Új hozzászólás Aktív témák

  • blueboi69

    csendes tag

    válasz Phülöp #136599 üzenetére

    Akkor most leírom mi volt pénteken.
    Csütörtökön elmentem egészésgbiztosítós magándokihoz, megnézte, aszondja meghúzhattam, de szerinte tuti nem sérv. Ok...

    Pénteken lett volna céges csapatépítés, de mivel a doki is mondta, hogy pihentessem, ezért nem mentem. Cserébe, reggel migrénnel ébredtem, a délelőttöt flector és alvás kombinációval vészeltem át, majd dél körül magamhoztértem. Mondom jó, akkor befejezem/folytatom a kerítést.
    Namost a boltban kiszámoltak alapján kb néhány tenyérnyi lambéria hulladéknak kellett volna keletkeznie. Csakhogy a 4m-es szál az a való életben 3.9m. Ebből adódóan a 2m-nél levágott darab után már csak 1.9m marad, ami bizony nem rögzíthető két oszlopra felfúrva amik 2m-re vannak egymástól. És ígyhát elfogyott a lambériából a 2m-es szálak, cserébe volt egy rakat 1.9 még.... Elmentem local kereskedésbe, persze nem volt nekik pont ilyen. Jó sebaj, akkor elmegyek budaörsre ahol ezeket vettem. Elmegyek, megveszek még egy csomaggal, hazajövök, hallom pittyeg a szünetmentes... mondom áramszünet lenne? Megnézem a mérőóránál, a 3fázis közül az egyik le van csapva. Ez fura. Felcsapom, visszajön az áram.
    Folytatom a lambériázást, egyszercsak 10m-es mérőszalag első 3 centije letörik és az egész feltekercselődik a házában... remek.
    Eltelik némi idő, jön asszony haza a gyerekekkel, vegyem ki a kisebbet ,mert a nagyobbikkal még mennek valahová. Namost a kisebbik előadott valami ördögűzős jelenetet, úgy vergődött a kezemben - mert menni akart ő is -,hogy sikeresen megrándított egy izmot a lapockámnál, éreztem végig egy kb 2centis sávban végig a szúró fájdalmat. Ott egy kicsit ideges lettem és leordítottam a fejét, majd egy cataflammal lefeküdtem és fel voltam beszódva, hogy 1 hétnyi pihentetést vágott haza. Na a cataflam kezdett hatni kb fél óra múlva, asszony is közben hazajött, bekent valami kencével, helyi barát is rögtön hozott valami kenőcsöt, 1-2óra alatt helyrejöttem.
    Folytatom a kerítést, esti fürdetés, aszondja az asszony, hogy elfogyott a melegvíz. WTF.
    Megyek megnézem a kanázt se kép se hang, nem kapcsol be, de még az ellenőrző fények sem. Emlékszel még amikor azt írtam, hogy le volt csapva az egyik biztosíték? Na hát ezt a kazán követte el, ugyanis a tágulási tartály elkezdte ereszteni a vizet mert valamitől felment a víznyomás, aztán szépen elkezdte áztatni a vezérlőpanelt, amit januárban cseréltem ki 50pénzért... Úgy,hogy még késő este kiszedtem a panelt, meg orvosoltam a helyzetet a gépészeti helysigében, ugyanis a padlón is csomó víz volt, de én itt már ezt a napot elengedtem....
    Szombaton reggel, nekiestem és az indirekt tartályból kiszedtem a tetején a csavart, kinéztem neten, hogy Veszprémben gépészes boltban van raktáron fűtőpatron, 2kW, termosztáttal, dugvillával. Elmentem megvettem, betekertem, fűt, van melegvíz. A panelt meg majd jövőhéten valamikor megyek és megpróbálom gariztatni és veszek egy újat...

    De így legalább van melegvíz. Viszont az nem olyan sok, ugyanis a fűtőpatron az felülről megy bele a tartályba (a tartály a földön van) emiatt a melegvíz felül képződik, és viszonylag hamar el is éri a hőfokot, a tartály aljában viszont hideg víz marad és nem nagyon keveredik... Viszont arra jó, hogy ketten le tudjunk zuhanyozni, kis sietéssel akár a gyerekekkel együtt.

Új hozzászólás Aktív témák