-
IT café
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
válasz RetepNyaraB #117211 üzenetére
a blackmirror eredetileg angol sorozat, az első két vagy három évad. érezni is rajta az angolok szagát
pl. lásd malacbaszó.... szuper jó sorozat volt, aztán a netflixes se volt rossz, sőt... csak már nem tudott annyira extrémet nyújtani, nekem se.
(#117214) Ispy, jaja, ahogy mondod, ehhez OKOSnak kell lenni
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Bad Times at the El Royale - Na, ebből is kivágtam volna 40-50 percet, és akkor még jó is lehetett volna. Nem tudok mást írni, mint megannyi kritika: Meg volt benne a lehetőség, de ez egy feleslegesen túlnyújtott, ütemtelen alkotás lett, amit valamelyest megment a király hangulat, a gyönyörű fényképezés, és az ütős soundtrack. Kár érte, de azért olyan rossz nem volt. 6/10
#értékelés[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
brownus
veterán
-
Peterhappy
őstag
Túl a Children of Men-en.
Nagyon érdekes film volt. Ahogy néztem, sokan az egekbe magasztalták, sokan rettentően szidták - kicsit mindkét oldalt meg tudom érteni.
Én sajnos két darabban láttam, az első felét péntek éjjel (szombat hajnalban) kezdtem el (évente egyszer-kétszer, ha ilyenkor még ébren vagyok), így ennek megfelelően nem is igazán tudtam élvezni a filmet. A második fele jobbnak tűnt, de valószínűleg csak azért, mert sokkal kevésbé voltam fáradt.Összességében hiába nem túl hosszú film, néha van benne egy-két unalmasabbnak tetsző jelenet (amelyek nélkül viszont nem lenne a film az, ami). Az alaptörténet szerintem remek, több jelenet, vágás, vagy éppen kameramegoldás egészen brilliáns és egyedi; ha mást nem, már emiatt is megérte volna megnézni. És tetszett, hogy nagyon szépen kidolgozottak a hátterek, a díszletek. Festések-rajzok az épület falán, vagy ahogy elgurulnak pl. egy, az út mentén heverő roncs mellett - ezek alig pár másodpercig látszanak, mégis lerí, hogy nagyon sok energiát ölhettek ezekbe. Engem ezzel nagyon megnyertek.
Talán ha
, akkor hibátlan alkotásnak tartanám, de így is kiemelkedő mű - a maga nemében. Egyes jelenetei (főleg a hosszú, vágás nélküliek) pl.fél perccel hamarabb véget ér szerintem már-már filmtörténelmi jelentőségűek lehetnének.az első autós üldözéses, ahogy a főhős merengve áll a "háttérben" és hallgatja, ahogy az elhunyt gyermekéről beszélgetnek, a vége felé a hosszabb menekülés és leginkább a kvázi finálé, amikor kisétálnak az épületből)
És a stáblista alatt konstatáltam, hogy hiába a sok menekülés, a harcok, .a főhős egyetlen pillanatig sem ragadott fegyvert Igen különleges karaktere volt Michael Caine-nek, nekem nagyon tetszett, óriásit alakított, gyanítom, hogy nagyon élvezhette a szerepét.
9/10, minden kisebb hibája ellenére, számomra különleges filmcsemege volt.
#értékelés
[ Módosította: vond ]
-
Peterhappy
őstag
válasz Peterhappy #117255 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből.
EZ pl. az egyik, egészen parádés jelenet a filmből (hat perces, így értelemszerűen igencsak SPOILERES!!!).
-
brownus
veterán
2018 KÜLFÖLDI KULTFILMJEI (TOP 10)
láttam a fantomszálat, sztem is zseniális film, a tavalyi év egyik legjobbja. és a három plakátot is, szintén remekmű, rockwell alakítása szobrot érne..
a többit sajnos nem, volt miről nem is olvastam ezidáig, de megyek a magra, és pótolom. van pár érdekes.
-
Yodamest
veterán
A Leave No Trace nekem nagyon tetszett, majdnem nem néztem meg a sok negatív hsz után, amit porton stb helyeken látni róla, de valahogy éreztem, hogy nekem ez a téma feküdni fog. Teszem hozzá a Captain Fantastic is nagyon nagyon tetszett és hát témáját tekintve igencsak közel helyezkedik el egymáshoz a két film.
Szóval Ne hagyj nyomot:
Már ott sikerült tökéletesen beleélnem magam a filmbe, hogy már rögtön első képkockákon is kiütközik a gyönyörű fényképezés! A mohás, vizes erdő hangulata durván átjött a szobába, szinte éreztem a friss nedves erdő illatot. Az elmélyülést tovább erősítette az embertelen jó színészi játék: Ben Foster brutál jó volt a szerepben, de aki a filmet vitte az az eddig számomra ismeretlen Thomasin McKenzie volt! Ez a csaj gyerekek amit itt alakít, olyan szinten reálisak a reakciók, az apró kis izomrángások az arcán, egyszerűen valós érzést sugárzott az egész. Érdekes egyébként, hogy a filmben apja Tom-nak hívja, nem is értettem egy lánynak ki ad ilyen nevet és utólag értettem csak meg, amikor láttam, hogy a színésznő neve Thomasin. Apró, de frappáns kis fícsör ez is.Nagyon életszagú volt az egész film, én totál át tudtam érezni a mondanivalót, a reakciókat. Ja ha már reakciók, tetszett, hogy nem ordibáltak egymással a szereplők, a konfliktusokat szépen nyugodtan egymás megértése(annak próbálása) által kezelték. Én is azt vallom, hogy értelmes felek között nincs helye az edény hajigálásnak, kiabálásnak, és a sok amcsi szutyok után, amikben a konfliktus kezelésnek a vázadobálás az egyetlen megoldása, jó volt látni végre egy filmet, igazán okos és emocionális szereplőkkel, értelmes konfliktus kezeléssel, tényleg igazán felüdítő érzés volt.
A záró jelenet is nagyon szép volt, elgondolkodtató, hogy vajon ki mit választana ilyen esetben. Aki érti ezt annak tényleg libabőrös érzés, aki meg nem érti az lepontozza a filmet mert csak annyit lát belőle, hogy "hát van egy hülye apa, a lánya meg megy vele mindenfelé". Sajnos vannak ilyenek, ez nem való mindenkinek, meg kell érni rá, pedig én sem vagyok idős, de valahogy mégis sikerült beleéreznem magam az egészbe.
Nálam simán egy 10/9 ez a film, nekem átjött, tudtam értékelni benne a fent említett dolgokat, amik nekem sokat jelentettek. A Captain Fantastic is remek film, kb ugyanez a story csak még jobban megcsinálva.
#értékelés
-
Tibiajax
nagyúr
válasz #48613632 #117250 üzenetére
köszi, Riddick, meg úgy cakkpakk vindízel nem igazán mozgatott meg soha
#117254 brownus köszi, lehet erre ránézek. de szóval, jobban vonzanak az egész estét matinék..Europa Report
hd,hun
először is köszi az ajánlást és a tippet. szinkronnal néztem végül, szerintem halál mindegy neki, hogy nézzük.
ez a tipikus egynek jóvót mozi, de abban elég jó. menjünk oda, nézzük meg, aztán basztassuk addig az idegen létformát, amíg egyesével mind megesz bennünket. okos, tanúságos kis film, hogyan ne viselkedjünk, ha egyszer bepofátlankodunk egy idegen helyre
6/10#értékelés
sokszor leírtam már, most is, imdb-pontozás -nálam- nagyon sokszor/szinte mindig stimm..
-
mayday00
őstag
Sziasztok. Venom végén a stáblista utáni jelenetben ki volt a faszi?
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
mayday00
őstag
válasz FollowTheORI #117262 üzenetére
Köszönöm 🙂
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz brownus #117251 üzenetére
Tudom, hogy angol, de nekem nem jött le a "hülye angolok, angol hülyék" érzés belőle, a felemlegetett pár rész kivételével.
Mai korunkra nagyin szépen reflektál még az a rész, amelyben az onlány rajzfilmfigura politikai szereplő lesz, majd a színész megunja a banánt, de az istenadta népnek inkább a show kell, mint az igazság Inkább a buta producerszag, izzadságszagú hű-de-extrém-ötleteink-vannak megvalósításban.
Sajnos túl okos és intelligens vagyok ehhez a sorozathoz. Nem lehetünk egyformák 💋117249 Ispy@ a Gattacca egy kis remekmű. Aztán elment az esze rendezőnknek sajnos.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #117264 üzenetére
Sajnálom a spoilert, nem illesztette be ez a tetű harmadjára sem...
Lejárt a szerkesztés"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
madgie
titán
válasz RetepNyaraB #117264 üzenetére
"Sajnos túl okos és intelligens vagyok ehhez a sorozathoz"
Azt hittem, már nem lehet tetézni a bugyutázást, tévedtem
-
Viszlát
addikt
Life Itself: jobbfajta romantikus dráma a This is Us sorozat írójától, ahhoz hasonló stílusban de azért lényegesen kevesebb pátosszal. Ügyesen adagolja a fejleményeket és a szokásostól eltérően egyáltalán nem idegesítő a több idősíkon zajló cselekmény. Érzelmi hullámvasutazásban nincs hiány, érdekes és valós kérdéseket boncolgat, egyáltalán nem hálivúdi mézesmázas körítéssel. Néha egy kicsit elbizonytalanodik a tempó, de semmi vészes, bőven ellensúlyozza a hibákat a tartalom és a színészi játék (Mandy Patinkint mindig öröm látni, de Oscar Isaac sem okozott még csalódást). Néhány mellékszereplő meglepően jó, de még Olivia Wilde is egész tűrhető, pedig ő is azon színésznők egyike, akik valamiért kifejezetten irritálni szoktak. Azok a gülü szemek, brrr.
Nem váltja meg a világot, de egészen kellemes kis darab, a műfaj kedvelőinek nyugodt szívvel tudom ajánlani.
7/10
#értékelés[ Módosította: vond ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
mayday00
őstag
válasz FollowTheORI #117262 üzenetére
Ő lesz majd venom ellenfele?
-
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Viszlát #117267 üzenetére
miknek nem ülsz neki.... megnézem az imdb-linkjén a főképet és -de tényleg- az a tipikus filmplakát, amiből kismilliárd van, mindig is volt, évente tucat, egyet láttad, láttad mindet. nem tudom, én max ha be lennék zárva és nem lehetne mást nézni, akkor, talán
mondjuk tudom, hogy te szereted ezeket. és ezt azért tiszteletben tartjuk -
Viszlát
addikt
válasz Tibiajax #117270 üzenetére
Tény, hogy ritka ebben a műfajban a jó, de itt azért volt néhány tényező - fel is soroltam őket - amik miatt megérte kockáztatni. Azt nem hallottad még, hogy ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján?
Azért fogadni mernék, hogy nem tudnál felsorolni egy tucat hasonlót 2018-ból.
Szerk: ha ezen fennakadtál, mit fogsz szólni a következőre, hajajj...
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Viszlát #117271 üzenetére
nem tudnék felsorolni, mert nem jegyzem meg őket.. valahogy, amikor meglátom egy filmplakáton azt, hogy egy férfi és egy nő mosolyog egymásra/nevetve karolnak egymásba és mennek/egymás előtt állnak és az ég felé néznek álmodozva - szóval ezeket a fajtákat autoszkippeli az ujjam egyből. amikor felmegyek egy minőségi tékába, hogy válasszak magamnak az éjjelre egy jó kis filmet, sajnos - tényleg ne haragudj rám meg ezért - ezeket így auto ugrom át. nincs rá - egyem meg a szívüket, pedig biztos mézédesen szép drámák - egyszerűen nincs rá energiám se, időm se, kedvem se
-
Viszlát
addikt
válasz Tibiajax #117273 üzenetére
Ugyan miért haragudnék? Szerintem mindenkinek van ilyen téma/kategória/műfaj. Én a horrorokkal vagyok így, nulla egytől-egyig, régebben még bepróbálgattam őket, mostmár fél percet sem pazarlok rájuk.
Aztán természetesen ez a műfaj sem kivétel, vannak nagyon rossz és nagyon jó alkotások, a mézédesen szép dráma mondjuk nekem sem sem zsánerem, de az életszagú, hiteles filmeket nagyon kedvelem.
Jót nevettem a borító/plakát leírásodon, merthogy a filmtörténet talán legjobb trilógiájának minden egyes darabjának ilyen a plakátja.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Viszlát #117274 üzenetére
de nem is ez a legnagyobb ellenségem mostanában. áh, ha csak ennyi lenne
a legnagyobb ellenfelem ma az álmosság, kérlek szépen. komolyan, tulajdonképpen egy újfajta mérce született a számomra, nem olyan túl régen. eddig elkezdtünk egy filmet, végigzavartuk és pontoztuk, rugalmasan. így rendkívül közel kerülve a 40.évhez ez az esetemben leredukálódott egy jóval gyorsabb és őszintébb megítélési formához. tehát ma az van, berakom a filmet és 20 perc múlva ha alszom, az a film kuka. ha nem alszom el és húsz perc múlva is azt veszem észre, hogy figyelek a filmre, az már minimum 6pontra lesz jó. annál rosszabb már nem lehet. -
hoffman_
nagyúr
válasz Viszlát #117274 üzenetére
:d
szerk.:
hogy on is legyek. tegnap megnéztük újra párommal a Suicide Squad-ot, valami általam sem értet fellángolás nyomán (nem az én ötletem volt ám). arra jutottam, hogy nem annyira szar, mint az elején gondoltam. a karakterek egészen jók és néhány színész is egészen ügyes volt. a kisebbik hibája az, hogy Will Smith túl nagy gázsit kapott és az övé az egész film a tipikus sablonos jó (rossz)fiúként, a nagyobbik, releváns probléma pedig a botrányosan szar forgatókönyv. ha kicsit utánagondolok, rá is ébredek, hogy ez konstans DC betegség, nem tudnak jó screenplay-t összerakni, nevetséges mind - és kb. ugyanaz is. pedig színre szagra jó lenne...
#értékelés
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Viszlát
addikt
válasz Tibiajax #117275 üzenetére
Igen ezt írtad már korábban, én is 40 leszek idén, szerencsére még nem ért el ez a nyugger állapot.
hoffman_: növessz már egy kis szőrt a zacsira bakker, az ilyen horrorokon félni? Ejj... Nem emlékszem már pontosan, de olyan 8-10 körül lehettem amikor szülői tiltás ellenére, sutyiban megnéztem a takaró alól kikukucskálva a Madarakat Hitchcock-tól. Na azon úgy betojtam, hogy szemhunyásnyit nem aludtam egész éjjel, de másnap jött az igazi dráma. Mentem reggel suliba, tél volt, a buszmegálló felé vezető utcában van egy baromi nagy diófa, alatta kell elmenni és hát tele volt varjakkal. Konkrétan visszafordultam és hazamentem, életem első igazolatlan napját begyűjtve.
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Viszlát #117277 üzenetére
nna, látod, már elindultam a szenilisség hosszú, de biztos lejtőjén is
nem tudom amúgy basszus, szimplán lehet az is csak, hogy későn kezdek el filmezni.. 11, fél 12-kor.. meg kell mindig várnom, hogy a kiccalád lefeküdjön és elcsendesedjen végre. és ez Milán esetében nem egy rövid folyamat[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
az én első horror-emlékem is a Mester filmjéhez kötődik, csak nekem a Psycho volt az. nagyon nagy mákom volt, hogy nagyanyám addigra már lefeküdt, amikor adta az mtv késő este. nagynéném meg engedte, h nézzük együtt, így láthattam először a remekművet. maradjunk annyiban, h maradandó élmény volt úgy 12 éves kor magasságában, ahogy megfordítja a kitömött mamát a pincében -
vond
MODERÁTOR
Nahát, mennyi idén negyven éves kolléga. Akkor becsatlakoznék én is.
A horrort nem nézők táborához szintén. Nem azért, mert annyira paráznék, csak egyszerűen nem jönnek be. És ha már van egy kis időm filmezni, akkor inkább olyannak állok neki, ami érdekel is valamelyest.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Viszlát
addikt
-
bagyulajuve
addikt
szerintem is a '79-es a legjobb évjárat
Resistencia eterna
-
ígyvanferi
addikt
Öregek vagytok, na, nincs mese.
-
Komplikato
veterán
Cast a Deadly Spell (Halálos igézet) 1991
Valaki máshol ajánlotta ezt a ma már retro filmet. 1948-as alternatív vilgában játszodó "urban fantasy", noir nyomozóval akinek egy könyvet kell 48 óra alatt visszaszereznie egy olyan világban ahol ő az utolsó aki nem használ mágiát. A film elég jó, a szinészek nem különben, a szörnyek viszont olyanok, mint ha a Szörnyecskék stábja gebinben dobta volna őket össze pár óra alatt.
#értékelés
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Viszlát
addikt
Roma: talán a legfontosabb tudnivaló ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy mindenképpen érdemes rákészülni a megnézésére. Merthogy a mindennapi rohanásból a kanapéra huppanva kiszakadva, mintegy háttérzajnak betéve szinte garantált a kudarc, nem fog működni. De többet is érdemel ennél, szvsz elengedhetetlen a nyugodt környezet, az osztatlan figyelem és koncentráció, és akkor egy igazán remek és ritka filmélmény valósulhat meg.
Persze még így sem garantált a siker, merthogy ez egy "művészfilm", ami alatt nem azt értem, hogy elvont lenne valami nehezen vagy éppenséggel kihámozhatatlan mondanivalóval. Egyszerűen csak egészen más eszközökkel operál mint a legtöbb film, nincsenek reklámfilmszerű gyors vágások, kompakt, egysíkú, egy-két tulajdonságra, jellemzőre kihegyezett funkcionális karakterek. Helyette gyönyörűen fotózott hosszú, vágatlan jelenetek, a kamera csak pásztáz és pásztáz, miközben mind a cselekmény mind a karakterek lassú, komótos tempóban bontakoznak ki a néző előtt. Nagyon is határozott, semmi tétovaság, de számomra egyértelmű volt, hogy az író/rendező ezt egy bizonyos formában és ritmusban akarta elénk tárni és semmiféle kompromisszumot nem kötött azért, hogy kiszolgálja az Y vagy Z generáció 5 másodpercesre apadt koncentráló-képességét.
Tényleg csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, nekem nagyon nagy élmény volt. Kifogástalan technikai, színészi teljesítmény, magával ragadó, érzelemdús, gyengéd és kőkemény egyszerre. Még talán annyit, hogy nem árt tisztában lenni bizonyos körülményekkel a 70-es évekbeli Mexikóval kapcsolatban, van néhány utalás amit én csak utólagos utánaolvasással értettem meg.
Megmentette a 2018-as évet 10 pontos szempontból is, épp a minap summáztam magamban, hogy most először nem volt számomra max pontos alkotás egy évben, de szerencsére korai volt az összegzés.
#értékelés
-
Mik76
senior tag
Spiderman Universe vagy mi
Tegnap volt szerencsem megnezni magyar baratokkal/kollegakkal. Azt hiszem mindenki ugy allt fel hogy ez baromi jol nezett ki, es meg a sztori is oke volt, bele kalkulalva a 0.8-as marvel szorzot... Kinezetre az eredetisegeert szerintem siman oscar jelolt, ha jol tudom a golden globeot mar be is huzta. Szinkronnal lattam ami szinten tok jo lett, persze nem tudom osszevetni az eredeti hanggal.
Most eppen azon gondolkozom hogy csinalok a fiamrol egy ilyen kepet...
8.5/10#értékelés
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
Viszlát
addikt
No de akkor, különösen Tibor barátomnak ajánlva:
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
Az angolok számomra szinte mindig tetszően nyúlnak az ilyen témákhoz (még mindig dráma/románc), nincs ez másképp ezzel a filmmel sem. Alapvetően egy kedves kis történet, amiben remekül ötvöződik a brit excentritás és a rájuk oly jellemző sajátos elegancia, miközben jóval kevesebb (elviselhetőbb mennyiségű) "nyál" cseppen el az átlag amerikai megvalósításhoz képest. Szerethető karakterek és kellően érdekes történet, amiben nem történik semmi extravagáns, emberi tud maradni, de mégsem unalmas egyáltalán. Oké, a végkifejlet nyilván kiszámítható, de nagyon nem mindegy hogyan jutunk el odáig.
Nem öncélú a cselekmény, tehát nem mesterségesen generált konfliktusok, események viszik előre a sztorit, hanem szépen építkezik, pillanatnyi betekintést adva jónéhány emberi sorsba, a háború szörnyűségeibe és a háború utáni reményteljes ám árnyékokkal teli időszakába. Mindezt azzal az ízléses, finom és elegáns humorral fűszerezve, amiben szintén a britek a legjobbak.
Gyönyörű tájak, szépen fényképezve, a színészek is mind rendben vannak, már az is külön öröm ha a főszereplő nem ellenszenves (ritkán adatik meg), Matthew Goode pedig maga a megtestesült pimasz sármosság.
7/10
#értékelés
-
brownus
veterán
eztet látta már valaki? csütörtökön megyünk a művészbe: a csempész (bár sose okozott még csalódást az öreg)
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Xbox Series X|S
- LG V30 - vezércsel
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest