Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz Jahno #32116 üzenetére

    Engem a különféle elektromos rollerek és gyerekek által használt „rollerhez hasonló” cuccok borítanak ki mostanában a forgalomban. Az utcában vagy a környéken van pár még talán 10 éves kissrác akik vagánykodnak ilyesmivel. Teljesen darwinosan nyomják, beláthatatlan kanyarban teljes sebességgel szürkületben, semmi védőszerkó nincs rajtuk. Nincs sok autó mondjuk, de ha van akkor lehet rajta koppanni rendesen.

    Tegnap jöttem haza városból a gyerekekkel, mögöttem a legnagyobb KIA kombi nyomult szuperagresszívan. 30-as zóna, tehát akadályoztam a haladásban a 25-30-as tempómmal. Egy beláthatatlan jobbkezes kereszteződésben nekem balra kell menni, de mivel a jobbról érkezők 99%-a nagy ívben kanyarodik balra, ezért lehúzódom jobbra és úgy nézek be majdnem megállva a kereszteződésbe (balra indexelve). Most a zsákutca egyenesből jött kifelé egy kissrác egy ilyen elektromos gyösszel. Ráhúzta a gázt, bőven 25 km/h fölé gyorsult, közelebb volt az 40-hez szerintem.
    Mivel láttam időben, hogy jön ezért meg akartam várni, mivel nekem kell elsőbbséget adni számára. Közben a KIA mögöttem agyvérzést kapott, mert minek állok meg. A gyerek szemből pedig bepánikolt és mivel fogalma nem volt a KRESZ-ről ezért megállt szitáló kormánnyal fékezve. Double facepalm. Utána amikor láttam, hogy nem indul el akkor bekanyarodtam balra, a KIA bőgő motorral elhúzott jobbra, a gyerek meg ment tovább a rollerével.

    Ezek a szituk elég veszélyesek, mert az átlag simán bekanyarodott volna a gyerek elé balra kanyarodva, aztán lehet arcon csúszni az aszfalton 40-el. A hipertürelmetlen nagyautós köcsögök sem javítanak a helyzeten sajnos.

Új hozzászólás Aktív témák