-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
MI: Fallout
Mi a franc ez? Mint ha agyon lenne szépiázva. Májkrém színű az egész film. Megnéztem két monitoron. meg projektoron is. Borzalmas. Nem világos, hogy a release ilyen (no1) vagy eleve a film lett ilyenre forgatva? -
törölt tag
válasz PuMbA #116310 üzenetére
Persze, persze, amúgy a fogalommal tisztában vagyok. Csak 1080p tartalom kapcsán, még nem jött szembe ilyen kódolású anyag, pedig, a címben is benne van. Én meg azokat vadászom.
Látni sem láttam ilyesmit, mármint HDR anyagot SDR-en játszva, hogy feltűnjön a bibi. Pedig látod, Te is rávágtad, hogy hol a hiba. Gondolom a stílusjegyek alapján ez egyértelmű.Én meg közben, komolyan besz.rtam, hogy tönkrement a projim ... Belenéztem a többi filmbe, és már azokat is ilyennek láttam. Sepiásnak, romlott májkrém színűnek Édes istenem, mit össze szenvedtem velük. Egyedül az Avengers volt normális, de az sem tetszett igazán. Persze, mert az összes színeltolást elállítgattam. Én marha, lőhetem be újra este.
Végül az asztali géppel hasonlítgattam össze. Ott is rossz volt, de a többi release meg nem, és akkor hatalmas kő esett le a szívemről. -
válasz PuMbA #116310 üzenetére
Egyébként van egyáltalán olyan kijelző, ami ténylegesen képes a HDR színterének megjelenítésére?
Make Asia Great Again!
-
törölt tag
-
madgie
titán
válasz lezso6 #116315 üzenetére
Nem a képernyő egészén szokott peak brightness lenni, általában apróbb részletekben. Mittomén sötét szobában bevág a kinti fény, ilyesmik.
Ami szép, meg jó, de a plazma ezt régen magától megoldotta (tudom, nem arra masterelték, nem ugyanaz).Szerintem a HDR, mint olyan csak és kizárólag OLED-en mutat jól, az LCD alkalmatlan ezekre az elvárásokra, míg zónákkal szórakoznak és nem pixelenként vezérelt a kimenet. Tudja a mostani 4K VA paneles tévém is, de akárhogy ügyeskedik, sose néz ki olyan jól a kép (karakterisztikája), mint az AMOLED-es szaros telefonon
-
Viszlát
addikt
válasz madgie #116316 üzenetére
Ne süllyedjünk már le a szakmai topicok szintjére, hogy csak az ultramegagiga a jó soktízezer dollárokért. Persze, hogy nem lesz olyan az eredmény mint OLED-en, de ettől még nem rossz az LCD-n, LED-en sem, az SDR-hez képest azokon is látványos a különbség.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
madgie
titán
válasz Viszlát #116318 üzenetére
Persze, látványos a különbség: sokkal szarabb mint az SDR. Kamuzik, próbálja kitalálni, kiizzadni magából a HDR-t, de hardveresen képtelen rá, szoftveresen meg béna a végeredmény (mert mondjuk - ahogy le is írtam - zónákkal próbál kompenzálni).
300 ezer forint volt múlt héten egy 55" LG OLED. Tavalyi modell. Az soktízezer dollár?
Ui: sokat dolgozok Log fájlokkal, HLG gamuttal, sajnos nem HDR megjelenítőn, tehát tudom, miről karattyolok. Nulla értelme van a HDR hajkurászásnak LCD-n, a mostani formájában.
-
Viszlát
addikt
válasz madgie #116319 üzenetére
Nem a szakmai hozzáértésedet kérdőjeleztem meg, eszem ágában sincs ilyet tenni, a sarkos végköveztetés azonban szúrja a szemem. Azt is el kell fogadjam ha neked béna a végeredmény, hétköznapi példát látva azonban egyetérteni nem tudok, szüleim például újranézték a 140ezres HDR képes tévéjükön a Planet Earth II-t és a Blue Planet II-t, mert még laikusként is tisztán látták a pozitív különbséget. Nyilván ehhez a felbontás is hozzátett, ám a HDR is.
A 300ezres OLED-hez viszont kérnék egy linket, mert az minimum egy százassal olcsóbb mint bárhol máshol amit eddig találtam.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
pohár
félisten
válasz Tibiajax #116321 üzenetére
Telekomnál a tavalyi B7-es LG OLED, de Black Friday alkalmából csak
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
madgie
titán
válasz Viszlát #116322 üzenetére
Sötétebb jeleneteknél zavarja a szemem, természetfilmeknél persze, hogy szép, ott főleg a tágabb gamut miatt színesebb-szagosabb a végeredmény. Akkor van bajom, ha normál moziról van szó, ott nem tud mit az 1000:1/3000:1 kontrasztú tévé a HDR szabván szerint elvárt kontraszttal. Olyankor sávokban, zónákban próbálja itt-ott visszavenni-feltekerni a fényerőt/kontrasztot, hogy jó legyen, aztán áááh... csúnya lesz.
Az analóg film és vetítés esetében sincs HDR (sőt, a kontraszt még kevesebb, mint az SDR-nél megszokott), ellenben a gamut közelebb áll a mostani HDR szabványhoz (mert jóval nagyobb, mint az sRGB).
Én csak erre mondtam, hogy talán felesleges ennyire nyomni a HDR-t, míg nem annyira elterjedt az OLED, mert azon futja ki magát. A 10 bit és a wide gamut jól megy az LCD-nek is, de a kontraszt az nem.
A 300 ezres OLED-et már megírták, fél napig annyi volt a Telekomnál pénteken. Vakaróztam erősen rajta, de egy éves a mostani tévénk, lóf@sznyi pénzt nem kapnék érte már eladáskor, sokat kéne megpótolni így marad az...
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
törölt tag
-
madgie
titán
válasz Viszlát #116322 üzenetére
Most is van “ócsótévé”, százezerért. Bár nem OLED, sőt, az okostévé mivolta is erőteljesen megkérdőjelezhető a hülye oprendszerének köszönhetően, de attól még 4K-t tud, meg csak egy Panasonic.
-
emiki6
veterán
válasz madgie #116324 üzenetére
Én sem fogok új monitort venni, amíg nem lesz valami oled jellegű occón. Mégegy sima ips-t én nem veszek, TN-t meg pláne.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
atike
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
-
atike
nagyúr
Venom "Rom-Com" trailer
Official.... Azaz a Sony csinálta... Készek...
-
Tibiajax
nagyúr
válasz gyuromoj #116335 üzenetére
nna, végre valami már.. punnyad itt a topic
Állításuk szerint nem rendeznek több szuperhősfilmet addig, amíg a Marvel fel nem kéri őket a Secret Wars Story megfilmesítésére
azért ez.. ha megcsinálnák a titkos háborút, az tényleg a csúcs lenne a képregény-adaptációkban.
fú, mennyit olvastam annak idején. onnan jött vissza a pókszövő is már fekete ruhában, jól emlékszem? -
Tibiajax
nagyúr
válasz Tibiajax #116341 üzenetére
folyt
ezek szerint tényleg annyira jó képregény?
igen, nagyon. emlékszem, sorban tűntek el a szuperhősök a Földről, az emberek nem értették. lassan de biztosan kezdték kirabolni az üzleteket, kezdett kialakulni a káosz. de a hősök sehol nem voltak. de ez csak mellékszál volt, a fő szál a több galaxissal távolabb dúló harcokról szólt, ahová teleportálással kerültek a maskarások. emlékszem, ott jelent meg a Túlontúli is. talán ő is szervezte meg ezt az egész bulit.. de már annyira rég volt : ) házi feladatok helyett olvastam még, jó régen.....ezért is vagyok most itt, és nem a Siemens-nél középvezető mondjuk, Hamburgban[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
válasz Tibiajax #116342 üzenetére
Secret Wars (2015 comic book)
Oldalt a main character(s)-nél említik CM-t.
Vagy ez nem az a sztori?[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Welcome to Marwen új trailer - ÉN még mindig várom.
Live-Die-Respawn
-
Viszlát
addikt
Az milyen, hogy a franciák csináltak egy remake-t a Perfetti Sconosciuti-ból Le Jeucímmel, másfél évvel az olasz eredeti megjelenése után? Még a forgatókönyv is ugyanaz, csak a színészek mások és persze franciául vartyognak benne. Fejvakarós szmájli.
-
Viszlát
addikt
válasz hoffman_ #116348 üzenetére
Ha itt is újraértelmezésről lenne szó, akkor most is megértő lennék, de én ilyet még nem pipáltam eleddig. Mármint, hogy az első 10 percébe belenézve, egy az egyben ugyanaz - csak franciául, francia színészekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest