-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vismajor01
addikt
Félelmetesen jó, folyamatosan képes fenntartani a figyelmet, ügyesen egyensúlyozik a realitás és a képzelet határán. Szinészek nagyon jók, karakterek nagyon jók. Csak eredeti hanggal érdemes!
Személyes tapasztalat miatt hatalmas hatással volt rám a film, ezért 10/10, de szerintem akinek nincsenek ilyen tapasztalatai/emlékei akkor is egy nagyon érdekes film.
#értékelés
[ Módosította: vond ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Bad Pritt
félisten
válasz Viszlát #117786 üzenetére
Én tök szívesen beszélgetek bárkivel a Black Pantherről, de nem ebben a topikban. Minden tisztelettel mindenki felé, de most pl a Roma-val kapcsolatban Tibi egymaga termelt annyi kommentet az elmúlt időszakban, mint mindenki más összesen, ez elég ironikus szerintem, a Black Pantherről sem tudtunk anno értelmes diskurzust kialakítani.
Amúgy az Oscarral nem szeretnék foglalkozni, túl negatív véleményem van az egész intézménnyel kapcsolatban, de a párduc jelölései főleg 3 dologra vezethetőek vissza: egyrészt a filmen kívül álló ok, hogy az Akadémia igyekszik visszaszerezni a csökkenő nézőszámot és ehhez a figyelembe vett szentháromságot (népszerű, jó vagy sikeres filmet díjazzunk-e?) igyekeznek kicsit az első irányába tolni. Ez szerintem addig nem is baj, amíg a másik két állítás is igaz a jelölt filmekre, márpedig a párduc jó és még inkább sikeres film is, nem csak népszerű.
A másik, hogy tényleg pokolian népszerű, ismert és elismert film, az USA-ban könnyen lehet, hogy olyan kultstátusz fogja övezni, mint az első Spider-Mant, Iron Mant, Dark Knight-ot. Mindenki látta, mindenki beszélt róla (és a zenéjéről) és ami még fontosabb: tetszett az embereknek. Sikerült egy Marvel filmhez képest komolyabb témát úgy csomagolni, hogy élvezze a néző, pedig összesen 5p játékidőnyi időre voltunk az amerikai kontinensen.
Ha már kontinens: talán az egyetlen hollywood-i alkotás, ami mérhető box office eredménnyel rendelkezik Afrikából: ha csak Dél-Afrikát nézzük majdnem 10 milliót hozott, ez egy random új generációs SW film kétszerese az Infinity War sincs a közelében, ahogy más sem. A témája (segítsünk-e, ha megtehetjük, királydráma, kidobott pária fiú) univerzális, könnyű vele azonosulni, a körítés pedig elsőrangú, ez nem az én véleményem, angolszász és afrikai hozzáértőbb kutatók dicsérték a néprajzot és megvalósítást, nem lett elaprózva.
A harmadik pedig nem objektív, de egyszerű: egy jó film, jó helyen és időben, csak ebből mi vajmi keveset érzékelünk itt a Balkánon. Black Lives Matter még nagyban pörgött egy éve, okosan nem lovagolták meg, de érezhető volt, hogy a film témája harmonizálni fog ezzel a vonallal. Pont annyira volt giccses és manipulatív, amennyire még befogadható és önálló filmként működött. Ha mondani kéne az elmúlt 10 év poszt-Dark Knight időszakából képregényfilmet, ami jelölésre (és nem díjra) érdemes lehet, biztos helye lenne bármelyik évben, de érzésem szerint most az időszerűség és talán a gyengébb év miatt van a jelöltek között. Szerintem nem fog díjat nyerni, max a betétdalt húzza be Kendrick, de maga a jelölés is szimbolikus jelentőségű, illetve az Oscar reklámértékét növeli.[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
sixpak
nagyúr
válasz Tibiajax #117790 üzenetére
Semmi gond nincs ezzel, valóban kell hozzá a megfelelő hangulat, amely nálam 2 héttel azután jött elő, hogy itt a topikban felmerült a film címe, addig csak kerülgettem.
Viszlát: a mozis képek tényleg zseniálisak, de 20 másikat is tudnék kapásból sorolni, ami legalább ennyire pazar.
Perempe: csekkolom, köszi.
Itt egy írás a 4-ről.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Viszlát
addikt
válasz Bad Pritt #117804 üzenetére
Nem akartalak semmibe belerángatni, tényleg csak rémlett, hogy mélyebben beleástad magad a film körüli dolgokba.
Az biztos, hogy az origó mind a film, mind a díj szempontjából nem mifelénk van, hanem a tengerentúlon. Negyediknek annyit tennék még hozzá, hogy a legjobb film kategória a producerekről szól, akiknél a presztízs talán minden más kategóriánál fontosabb.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Fitzgerald
veterán
Green Book - 10/10
Ez az utóbbi évek egyik legjobb filmje. Mortensen is, Mahershala Ali is hatalmasat alakítanak, ha nem kapnak oszkárt, akkor felrobbantom az ojjjektumot.
-
atike
nagyúr
-
k-adi
nagyúr
válasz Viszlát #117786 üzenetére
Gyakorlatilag bármely filmről legyen szó, elég szavazat az akadémiai tagoktól, ennyi szükséges.
Tehát akkor ha van elég szavazat a NAGYRATISZTELT akadémiai tagoktól pl az emoji movie-ra ami mint tudjuk milyen..., akkor az OK?
Egy díj képvisel valamit.
Citrom díj, málna díj, stb..Az OSCAR díjnak MINŐSÉGET kéne képviselnie.
És itt jön a képbe, hogy "akadémiai tagok szavazata, blablaba és arra voksoknak amire akarnak, mert ONLY OPINION"... de végülis azért mégis kéne lennie egy minőségi határnak.Sajnos olyan korban élünk amikor az akadémia magára gondol és úgy voksol hogy nekik jó legyen. Bár lehet korábban is így volt, de nekem csak az utobbi időben tűnt ez fel. Ennek ellenére, bológatni hogy ez így OK nagy baromság és elég vicces látni a vergődésed a kommenteidben.
szerk: azt azért hozzátenném, hogy nem veled hanem az akadémiával van a gond... az emberek fejében az oscar díj egy minőségi elismerés a filmnek (és pont emiatt ennek tudatában kéne szavazni) ugyanúgy mint pl. a zeneiparban a Grammy-díj
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz k-adi #117811 üzenetére
Az OSCAR díjnak MINŐSÉGET kéne képviselnie.
Ki szerint? Szerinted? Vagy honnan jön ez az elképzelés? De tegyük fel így van, mégis ki fogja megszabni mi a minőség? Te? Én? Vagy ne adj Isten annak a szervezetnek a meghívott tagjai, akik alapították a díjat?
Nem tudom mikor láttál te engem bólogatni, vagy az Akadémia működését éltetni. Tőled is ugyanazt tudom kérni, hogy másold ide bármelyik korábbi hozzászólásomból, ha ilyet tettem.
az emberek fejében az oscar díj egy minőségi elismerés a filmnek
Az lehet, hogy az emberek fejében ez van, de ez nagyon fals elgondolás. Szakmai elismerés az OK, de ez is csak akkor ha tisztában vagyunk azzal, hogy nem fedi le az egész szakmát és nem reprezentálja a globális filmes szakma véleményét, az emberekét meg végképp nem. De nem is célja. Nekem úgy tűnik, hogy az emberek nagy része összekeveri egy magánszervezet működését a parlamenttel, a demokratikus berendezkedés álomképével, hogy mi választottuk őket és azért vannak ott, hogy azt csinálják amit mi szeretnénk.
Vicces, hogy a Grammy díjjal jössz, hiszen a Recording Academy és a díjuk pontosan ugyanúgy működik mint az Academy of Motion Picture Arts and Sciences és az Oscar díj. Meghívott tagság szakmabeliekből adott szakmai előélet megléte esetén, szigorú szabályok a nevezés feltételeire, a szavazás menetére, stb. Lady Gaga-nak van vagy fél tucat Grammy-je, de számomra visszataszító, igénytelen és zenének sem nevezném azt amit produkál. Akkor most szar a Grammy és a Recording Academy komplett idióták gyülekezete? Nyilván nem, tudomásul veszem, hogy ők úgy gondolták, ők meg magasról tesznek arra, hogy én mit gondolok. De olyat ostobaságot nem fogok leírni soha, hogy Lady Gaga nem érdemel Grammy-t, mert közöm sincs a szervezethez és nem vagyok szavazati joggal rendelkező tag. De még ha az is lennék, akkor is lenne egy szavazatom a kérdésben és ha a többség mégis úgy dönt, hogy márpedig ő nyer, akkor minden kétséget kizáróan meg is érdemli a Grammy-t.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Met
nagyúr
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Viszlát #117812 üzenetére
es hosszu tavon nem is mindig a legtobb oscart elnyert film lesz ami erdekes marad
ettol fuggetlenul pl a Mad Max: Fury roadot is jeloltek par eve a legjobb filmre, es abban is kb ket oraig csak autot vezettek a sivatagban sot tavaly egy zsenialisan jo horrort is jeloltek a legjobb film dijra (Get out).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Viszlát
addikt
válasz proci985 #117818 üzenetére
Az a nagy büdös igazság, hogy az embereknek akik a maguk értékítéletét kívánják viszontlátni ezeknél a díjazásoknál és minden más szar/baromság/propaganda/stb, teljesen mindegy, hogy milyen jelöltek vannak.
Ott van ugye a People's Choice Awards, kézenfekvő lenne, hogy az internetet kihasználva korlátok és határok nélkül szavazhasson a nép, de ha jól tudom, talán egy év volt ilyen, aztán számomra érthetetlen módon visszatértek a statisztikákhoz, közvéleménykutatásos analízisosdihoz. Pedig mennyi ideig tartana összedobni egy telefonos appot, rögtön lenne milliárdos szavazóbázis, első kör szűkítés, második kör kiválasztás. Csak ugye a PCA sem független már, mögötte egy médiabirodalom, érdekek, politika, miegymás egyből. 22-es csapdája ez, mert ha nem karolja fel egy világszerte ismert szervezet, akkor a kutya sem fog vele foglalkozni, ha meg felkarolja, akkor egyből közbeszól a pénz ésatöbbi.
Persze akkor is menne a sírás az eredményen, hogy miért az aktuális Disney Marvel produkció nyer.
(#117819) Tibiajax: jahogy, nem tudtam, hogy bátorság kérdése butaságot írni.
-
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Nem találtam ennél megfelelőbb topikot filmajánlásra.
Hasonló filmet szeretnék, mint a Social Network, ebből a szempontól:
múlthéten megnéztem, és azóta minden időmben programozok, rendesen bemotivált.
Szóval valami olyan filmet keresek, amin megjelenik a szorgalom okozta siker, hírnév. Ahol megtérül a befektetett munka. + előny, ha szakmán belül marad, az még nagyobb motivációs pluszt eredményezne.Előre is köszönöm annak, aki tud tippet adni
Próbáltam similar movie ajánlókat, de azok nagyrészt nem ezt a jellemzőjét ragadták ki a filmnek, így mást ajánlottak.
Esetleg "The Internship? "[ Szerkesztve ]
-
hhenry
őstag
Na én is kipipáltam a venomot nehezen vettem rámagam de megére szerintem abszolút jó lett. Ajánlom
-
Pitterix
őstag
Yong-eui-ja (2013)---Koreai rulett
Bourne filmhez hasonló koreai alkotás egész nézhető kivitelben.
Ha az önjavító kocsik nem lettek volna benne, még akár jobb is lehetett volna Jason kalandjainál.6,5\10
#értékelés[ Módosította: vond ]
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
MATEO6600
őstag
-
gyuromoj
veterán
-
MATEO6600
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek, valszeg ezek a sorozatok lesznek amikre gondolok
-
Cs1csó
félisten
-
Viszlát
addikt
válasz MATEO6600 #117821 üzenetére
Pár éve láttam egy rövidfilmet, hasonló téma, bár inkább dokumentumfilm mint dramatizált biográfia: Ctrl+Alt+Compete.
Ha kivesszük az IT-t a képletből, akkor: The Pursuit of Happyness (szorgalom), Jerry McGuire (sport), Erin Brockovich (jog) , Rudy (sport), Moneyball (sport), Hidden Figures (matematika), The Man Who Knew Infinity (matematika), The Theory of Everything (Stephen Hawking), The Rainmaker (jog).
Elsőre ennyi ugrik be. A tisztánlátás miatt, ezek egyike sem antiszociális seggfejekről szól, mint Zuckerberg vagy Jobs, nem a siker a minden az üzenetük. De inspirációnak tökéletesek és még tanulni is lehet belőlük.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Feleségemmel gondoltam nézünk valami vígjátékot, erre esett a választás.
Erre kaptunk valamit, ami minden csak nem vígjáték, hanem egy dráma, de 2 gyerek után sok jelenetnél felszisszentünk, hogy igen ismerős szitu.
A magyar címe (pszichoanyú ) meg nem tudom milyen képlettel jött ki, de aki ezt moziban nézte, az biztos pislogótt, mint hal a szatyorban
Btw jó film volt.
#értékelés
[ Módosította: vond ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
KaitouP
nagyúr
-
MATEO6600
őstag
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat!
Azt hiszem, lesz mit néznem, jó topikban tettem fel a kérdést! -
Viszlát
addikt
válasz ígyvanferi #117836 üzenetére
Azaz, köszi.
-
atike
nagyúr
Csillagok között
Anno nem írtam róla (csodálkozom is rajta )... Újranézve is ugyanaz a véleményem, mint anno a moziban volt - wow! Bár néhol picit nyomasztó talán, de valami félelmetesen eltalált kb mindent. Bejön a sztori is, a képi világ, a szereplők, a zenék... Bár sok ilyen film lenne még! Végig leköt és lebilincsel, teljesen magával ragad. Néhol tudományos, máshol meseszerű, de (számomra legalábbis) sehol nem volt túl sok. Gondolkodni aztán lehet rajta... Két dolog volt összesen ami nem tetszett - a fura kameraállás az űrhajó oldaláról ferdén előre nézve és meg nem mozdítva ("kicsit" retró hatása volt, meg nekem nagyon nem illett az amúgy szinte tökéletes látványvilághoz), a másik meg TARS megvalósítása, fizikai megjelenése... Biztos vagyok benne, hogy még újra fogom nézni nem is egyszer.
Nolan számomra a ma élő egyik legjobb rendező, és ha hozzáteszem hogy (itt is) ő az író is... Le a kalappal.
10/10
#értékelés[ Módosította: vond ]
-
sixpak
nagyúr
válasz atike #117841 üzenetére
Épp ma sikerült beszereznem a steelbook edition-t, hónapok óta vadásztam rá, de sehol nem lehet venni itthon, szerintem lejártak a forgalmazási jogok vagy passz....na mindegy, most már megvan, tényleg 10/10 a film, pedig már sokszor láttam.
Viktor: nekem bejön a robot is, ne kérdezd miért.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
PuMbA
titán
Hamarosan jön az Alita: Battle Angel. Christoph Waltz miatt nekem moziban nézős, az első ebben az évben
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz atike #117841 üzenetére
tervezem az újranézést, (meg az inceptionnak is)
az interstellarra kíváncsi vagyok, mert ezt moziban láttam régen még az arénában, mikor vetítették.
és felkúrtam magam a szereteten. de, mióta elolvastam simmons - endymion felemelkedését, és ugye ott a kapocs, a kapuk áthaladásának feltételea keresztség levetése vagy megtagadása ÉS a szeretet volt, hát, más megvilágításba helyezte a dolgokat. és Aenea volt maga a vírus....
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Xbox Series X|S
- LG V30 - vezércsel
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest