajnos botegyszerű karaktereket tartalmaz, de az a helyzet, hogy ez nem igazán zavart, mert azzal voltam elfoglalva, hogy mi történik. A hangkeverés viszont kifejezetten rossz: az akciók közben össze-vissza megy a hangerő, valamikor a zene túl hangos, az effektek halkak; valamikor fordítva; valamikor mindkettő túl halk, stb. Nem igazán értem mi volt itt a cél. Pedig a zene amúgy zseniális.

    Így összességében egy 8/10-et megelőlegezek a filmnek. Olyan hozott, ami eddig nem volt, ezért mindenképp érdemes megnézni, s a gyengeségei ellenére szerintem maradandót alkotott Nolan.

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák