Új hozzászólás Aktív témák

  • Optik

    friss újonc

    válasz emiki6 #15739 üzenetére

    Elnézést kérek, amiért csak most válaszolok, de a délutáni, esti időszakban egyelőre kevésbé tudok időt szakítani erre. De majd igyekszem.

    Köszönöm a részletes beszámolód, és bár jóval fiatalabb vagy nálam, azért véltem felfedezni több hasonlóságot is az edzés világában eddigi bejárt utunkról.

    Angolul csak nagyon halványan értek/gagyogok, ezért próbáltam olyanoktól olvasni,tájékozódni ilyen témákban, akik kiolvastak angol könyveket és a lényeget nagyjából át adták.Persze, nem sok ilyen van.

    Egy edző,aki érti is mit miért tesz/mond, ahogyan írtad is, biztosan kulcsfontosságú, ellenben több okból szóba sem jöhet, legalább is nálam.

    Ellenben Veled, ( bár azt nem tudhatom, miért voltak kihagyásaid, megszakításaid, illetve hogy másra kellett az az idő vagy sérülések bekövetkezte miatt ), én igyekeztem mindig betartani az adott hétre tervezett edzésmennyisséget, és csak nagyon kevés alkalommal történt másként ( betegség vagy egy nem várt program, vagy erős fáradtsag érzet miatt maradt ki. ).
    És jó is, hogy erről beszélünk, illetve hogy említetted Te is ezt az edzésgyakoriságot, mert úgyszint érdekelne, hogy más hogyan látja ezt?!Mondjuk Te a toló/huzó/láb napot említetted, én meg a későbbiekben egy vizszintes/függőleges/láb nap irányába terveznék menni, csak mivel azért kellene az a pihenőnap is, igy legtöbbször 1 lábnap jutna egy hétre, ami nem sok, viszont, mivel nem erőemelés ill. testépítés a cél, így ebben a sportban nem előny a nagy izomzatú láb, főleg majd a különféle mérlegtartások gyakorlásánál.Persze attól még erős lesz az. Szóval itt kicsit bizonytalan vagyok még, hogy mit is csináljak.Nem szeretném a szépen felépített fekvőmet és evezésemet elhagyni a tolódzkodás és húzódzkodás párosért. Bár tény, hogy mind a 4-nél szinte ugyanazok az izmok vannak bekapcsolva a munkába, csak más a szög.

    Ami az eszköztáramat illeti, nos, szinte van mindenem odahaza, mivel amikor eldöntöttem, hogy mostantól csak és kizárólag ezzel a fajta sporttal szeretnék foglalkozni, rögtön, persze fokozatosan el is kezdem beszerezni hozzá mindent. És itt szoktam sokszor hangosan felnevetni, hogy ugye a saját testsúlyos edzéshez nem kell más, csak a tested...jahh, meg egy rakatnyi eszköz még,ami valljuk be azért már túlzás.Kapdosom a fejem, amikor jönnek itt hogy ilyen meg olyan erőre tehetsz szert ha a bordásfalon/fa létrán, ezt meg azt végzed, továbbá,amikor valaki rendelkezésére áll egy komplett tornaterem és onnan prédikál, hogy kötélmászás, bak, szaltók meg felemás korlát....mi van ember???legtöbbünknek egy húzódzkodó állvány elhelyezése vagy egy egyszerű gyűrű felszerelése elég nagy kihívást jelent, nem hogy kötél, meg bak ,meg bordásfal....Véleményem szerint kicsit megborultak itt is már a dolgok.

Új hozzászólás Aktív témák