- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gmail
-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Ispy
veterán
válasz ígyvanferi #117286 üzenetére
Öreg? A feleségem 76-os, na ő öreg. Mi még csak korosodunk.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
gyuromoj
veterán
A Space Jam egészen más témájú folytatást is kaphatott volna
M. Night Shyamalan elárulta, hány év telt el A sebezhetetlen és az Üveg eseményei között
Kiderült, milyen ellenfelet kap Will Smith és Martin Lawrence a Bad Boys 3-ban
Hivatalos: Készül a Venom 2., de lesznek változásokPSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Viszlát #117298 üzenetére
nahát, csak nem egy nyetfixes, romantikus filmecske? ide vele!
de visszatérve a Roma-ra. mindent leírtál, azt gondolom, amit érdemes vele kapcsolatban, más irányból közelítenék.. azt is tudni kell, hogy csakis a kedvedért, a tiszteletedért ültem le és
nem nyomtam meg a stop-gombottekintettem meg ezt a fantasztikus, egészen döbbenetes alkotást.megpróbálom összefoglalni az elmúlt több mint két óra élményét, tényleg nagyon nehéz lesz hogy ne spoilerezzek, olyan mértékű fordulatok vannak a filmben, nem lesz egyszerű:
0:00 1970's, Mehiko. jobb módú fehér család, erősen félvér szolgalány. a lány elindul, kamera követi folyamatosan, kutyát simogat, megetet, kutyaszart felsöpör. ezzel elmegy nagyjából az első 10perc. tehát ezt így a rendező letudja, mégis, hogy megalapozza a mexikói helyi hangulatot, érezzük át.
0:15 a lány a házban mosogat. a lánya házban takarít, a lány a gyermekeket pesztrálja. autók jönnek mennek udvaron ki/be, utcán, van amelyik dudál is. néhány szót is szólnak egymáshoz, jelentéktelen script. eltelt a filmből ezzel 30 db perc. az ég egy adta világon semmi nem történik, de már a kritikus 20percemen legalább túl vagyok. nem baj, a film iszonyatosan jó, megírták, több helyen is, maradunk. majd ezután, majd meglátod, Tibi
00:30 szolgalányt felcsinálják (10perc, faszhelikopter és nézik egymást), aztán kutyaszart felsöpör, mozi hátsó sorban smárol (5 perc, 1 kameraállás) majd rájön hogy a szexnek lett következménye.
ezt követ egy össznépi mulatság és egy random erdőtűz, de semmi komolyabb, csak hogy legyen mit mutatni 10percig ismét. már bőven túlléptük az egy óra runtime-ot, de még mindig jajj de lassan hömpölyög ez a csoda
1:15 szolgalánynak nagy a hasa, ide mászkál, oda mászkál, ezt lát, azt lát a környező kis világából, embereket az utcán, ilyesmi, viszont összefut az apával: gyerek nem kell neki, itt mondjuk elindul egy drámai szál - na végre valami kézzel fogható dolog.
1.30 népi felkelések, kisebb utca harcok, pisztolylövések, de semmi '56-os budapesti súlyú történéseket ne gondoljuk, köze nincs ahhoz... ha legalább lenne, de nincs. de mi ettől is elájulhatunk, lélegzetvisszafojtó az egész
1:40 a szolgalány megszül, szerencsétlenül. - ez a nagyjából tetőpontja, mert egyrészt tényleg szomorú - másrészt basszus, már eltelt a film 80%-a.. megijedtem
1:45 a film legeslegvégén még kimennek fürödni a tengerpartra. majdnem tragikusan végződik a tengerparti lubickolás, de közben rádöbben - és itt a lényeg - nem is akart ő megszületni.. már mint a gyerkőc. de ezzel 25 percig elvont a stáb, bruttó két kamerapozícióban
2:05 a záróképsorban kutyaszart söpör és folytatja az addigi életét.
end.
na most ettől az alkotástól van jelenleg elájulva a fél nyetfix, netes kritkus huszárok és -állítólag- néhány jegyzett európai filmszemle. a nyetfix legújabb exclusive gyöngyszeme, melyet írják, vétek kihagyni..
mennyire művészi és tisztelgő alkotás - kedvencem a látványos lépcsőjelenet, amikor 1 percen keresztül mutatják, ahogy lejön egy lépcsőn a két szolga. na most egy perc egy filmben nagyon sok tud lenni, főleg ha így kezdődik, és így végződik.. hihetetlen tehetség kell ehhez is
egyébként meg én értem, hogy ez egy drámai helyi korszak volt, értem, hogy a nagyjából kilátástalan bennszülött csajnak sok esélye nincs egy boldog élethez, de.. nem tudom
én azt mondom, talán mégis túlélhető a film kihagyása. főleg azoknak, akik hozzám hasonlóan írtóznak a tipkus '80-as évekbeli elborult, kult magyar filmektől. na azok pont ilyenek. tizen percig mutatni a nagy semmit, snitt, majd ismét ugyanez, csak más szereplőkkel, más helyszínen.. nekem ez a mozi halála#értékelés
[ Módosította: vond ]
-
Arcképgyáros
-
brownus
veterán
válasz Tibiajax #117310 üzenetére
a képekről ez jutott eszembe: liba :d
nemtom, most elbizonytalanítottál jól, mert meg akartam nézni, viszlát annyira dicsérte, de te meg lehúztad, asszem kihagyom... majd eccer...
a kutyaszarról meg ez jutott eszembe: kutyák
cicákez rohadt SOK!!! mennyi szar, kaja és macskaalom!?!?!?!
cukiság reakció (bazmeg) Házi kedvencünk a macska S01E02 (hun)
én olyan adót vetnék ki a házikedvenc tartókra, hogy ihajj....
sok nyugger nyanya is, tart három dögöt otthon, rángatják a nyakörvet, szegény kutyák, ez állatkínzás...
és nem csak a nyuggerek, fiatalok is csak azért tartanak állatot otthon mert nincs más akitól egy kis simit/szeretet "lophatnának"...
sry, de tele a város szarral, ahol dolgozom az aradi utca környéke, csak úgy hívjuk az utcát, hogy: szaradi
[ Szerkesztve ]
-
-
brownus
veterán
-
Viszlát
addikt
válasz Tibiajax #117310 üzenetére
azt is tudni kell, hogy csakis a kedvedért, a tiszteletedért ültem le
Ezt mondjuk fel nem foghatom miért tetted, számomra teljesen egyértelmű volt - és hangot is adtam neki -, hogy ez nem a te filmed.
főleg azoknak, akik hozzám hasonlóan írtóznak a tipkus '80-as évekbeli elborult, kult magyar filmektől.
Magam sem kedvelem az elborult magyar filmeket, a Roma-nak azonban köze sincs ezekhez. Ha mindenáron hasonló magyar filmet akarnék felhozni, akkor Pálfi Hukkléja jutna eszembe.
a nyetfix legújabb exclusive gyöngyszeme, melyet írják, vétek kihagyni..
Csak disztribútor a Netflix ezesetben, de ez igazából lényegtelen ha az emberben nincs kicsinyes ellenszenv a szolgáltató iránt.
Egyébként pedig szégyelld magad, rutinos vén rókaként így nélkülözni a spoiler funkciót, meggyőződésem, hogy szándékosan tetted (írtam modkerbe, remélhetőleg rövidesen felébred egy moderátor és korrigál). Legközelebb talán érdemes lesz aludnod az élményre egyet, hogy ne indulatból és gúnnyal átitatva írj egy számodra nem pozitív filmről.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
atike
nagyúr
Mark Hamill - Episode IX trailers erre
(Twitter link)
-
atike
nagyúr
Jön a Barbie film Margot Robbie-val...
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Viszlát #117316 üzenetére
nézd. egyértelműen utaltál rá, hogy ezt a filmet nem nekem forgatták le, ez tény.
ugyanakkor meg kell értened, nekem ez most egy magas labda is volt egyben, kihívást láttam benne, hogy egy film, amiről ennyire szépeket írsz, ennyire mélyen hatott rád.... hát csak nem lehet sz*r
úgy voltam vele, ezt most én is megtekintem, aztán majd írok.. arra nem számítottam csak, hogy egy ennyire hihetetlenül gyenge művel fogom eltölteni a moziestémet
de tudod mit, mindent lehet orvosolni, ma este megnézem a Dudavadászokat, , mert egyszerűen muszáj visszaterelnem magam a vidámság és kikapcsolódás ösvényére -
Realradical
őstag
Ezt konkrétan támogatnám kickstarten [link]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
gyuromoj
veterán
Marvel Kapitány - kiderült egy nagyon fontos dolog a főhősről (SPOILER ALERT)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A Brexit filmet látta már valaki? Elérhető bárhol?
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
gyáliSanyi
őstag
Hellboy magyar előzetes.
Szerintem jól néz ki így trailer alapján!Live poor, die rich.
-
sixpak
nagyúr
Inside Llewyn Davis (2013)
Hibátlan.
Kiváló hangulat, remek képek, jó zenék, érdekes karakterek.
A Walk the Line óta nem láttam ennyire jó filmet ebben a műfajban.10/10
#értékelés
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
vond
MODERÁTOR
válasz sixpak #117329 üzenetére
"A Walk the Line óta nem láttam ennyire jó filmet ebben a műfajban."
Akkor fel is véstem maganak. Köszi!(#117298) Viszlát: Ezt is. Köszi!
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
Peterhappy
őstag
Legalabb a masodik reszben osszeereszthetik Venommal, sot egy jelenet erejeig kez a kezben beugorhatnak a Deadpool 4 kinai piacos valtozataba...
Bar ezen nem lepodtem meg,. Adja magat, elvegre gyerek szuperhos volna vagy mi. Szerintem tomegesen lepik majd el a gyerekek a mozit. Es csak remelni tudom, hogy nem fogjak egyesek veszelyes mertekben tultolni az "en is lehetek szuperhos" jatekot...
[ Szerkesztve ]
-
-
Viszlát
addikt
válasz Viszlát #117338 üzenetére
Egyébként érdemes megnézni, remekül összefoglalja, hogy mi zajlott le a szavazás előtt. Nyilván dramatizált bemutatása az eseményeknek, de a lényeg benne van, az esszenciájának pedig nem csak a britekre nézve van tanulsága.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz sixpak #117329 üzenetére
Biztos én láttam rosszkor, nekem a Coenék kevés nem tetsző produkciója közül volt az egyik.
.Azt hiszem nem szeretem az olyan lúzer karaktereket, akikkel sehogyan sem tudok azonosulni A Walk The Line más tészta.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
vond
MODERÁTOR
A Vice és a Green Book mikor lesz nézhető idehaza?
Lustavagyokrákeresniháthatudjavalakifejbőlköszi!VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Bad Pritt
félisten
Egészen rendkívüli manapság, hogy az Aquaman-ben mennyi mindenhez nem használtak digitális effekteket (mondjuk van pár wtf, Mera keze pl az izzadságkiszívós jelenetben, biztos épp nem ért rá ), ezért mindenképp respectet érdemel, kár, hogy a sztori nem nőtt fel a látványhoz.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
brownus
veterán
https://filmbuzi.hu/archives/2019/01/10/stellan-skarsgard-lesz-a-dune-gonosza/
https://filmbuzi.hu/archives/2019/01/10/io-elozetes-a-fold-mergezo/, remélem nem cseszik el
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
válasz brownus #117346 üzenetére
Jó lesz így első ránézésre...
Komolyan mondom, hogy ha a Netflix egy picit rámenne a lokalizációra - nyilván kis hazánkban főleg de úgy nagy általában is - akkor elég komoly vetélytársa lenne a "hagyományos" filmiparnak. A saját gyártású filmjeik - amikkel találkoztam legalábbis - egyre jobbak...
-
Black Mirror: Bandersnatch (2018)
Komolyan, erről itt egy szó sem esett?
Igazi mindfuck film... vagyis, ez nem film. Netflixen kell(ene)
megnéznivégigvinni, mivel interaktív, s sokféle kimenetele lehet.#értékelés
Make Asia Great Again!
-
veterán
válasz lezso6 #117348 üzenetére
Sorozatos topicban esett rola szo.
Egyebkent meg a mai napig nincs hozza magyar felirat , gondolom ezert sem lattak meg sokan . Pl en is arra varok.
Na meg az elmenybol elvesz ,hogy csak masfel ora a sorozat ,holott lehetne 4h30m is ,ha interaktivban nezned.[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
Velvet Buzzsaw | Official Trailer [HD] | Netflix
IO | Official Trailer [HD] | Netflix (Tibi, tessék egy scifi )
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Lexus, Toyota topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest