Új hozzászólás Aktív témák

  • Jahno

    őstag

    válasz -NoVa- #140532 üzenetére

    Ja, kedvencünk éppen magyarázza, hogy az alsó kategóriás munkaerőnél olcsóbb a Mekiben a számítógép és magadnak rendelsz a terminálon, mert a kasszások és az alulképzettség és majd az lesz meg emez lesz és a "legalja" munkaerő meg a béremelés.

    Próbáltuk felhomályítani, hogy Mekis kasszás pont messze van az általa vizionált alulképzett/legalja munkaerőtől, ellentétben a mélyen tisztelt és támogatott akkugyárak és hasonlók már lehet megütik a negatív mércét. Ott kezdődött, hogy az adójából inkább ezt támogassák, mint a legalját. Közben Mekit sem abból támogatják, igaz hellyelközzel az is az államinemzeti mindenhez tartozik, de hát evvan.

    Én meg úgyis más látok a munkaerőpiacon, emlékszünk még dolgokra is:


    Aztán jöttek az akkugyárak, filippínó sofőrök (itt sem értem, hogy állítólag bazi nagy hiány van, de most azzal példálóznak, hogy csak pár sofőr elég lesz mentesíteni és rendbeszedni az ország közlekedését, nem jönnek "sokan" de ha pár sofőr elég, akkor az nekem a bazi nagy hiánytól van számtanilag messze). Szóval azért oda is megírtam:

    Mert ez is folyton változik és a kampány is, most éppen itt ma reggel óta az van, hogy jöjjenek csak a külföldiek és vegyék el a munkánkat némi homályos megtámogatott módszertannal https://prog.hu/.../programozo-ceg-adomentesseg... (gondolom most az OTP migrálások kapcsán is kellene indokoltan külföldi erő, ami belső szabályzatok szerint sem egyszerű, itt van tavaly óta a DÜM, Idom éppen új erőre ébredve gyárt egy csomó kötelező hulladék fost, 4ig mindenhol is ott van, kész is) de most ezen is kicsit pislog az ember, hogy hát minek és egyáltalán, utána meg sírunk, hogy nincs bevétel, oszt megint duplájára emelünk valami mást, amivel ellensúlyozni lehet a veszteséget.

    Eddig arra gyúrtunk, hogy London magyar falu lesz, most mi alakultunk át már nem is tudom milyen lakosságú kínai gyarmattá. Reggel mégis a helyi drogos brazil kötekedett a villamoson, az úgy kezdett elég érdekesen alakulni, gondoltam szövetkezünk és hárman csak el bírunk vele, de megelőztek, egyik testesebb arc faarccal közölte a csávónak, hogy "a következőnél leszállsz" Jött egy kis mivanmianmivan jáccuk le, nem fogok leszállni, blábláblá, "úgyis leszállsz". Gyerek megvárta míg a drogos meg akarja ütni, lefogták, nyílt az ajtó, csávó reccsent egyet a járdán, észérvekkel meggyőzték, hogy többet ilyet ne csináljon, majd illedelmesen elköszöntek, másik segéd még a villamosra is vissza tudott szállni, szóval rövid volt és hatékony. Ránézésre nem az, hogy 8 napon belül gyúgyul, de 28 napon belül sem. Majd kiheveri, jegyeketbérleteketkérem, mehetünk tovább.

    Aztán felveti a kérdéskört, hogy mit várjunk meg, mikor megy dulakodásba, mikor járunk úgy, mint az egyik rendőr akinek szépen köszöntek és egy mozdulattal le is bökték, vagy ha a múltkori csávónál akit hanyat tessékeltünk lefelé a 2esről ott eltörik a gerince és betalálnak vele, vagy most ha most előttem nem szerelik le én meg véletlenül fejbe kólintom a fotós állvánnyal, akkor milyen vektoriális erőt kellene kifejteni, hogy tag már ne üssön vissza, de a 70 centis erőkar végén lévő 30 dekás szögletes vasdarabot se foglalják le évekre a bűnüjel raktárba meg mászkáljak be mindenféle hivatalba aláírogatni....

Új hozzászólás Aktív témák