Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz Vesa #8246 üzenetére

    Ugye megvan, hogy ezek egy-egy cellás eszközök. Ha az autóban egy gyári hibás cella megszalad valamiért, ugyanekkora tüzet okoz. Pontosan ekkorát. Valójában nem nagy tüzek, csak akkor, ha a kezedben tartod őket. Az akkuban bezárva egy jelentéktelen, pici tüzecske. Ami ugyan beindíthatja a további cellák kigyulladását, szépen lassan, és lehet belőle egy nagy tűz idővel. De nem gyorsan.

    A második linkre: Mondtam, hogy nehéz eloltani a villanyautó tüzet, mert az akku lassan ég, és magával viszi a saját oxidálószerét, nem tudod a szokásos módszerekkel oltani (ami arról szól, hogy elzárjuk az oxigén utánpótlást). Nem az az akkuval a gond, hogy hirtelen nagy tüze van a semmiből, hanem hogy lassan ég sokáig.

    #8244Shadowbull
    Azért lehet az elég gyors is.
    [link]
    Ez az autó néhány órával korábban kapott egy nagy ütést alulról, megsérült a pakk. Szépen lassan megszaladtak a sérült cellák. Ez nem egy gyors tűz volt, csak kifelé volt gyors. Ha ültek volna ebben az autóban, már jó ideje minden világított volna, mint a karácsonyfa a magas cellahőmérsékletek miatt, és rég lekapcsolt volna az autó.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák